spöktimmen närmar sig...

...nu är klockan två på natten, fegisarna sover allihop i ett rum kallat "gråterskornas rum" på övervåningen, medans jag är alldeles ensam i rummet som förr var pastorsexpedition, men på grund av mkt aktivitet, fick dom flytta expeditionen. Här ligger jag nu allena och väntar på spöktimmen klockan tre....spännande.
här är en bild på den mysiga trappan inne i prästgården....fin va? enligt gamla gästböcker ska det spöka i den med...



här nedan ett fint kort på mig o kära svägerskan, i Storsjön, som vi besökte tidigare i dag...vi var på jakt efter storsjöodjuret, och visst såg jag något stort svart i vattnet när vi åkte över bron från frösön, jag svär!



vi har tänt massa levande ljus och suttit och haft en seans och pratat med spökena, och sen har vi suttit ute lite och tjatat om allt som finns på jorden!

nu får jag väl ligga här i sängen och vänta in någon eventuell spöklig aktivitet! vi har tom hittat en dörr som går upp till vinden och letat energier. inget som visade nåt tyvärr....

vi får väl hoppas att det börjar knaka i trappan snart eller nåt. i det rummet jag befinner mig ska det vara mycket aktivitet i alla fall....vi får välan se.

det är i varje fall inget otäckt spökhus utan ett mkt mysigt gammalt spökligt hus. skulle lätt kunna bo här ! MYS.

nej dags för ande-letning. ska leta fram spökpinnarna!
buhu på er från Borgvattnets prästgård igen!

spänningen fortsätter!!!

..klockjan är snart elva, och vi har hur kul som helst, sitter och läser gamla gästböcker om alla besök här!!! vi har fått spök.pinnar såna man kan läsa auror och energier med, och hittat en dam i blåa rummet och en man i ett gult rum som vill vara ifred.

det är verkligen i ödemarken men ljust som i full dag än! ingen tänker väl sova precis, vi har en skeptiker en halvtroende två pök-galningar och en lite halvsynsk så vi är en bra blandning! jag sitter i expeditionen och skriver, det är ett gammalt gammalt hus och snart ska vi in och ha en seans tänkte vi.

måste säga att det är en väldigt hemtrevlig stämning, tror det är goa spöken här, för jag bara älskar detta hus!

nu ska jag  vara social igen


på återseende....kanske....om vi överlever natten!!!!


nu är vi på PLATS!

här är jag på trappan te borgvattnets prästgård, har druckit nån cider eller två och är lite lullig så jag kanske slarvar med orden...



vi har fått enh spökguidning och nu ska vi ut med såna där energi-pinnar och leta spöken (vi har redan hittat ett i en gungstol) och nu ska vi till kyrkogården!

vi har verkligen dö-kul och det är mycket gapskratt och babblande och nu hinner jag inte blogga mer för jag ska gå o jaga spöken!

läser nån detta har jag rs INGEN nån täckning på nån mobil alls här så vi r ALL ALONE....i alla fall....nästan....
oahahahahaha

på återseende!

den här boken...

...snodde jag av svägerskan i morse precis innan vi åkte:-) kan väl passa bra en resa som denna!???




...nu sitter jag på Järvsö camping i en stuga och bloggar, vi har avverkat en sisådär 60 mil eller nåt, och har gjort stopp här för i natt.
vi är fem fnittriga tjejer som flamsar, sjunger och dummar oss igenom mil efter mil, på väg mot målet, Borgvattnets beryktade prästgård...

vi ska infinna oss där imorgon, och kl fem får vi en guidad tur, innan allt folk försvinner och det är vi kvar...och spökena oahahahahaa

nu är jag övermätt efter ett besök på en pizzeria här i byn, och vi sitter utanför stugan och myser med lite bacardi och annat...

Kul har jag  och spännande är det!!!

imorgon är den fullspäckad dag, med storsjöodjur, träslotts-byn och så spökjakt!!!! me like!!!

nu ska jag ut o vara social igen, ville bara ge er en uppdatering!

här i järvsö har dom i alla fall uppstoppade vargar i skyltfönstrena...inget vi har i vettlanda va?
vi hörs imorrn....
från
SPÖÖKHUSET HUHUHUHUHU

välkommen!

...så här trevligt kan du bli hälsad välkommen om du får för dej att komma hem till mig och min familj! han är väl kanon lille Nicke-Picke!!




utöver att ta cp-kort på hund har jag stimmat runt idag. Jag gjorde ett kap idag, esom jag trodde adhd-medicinen skulle vara ganska dyr, men det visade sig att högkostnadskortet redan kickat in, (han började ny period i förrgår!) så den kostade 75 kr istället  för typ tusen...

det firar man genom att gå till HM och handla eller hur???
hittade en långklänning, en kjol och ett par brallor. tänkte fan allt detta för tre hundra spänn...inte står jag och provar då, nä jag köper direkt.

kommer hem, testar kläderna.............och allt sitter som en smäck! perfekt med andra ord!
hur ofta har man sån tur då?

OCH
OCH
.......Sambon gick upp tidigt (trissreklam) och hade cyklat iväg te affären och köpt nybakta frallor, gjort pannkakor och för säkerhetsskull rostat bröd o marmelad till!!!
det måste varit för jag sa han var trög igår! om jag alltid säger han är trög, får jag alltid frukost då???

sen har jag suttit på altan och pratat med svärmor och druckit kaffe, gett bort en sjuhelskottas massa rabarber till henne så hon kan göra sin underbara goda rabarbersaft...

jag har färgat håret, bestämde mig för att lägga i en brun aktig färg i "underhåret" samt göra lite slingor...( jag är blond numera)
efter två timmar tog jag ur allt.....
inget syntes!
det var två timmar jag aldrig får tillbaka.....efter det grillade vi, och lagom tills vi skulle käka kom sambons lillebror trallandes, och gjorde stopp hos oss, käkade kött och kollade GP. trevligt!
nu
är klockan lite över tolv...jag har packat. sitter i soffan och dricker kaffe, och tänker gå upp och se den förbannade skräckfilmen jag tjatat om att se hela veckan men inte blivit av!

sen drar jag iväg mot östersund i morgon kl åtta på morgonen....men var lugna! Lilla mini-donna följer självklart med!

inte missar man att blogga från ett äkta spökhus inte!!

dagen hittills.

min svägerska tillika en av mina bästa vänner tillika granne till oss, har ju egen pool, gött. Det värmer en gladmymlas hjärta när hon ringer vid halv elva och säger att kaffet är på, och poolskyddet av.-)



Lill-fis tyckte visst med det var helt okej att tillbringa dagen vid poolen:-.)
en av tjejerna som ska med på söndag kom, och vi lärde samtidigt känna varandra lite bättre, och det är nog rätt lugnt för hon verkar hel-go!

Nu har sambon o jag varit på rean på Team sportia, jag fick tag på en ny bikini, med lite skydd för magen.-) och sambon ett par riktiga löparskor...

nu stundar mat (utemat, nåt annat orkar vi inte med en varm dag som detta) och sen rida häst i skogen medans sambo sitter hemma o glor på fotboll!
eventuellt kanske vi kvistar bort till granne för kvällsdopp, dom har nämligen köpt nån slags glow in the dark-belysning att ha i själva vattnet i poolen. kan vara coolt kanske!

på återseende!
häls Bad-mymlan...

det drar ihop sig....

...inte imorgon, men nästa DAG ....sätter jag mig i en bil, tillsammans med min svägerska, och tre andra tjejer, och styr kosan 88 mil uppåt landet. Närmare bestämt till Östersund, och Borgvattnets prästgård. Ett gammalt hus som är beryktat om att vara sveriges värsta spökhus. I varje fall spökar det rejält där, och vi har pratat om att vilja åka dit i si sådär tio år eller nåt....

nu är det dags att ta tag i saken och därför har vi helt enkelt bokat in natten mellan måndagen och tisdagen där....
Vi ska gör ett första stopp på järvsö camping, för vi ska inte åka hela sträckan på en dag. Vilket jag tycker är rätt bra, eftersom vi inte direkt tänker sova i spökprästgården, utan leta spöken hela natten ju...

då bör man väl inte vara  dödens aptrött för det funkar ju inte. jag funderar på att ta med mig lite uppåt-tjack...i form av ginseng eller vad det heter:-)

skönt att få åka iväg, i flera dagar, bara bry mig om mig själv...och eventuella spöken...känns helt okej!

idag, ska  det bli ytterligare en härlig dag, med sol, altan-sittande och en trevlig ridtur i kväll med mina goa tjejer! mys och mys med andra ord...

och kvällen ska avslutas med ett stycke skräck-film som jag fått av en kompis kompis,
the Unborn heter den och ska visst vara ryyslig. passar väl väl bra en sommarkväll som denna?

förövrigt skänker jag en tanke till Michael jackson,

http://www.youtube.com/watch?v=SGeZYednWtI

som jag tycker gjort en hel del felaktiga val i livet, men som jag inte någonsin trott på att vara en pedofil av något slag, utan en missförstådd liten pojke i en vuxen kropp...

Han har nu lämnat denna jord och länken ovanför går till hans bästaste låt...man in the Mirror. som jag avgudar.

där snackar vi självrannsakan.

Vila i frid lille Michael.

allting löser sig alltid till slut....

..sa tanten som sket i vasken...
och så rätt hon hade. Många av dom orosmoment jag hade i början av veckan, har löst sig. Jag känner lite mer tillförsikt mot framtiden, och jag tog en atarax inatt, så jag har faktiskt sovit! visserligen är jag som en död hund dan efter, jag tagit en sån, men ibland får man väga det onda mot det goda... det goda i detta läge att faktiskt få soova.

idag har jag umgåtts ( !) med mina vänner( !) jag som är så osocial och aldrig ringer till nån..men dom är såna vänner som inte behöver en inbjudan utan bara komma så är dom mer än välkomna! vi satt på altanen och drack kaffe och babblade.

jag vill badly ha en altandörr med....som det är nu får man springa ut genom ytterdörren och bort till altanen. I-landsproblem...för några veckor sen hade jag fan inte ens en altan som behövde en dörr....och den är ju inte färdig än heller, men sittbar är den i alla fall delar av den!
snart blir det bilder men vill få dit taket helt först...

idag blir det långrunda med hunden rs ikväll när det lugnat ner sig med värmen.
I morgon har vi dejt vi "hästtjejer"  varav den yngsta är 18 år och äldsta 48 år, och vi ska ut i skogen och rida igen....härligt!!

kändes lite som om den "gamla anna" var tillbaka idag lite i alla fall. visst får jag ångest attacker men det känns som om jag faktiskt kan bli bättre igen...fan vad härligt.
kanske är det vädret.
kanske att vissa problem löst sig
kanske mina goda vänner
kanske hästen
kanske tom min underbara sambo...
....eller kanske den stundande spök-resan till Östersund?...

nåt är det i alla fall som får den här panik-mymlan att bli en glad-mymla igen...och det känns förbannat bra.

just nu sitter jag faktiskt på altanen och bloggar, och det fläktar så där härligt. skönt man har kvar förmågan att kunna njuta i alla fall.

på återseende gott folk!

nike - just do it!

....så jävla sant är det. jag tog på mig mina Nike-skor som sambon så snällt köpt te mej, och gav mig ut idag igen. Så som det var sagt. tre gånger i veckan. jogga jogga jo-o-gga!!!

annars har jag målat lite härvarstans på huset som jag tyckte behövde målas på. Jaghar köpt ett par liter jordgubbar och käkat upp tillsammans med mina barn och min kära kusin som kom in med sin lilla söta flick-bebis Tova-Lisa.

Sen gjorde jag en rekorderlig ost och skink-sallad till oss och dukade upp på altanen lagom till sambon kom hem.

och sen efter Det, tog vi oss lite eftermiddags-kaffe, och sen var det dags för mig att ge mig ut till stallet, härligt

Jag hämtade upp min andra kusin (jo jag har ca 52 st kusiner) ( på allvar) (vet knappt vad alla heter) (jävla kanin-släkt när man tänker efter) (skitsamma tillbaks till historien)

...hon har ju köpt en ny häst som hon nu vill testa att rida lite på. Ute i stall väntade en av mina bästa vänner, tillika stallägaren, och hon och en tjej till följde med ut, så vi blev fyra som gav oss ut på tur i skogen, jättemysigt!

min Loke var ju jättepigg och sprang mest hela tiden, go är han, 21 åringen....

när jag kom hem från  stall, stack sambon ut och gjorde sina varv på terrängbanan så som vi kommit överrens om, och sen var det då min tur.

nu haver jag duschat, klockan är lite över elva, jag sitter i soffan och dricker kvällskaffe och det vore då faen om jag inte skulle kunna bli tillräckligt trött för att få sova lite i natt efter allt ridande och joggande och målande och uti i solskenandet.

och nä jag blir inte pigg av kaffe.
på återseende!

ljuvlig doft sprider sig:-)

min älskade gigantiska smultronjasmin-buske står nu i full blom och en helt underbar doft av smultron sprider sig i min trädgård! härligt!



Nåt som inte är fullt lika härlig, är att jag har sömnproblem bigsize. Det räcker med att klockan börjar närma sig tolv och jag ska masa mig upp till sovrummet. Jag har ett härligt sovrum med en inbjudande säng och det var så där svalt och skönt som det ska vara. alla andra sover.
och jag ligger där och glor upp i taket. vänder och vrider. myrkrypningarna i benen gör att man omöjligt kan vara stilla. Jag kollar klockan. halv två. vänder och vrider och snurrar och går upp och dricker vatten, lägger mig. nada. inget händer. bara ligger där.
ändå har jag varit ute och gått i över en timme, jag har grejat med saker hemma, jag har varit trött så jag gäspat precis hela dagen och verkligen längtat efter att få sova.
men det är att det är NATT.
jag kan mycket väl somna mitt på dagen ( m nu inte huset vore fullt med hundar och ungar vill säga)
det är en grej nu. inte sova på när det är natt.
jag blir ju så trött på det här.
det började ju innan när jag jobbade redan. men trodde väl det skulle lätta lite framåt nu.

så nu sitter jag här halv dö i soffan och vill vill vill sova. men nu börjar ju dagen!
idag ska jag inte göra så mycket. Év cykla ut till "dinosaurie-ön" en sväng med killarna. och i kväll ska jag och min kära kusin provrida hennes nya häst. vi ska ta en runda i skogen, och min häst är så säker, så han är bra att ha med på tur med nya hästar.

åh vad trött jag är. skit oxå.

anke-panka!

..så här gick det med karamellfärgen! här har han suttit och lillebrorsan på andra sidan, och hållt på att experimentera med olika "livsfarliga syror" som är gröna gula o röda och gojancha (orange) som Lill-fis säger...



allt medans jag kunnat glassa i solen ( och målat lite fönster)
heja karamellfärg!

andra steget avklarat....

och idag var det dags igen..för en tur i jogging-spåret!  Sambon (älskade älskade sambo) hade hittat ett nytt mumsigt recept på kycklingsallad, och gjorde iordning en stor bytta med detta innan vi gav oss iväg...vi tog med småkillarna oxå och en av oss sprang omkring med dom medans den andre körde sina varv på terrängbanan. Gick kanonsmidigt tycker jag!

Sen var det hem och käka lite, ta en sköön dusch och hoppa i mysbyxorna, så där lagom nöjd med sig själv!

annars har jag inte gjort nåt idag, ångesten lättade när sambon kom hem, han har den effekten på mig som min räddare när jag mår kasst, räcker att jag ser honom för att känna mig tryggare och lugnare.
 
Ändå brukar han säga att det är Jag som är den starka och som fixar allt, men i verkligheten är vi bra för varandra, även om vi tjurar ihop ibland. kanske är rätt naturligt efter 7 år ihop, men jag som är rätt hetsig, och som alltid bråkat me gamla killar, har ju inte bråkat alls så med min sambo....för det mesta tycker vi rätt lika. och så hetsar ju han inte upp sig precis...

Snart är det dags att börja nedräkningen inför kommande spöök-resa! uh så kuligt!  inte ofta man åker 88 mil för att bo i ett spökhus va?

dags att dricka kvällskaffet nu, och surfa runt!

JAAA!

änltigen, har du fått rätt resurser för att på allra allra bästa sätt föra Sverige framåt!

Fredrik  lille rare söta (?) Fredrik!
135 TUSEN kronor varje månad...en summa som är väl förankrad i verkligheten, och själv ligger jag bara några futtiga hundralappar under så din lön är en bra fingervisning om vad vi människor behöver för att leva på varje månad!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5414359.ab

ett hundra tretiofemtusen kronor varje månad...det blir tajt, det förstår jag, men du får försöka dra in på onödiga kostnader så gott det går.
Känns skönt att sveriges framtid ligger i händerna på dej, du verkar vara så varm och förstående, väl införstådd med att man inte kan ta pengar från dom RIKA, hur skulle DET se ut, och inte faen fiskar man röster på det viset, nej, bättre att ta av dom som knappt inga har ändå. Ja menar, om dom ändå nästan inga har, så vad spelar då dom sista kronorna för roll?

när moderaterna kom till makten, gjorde jag en liknelse:

en treåring har mer förstånd än Du kära  Fredrik  och dina undersåtar...

om vi skickar ut dej och min minste son i skogen för att plocka låt oss säga blåbär!
Då kan jag garantera att min son går fram till det blåbärsris som dignar av blåbär och plockar hela hinken full.
Medans Du, käre Fredrik,
går fram till det ynkliga halvvissna blåbärsriset och ser ett ynka skrynkligt blåbär, och  tänker DET där jävla blåbäret ska jag ha!!!

DET är eran politik. Ni grundar hela er tro på, att ta av dom som nästan inget har kvar, istället för att plocka där det finns.
smart!






så blev det

....med mitt om-målnings-projekt. rätt mysigt att sitta där o fika under häggen! (ignorera takplast o annat i bakgrunden)



idag ska jag försöka ta det lugnt då jag har ångest. ångest över pengar, och försäkringskassan, ångest över att jag ska börja jobba i höst igen( hm bra att stimma över det redan nu) ångest över att jag är fet, ångest över att jag inte hör av mej till mina vänner, ångest för att jag inte städat  och det ser ut hemma, ångest ångest ångest.. trots fint väder och ingen av oss är dödligt sjuk. .

och ....

då får jag ångest över det. alltså, att jag mår dåligt inombords när vi alla är friska och krya och ingen är död eller sjuk eller något ledsamt alls!

Det känns som att man inte har "rätt" till ångest, när jag egentligen har det bra, vi HAR ju pengar, ok inte stenrika men vi sitter ju inte med kronofogden o inkasso i hälarna precis, Vi klarar ju oss! 

... men ångesten vet inte om, att han inte får komma även om man har det bra. Ångesten ser inte på mitt bankkonto eller våra sjukdomsjournaler, han kommer om HAN vill.
Och därför har han hittat hit, just i dag, en solig varm härlig sommardag.

nu ska jag i alla fall ta cykeln tillsammans med killarna och cykla upp till Exet och dricka kaffe och prata skit.
kanske man mår bättre sen.

på återseende....

ännu en dag...

jag råkade ta ett par atarax i går kväll för jag har så svårt att sova....och somnar gör jag. sover dröm-löst, sover länge. Är trött hela dagen efter..så ikväll tar jag INTE några såna. Fattar inte att läkaren sa att man kan ta dom även på dagen, mot oro för de är svaga...när jag somnar direkt på dom!

hur som haver,
har jag varit i stall idag, min kusin har fått hem en ny häst, som jag skulle kika på, och så tog jag mig en ridtur med i solskenet!

kvällen tillbringade jag med hunden runt kolhögarna igen...gäller att hålla igång:-)
nu sitter jag vid fel dator, så jag kan inte lägga ut bilder, och sonen stör sig på att jag sitter o skriver, så det fickbli ett kort ointressant blogginlägg idag! sorry!

ses imorrn!

ett första steg....

...mot bättre  tider....har skett idag.

Jag och sambon...bestämde oss nej fel, JAG har bestämt mig för att hrmfff....anmäla oss till VP-milen i stan, ett lopp i augusti på en mil!
nä vi har aldrig sprungit förr, ej heller springer vi regelbundet eller ens är fit for fight precis. Men ska vi ner i vikt, få bättre kondition, behöver vi lite press! så vi har bestämt oss för att springa tre ggr per vecka nu i början.

vi började idag!  vi tvingade Exet ( i vanlig ordning) att komma hit  o passa barn, vilket han för den delen gärna gör, bara kaffe finns i mängder:-)

sen drog vi på oss löpar-kläder (lite improvisation förvisso) och gav oss ut i joggingspåret!
jag kom knappt femhundra meter innan jag flåsade som en gris, men tre kilometer sprang vi i alla fall! alltid en början.

(ja jag fuskade o gick med, men det  var för jag fick så faen-ont-i-ryggen)

nu ska vi vila i morgon, sen nya tag på måndag igen!
gött!
 visst är det en bra plan! jag blir en ny människa framåt hösten!

och midsommarafton blev...

så bra den kunde bli! Jag lovar att jag har inte skrattat så mycket på år och dar, jag skrattade, rättare sagt vi alla ,skrattade så tårarna rann värre än regnet stundtals, jag skrattade så jag fick ont i magen och ont i smilgroparna, och jag tror jag har ont i smilgroparna ÄN...

slutliga summan av folk på vår lugna midsommar blev sjutton, och sjutton personer fick faktiskt plats under den del av altantaket som var färdigt!

helt otroligt!

vi gjorde väl somhundra tusentals andra svenskar runt om i landet, käkade sill och färsk potatis och snapsade, sjöng snapsvisor och käkade jordgubbar o glass,
grillade på kvällen och hade det jättetrevligt...det var sol, det var regn det var sol det var regn...en riktigt genuin midsommar med andra ord.
förutom att vi inte fick upp nån midsommarstång då, men det tänkte jag inte gör så mycket för vi trallar väl bort till forngården här i eftermiddag och kollar in midsommarfirandet där.
Håller vädret så ska vi åka till ett gammalt fik på en kulle några mil bort, som har ett utkikstorn och en gammal minigolfbana. Där ska vi fika tänkte vi.

Sen ska jag ut till min älskade häst idag med, men annars blir det lugnt och skönt har jag tänkt i  alla fall.

hoppas ni haft en bra midsommar med många skratt!

GLAD MIDSOMMAR

på er alla!

själv är jag lite hm tve-hågsen över dagen, det som jag trodde skulle bli lugnt med fyra personer och vi i familjen har nu plötsligt blivit sexton personer istället....

visserligen känner jag dom alla och de är jättegoa, men det blir stimmigare, dels för adhd-sonen, dels med mat och platser och sånt. Men så är det ju bara en dag så vad gör det? 

Det är väl bara så, att jag SER väl helt ok ut på ytan, dvs fullt frisk och kry. Men mår ju lite värre på insidan. Så det känns lite jobbigt över lag med sexton pers en hel dag tillsammans, och ingen vet ju om hur jag mår, för det är ingen som kan förstå såklart, det begär jag inte heller...men fan vad mycket enklare det hade varit om jag brutit ett BEN eller nåt.  Ingen hade väl ens funderat över vad för fel det var på mig i det läget?

jag är ju oerhört osocial just nu, svårt att hänga med i prat och stim, för jag tappar tråden, så...lite jobbigt blir det kanske. Men jag tänkte fokusera på barnen och se till att dom har det bra, speciellt lille adhd-sonen, för han har varit ett riktigt litet monster dom senaste dagarna,
en helt naturlig reaktion för han har ju slutat skolan, och det är en förändring, och sådana är ju han allergisk emot,
så småningom går det väl över, men nu...

är han lite manisk på att hitta på jäkelskap och svära och jaga hunden och slå sin storebror... så det gäller att bita sig i läppen idag helt klart och se till att han blir lite "uppstyrd".

nej dags att sätta igång med förberedelserna kanske...
ha en trevlig midsommar alla!

snart midsommar men jag vill prata spöken!

...jorå midsommarförberedelserna här är i full gång, men för tillfället är ändå mitt huvud fyllt av helt andra planer!
nästa helg åker vi  dvs jag och fyra andra tjejer åka 88 mil uppåt landet, närmare bestämt till Östersund, och Borgvattets prästgård.

Vi har blivit lovade att det finns en lill-stuga med el och vatten i alla fall, och jag kommer få ladda Donna där, så jag kan blogga LIVE från Sveriges mest kända äkta spökhus!!!

vi ska även försöka oss på ett stopp på värdshuset utanför norrköping där det sägs spöka, vi ska kolla efter storsjöodjuret, och vi ska besöka en träslotts-by mitt i skogarna utanför östersund..

fyra dagar kommer vi vara borta, och det ska bli SÅÅÅ spännande. har suttit lite idag med min kära svägerska och planerat lite....om videokameror och annat man kan behöva. vi ska naturligtvis även hinna med ett nattligt besök på kyrkogården bredvid den spökliga prästgården...och ta en hel massa kort!

jag har ju ett förflutet som lite synsk, så  det ska bli spännande att se om man kan damma av sina gamla talanger och se ett o annat spöke alternativt känna av det i alle fallen.

Svägerskan o jag ska i varje fallen sova i nåt som heter "gråterskornas rum"  ihh så kul!

nähä midsommar var det ju...

planerna sprack...
 
altantaket hinner inte bli färdigt och det spöregnar ute idag och jag ser ju hur det inte är möjligt att sitta där ute vid sånt väder så vi får förbereda oss på att vara inomhus och käka sill...

men shit the same -JAG SKA TE BORGVATTNET SNART!

the Look

...om ni kommer ihåg, ni som läser min blogg regelbundet, skrev jag för en tid sen om skolans "snygging" som nu vägde femtio kilo över hennes "normalvikt" och hasade om kring i flipflop-sandaler med trött blick och tre vissna ungar och håret på sne och mjukisbrallor......

jag flinade självbelåtet inombords och tänkte att jag nog inte gått ner mig SÅ pass i alla fall, och att man nog inte var så pjåkig trots lite extra triviselkilon.....

Hmm........

IDAG förärades JAG med en blick!

en blick från en tjej från förr, skoltid, som nu var skitsnygg och hade högklackat och läppstift en vardag...säkert nån som jobbar med nåt viktigt...hon såg väldigt viktig prydlig och snygg ut i alla fall.

Hon gav i alla fall MEJ  en blick...som jag genast kände igen...det var nämligen exakt samma som jag gav den stackars feta skol-födedetta-snyggingen...

...läppstiftsfröken synade mig där jag gick i mina jävla målafärgsprydda foppatofflor (oäkta) och en svans sura ungar efter mig, med min urtvättade gråa- fast -ska- vara svarta-skjorta och ett par gamla trerkvartsbrallor, med två tofsar i håret som nån urväxt fjortis...haha

undrar vad HON tänkte...att det gått utför för mig säkert! och det har det ju. utbränd fet o snart gammal .
jaghar i alla fall lärt mig att jag aldri aldri mer ska tänka fula tankar om nån annan. så det så.

what goes around comes around eller vad säger man???

häst-mys..

Lille Ludden var jättestökig och adhd-ig idag, hela dagen, och därför tog jag med honom ut till stallet en svänga. Djur brukar alltid lugna de flesta barn, och sen när vi får egentid tillsammans lille Ludd och jag, så brukar han bli en helt annan liten kille än stök-pelle....



Han blev sugen på att ta en tur på Loken, så vi sadlade upp och gick en runda i skogen. mys-pys!
Tur man har en häst som är världens snällaste häst, och som vet när det är barn eller nybörjare på ryggen. När jag själv rider, brukar Loken ta små glädjeskutt och springa så fort han kan och får, men om nåt barn rider är han så försiktig som om det vore ägg på ryggen han bar....världens bästaste häst är han plutten.

Annars har huvudvärken hållt i sig i dag med, så jag fick vara i lugn-läge. Det var inte förrän eftermiddagen nångång som den gav med sig,
efter en 200grams chokladkaka:-)

vad gäller bantning....tänker jag för tillfället gå en timme varje dag, käka frukost varje dag, och mellan mål och hyfsad mat. men banta blir det inte nåt mera för tillfället....Jag mår så passens dåligt ändån just nu med stressen, så jag kan inte stirra upp mig över vikten. OK jag gick upp tolv kilo, och väger nu över 80 kilo(!) men samtidigt blev jag av med cigaretterna....som kan ge värre skada än övervikten...så jag får vara nöjd och hoppas på att promenaderna gör sitt så småning om....kanske blir det friskis igen till hösten, det gillade jag ju. fastän jag har koordinationsförmåga NOLL....

nu ska jag surfa runt och se om jag hittar nåt fint altantak.
kram på er kära blogg-vänner.

bygget fortskrider...

nu är trappan på plats...men bilden är tagen innan han klädde den men bara för att ni ska se att vi faktiskt snart har en altan att myysa på...rs amerikansk veranda.
och NU VILL JAG HAR RÅÅD! av ER! ...ska det vara en trappa till, där det "sneda" är här närmast på bilden? och anledningen skulle i så fall vara att där jag som fotograf står, är en köksingång och vi går oftastut o in där. men å adra sidan ska vi ju ha en dubbel altan dör där fönstret på bilden är...om vi inte har trappa vid det snea, blir det amerikanskt pinna-räcke där med ....vad tycker ni? räcke eller trappa till???


suck o stön

...gjorde misstaget i dag att försöka få något gjort här hemma. började med tvätt, tvingade hit mitt ex för att få låna bilen så jag kunde köpa färg och måla lite brädor till altanen....när jag ändån är hemma....

...köpte två påsar spik med till barnen att roa sig med (bra leksaker va) och lite penslar mm. men som ni väl säkert vet så är jag inte stresstålig direkt och det räckte väl med det lilla för att trigga igång mina stressreceptorer i kroppen...

för sen kom huvudvärken. pulserande och halvt förlamande och med den ett mysigt illamående.

efter en dubbel treo och en ipren, tyckte jag att det nog skulle kunna gå att tralla iväg och låta killarna spela minigolf i forngården som jag lovat på morgonen ( pre-head-ache)

dåligt beslut. mycket dåligt....Lill-fisen fuskade och viftade med klubban hej vilt och adhd-sonen var på sitt allra goaste (not) humör och skrek över hela forngården om fusk och kastade bollar hit och dit och sen skulle det springas på minigolf-banorna och det skulle sättas krokben för den ene och den andre och sen ska de ha glass och inte vilken skit-glass som helst utan den allra allra största....suck....och mitt huvud kändes som om det  skulle sprängas till slut...

så hemma fick jag inta en vågrätt ställning i soffan och där har jag nu legat (igen) i ett par timmar....hata huvudvärk men glad att det i alla fall inte utvecklades till migrän den här gången....

nu ska jag strax lägga mig, hade hoppats på att läsa sista vampyrboken, men med huvudvärk kommer även ögonvärk...inte så lätt att läsa då.
om inte sambon ställer upp med lite högläsning då...känns inte troligt.

natti på er

snickar-Petter och snickar Per....

...och TÄNK vad kul ungar kan ha med brädbitar, en hammare och lite spik! här poserar Lill-fis med sitt konstverk....



...och här är lille Ludd i snickar-tagen...och bygger en slags maskin!



..allt medans morsan skrapat och oljat fönster, och Pappa snickrat febrilt på altanen i hopp om att få den hyfsat klar till midsommarafton:-)

nu ska vi skita i renoverings-arbetet för i kväll och istället grilla hamburgare!

på återseende....

hm...

telefonsamtalen till BRIS ökar, och jag läste det är en ökning av barnagan i Sverige.

Det är något jag inte bara kan FATTA. Hur kan man få för sig att slå ett barn? Hur kan man få för sig, att " å h jag blir så jävla arg på dej nu så nu ska du få en örfil snorunge"

jag antar att det inte är kända misshandlare enbart som slår sina barn. förmodligen är det i helt vanliga familjer det händer. kanske hos grannen. kanske i kassörskan i mataffärens familj. vem vet.

Det som får mig så uppretad är, att så många (uppenbarligen) tycker det är helt ok med barnaga i " uppfostringssyfte" eller för att barnet "gjort fel" eller för att man blir "arg".

men Det är ju så uppenbart att det är djungelns lag som råder, jag slår inte min chef för att han är dum. jag slår inte min vän för att hon gjort något jag tycker är dumt. jag skulle aldrig sopa till sop-gubben för han glömt tömma mitt sop-kärl eller smälla till sambon för att han glömt köpa mjölk...

men så fort någon är MINDRE än en själv...så fort man är i överläge....då kan man ta tag i - hålla fast- smacka till...

När vi lever på 2000-talet. och det gånggång på gång visat sig att det funkar överlägset bättre med "köttbulle-lydnad" än med våld.

jag blir så frustrerad.  Det finns liksom ingen hejd på det hela. Folk slår tom små spädbarn! eller skakar dom så de får shaken-baby-syndrom och blir skadade för livet

vad fan trodde dom?

att bebisen skulle komma ut färdig med ett helt ordförråd och alltid nöjd? varför får inte spädbarn skrika? jag menar, om nu man bytt blöja, gett mat, tagit på nya kläder, gjort allt i ens makt för att barnets behov ska vara tillgodosedda, men barnet skriker ÄNDÅ....
vad gör det då, om det skriker lite?
det kanske behöver skrika av sig efter nio månader där inne i vattnet?
varför blir så många genomsvettiga hispiga och gör vad som helst och lite till, för att få "ungen tyst"?

jodå, med första ungen var jag med hysterisk varje gång han skrek. men det var för jag trodde jag gjorde fel hela tiden, för hårt sittande blöja eller byxa, för lite eller kanske för mycket, mat? jag stimmade hela tiden och var så orolig att jag inte sov första tio månaderna. och inte han heller....

andra ungen fick jag mild förlossningsdeppression och orkade inte bry mig så mycket....han var som en filbunke, lugn glad nöjd sov i egen säng och bara var....

tredje ungen, nu var man gammal i gemet, man kunde det här med ungar vid det här laget...en riktig hang-around-kille blev det. vi ändrade inte vårt liv pga honom, han föddes ju in i det. och tja så enkelt det ÄR när man fattat grejen.

spädbarn skriker. alla spädbarn skriker. inget att hetsa upp sig för, inget att få temperaturen att slå över. bara gilla läget och ev skaffa öronproppar...

små ungar kivas, slåss tar in insekter i huset, stoppar fickorna fulla med sten och grus, går in i vardagsrummet med leriga skor, har vattenpistolkrig inomhus om man inte specifikt talat om att dom BARA får vara ute, bråkas, ska alltid ha samma saker är uppkäftiga, särskilt i flertal, smygkäkar upp all choklad........thats.... bara att tugga i sig.

om man tror att dom är som nån gammal amerikansk sentimental film där barnen sitter som små dockor och gör sina "sysslor" och är lillgamla och kommer med smarta kommentarer....och bara busar "gulligt"...då är man ute på fel spår...

och om man tror att barnen blir BÄTTRE bara man klappar till dom, en örfil då och då...en dask i baken...då är man ute på väldigt tunn is...

och om man tror man har RÄTTEN att avreagera sin egen frustration på någon annan genom ett slag, bara för att denne är mindre/ alternativt mitt eget kött och blod....
då har man inte alla hästar hemma. är förmodligen själv uppfostrad så och tror det inte gör nån skada...och man bör söka hjälp SNARAST....

det är ju så enkelt, man väljer ju sina känslor. Man kan alltid välja, att INTE bli arg. Man kan bara vända på klacken och gå.
Man kan säga till ungarna att "nu torkar ni upp leran från vardagsrumsgolvet, det ska vara rent när jag kommer tillbaka"

man kan ha öronproppar och vagga bebisen som skriker...

man kan skälla. säga till. ta ifrån dom vattenpistolerna. istället för stryk.
och ALDRIG ALDRIG glömma att med beröm kommer man jättelångt.
ignorera det negativa, förstärk och beröm det positiva.

barnaga. djur aga. gör mig sååååå frustrerad.
var bara tvungen att avreagera mig.


talang 2010

...jo vi satt här i går kväll o kollade på talang 2009....

då sa mellan-pojken:
 -mamma DU borde ställa upp i Talang nästa år!
- va, jag? sa jag och fortsatte: - men vad skulle jag göra då då?
- öh...du får väl träna in nåt sa mellan-pojken.
och Lill-fisen sa:
 - men mamma, du är ju jättebra på att PRATA!

OCH ....ja. sanningen är den, att jag  rockar FETT på att prata. Jag är nog en av dom bästa människorna i vår kommun kanske hela länet på att prata...en har kallat mig för ett godståg en gång...

OCH det ultimata beviset för att jag faktiskt är super-bra på att prata, måste vara en gång för ca fyra år sen......

and the story goes:

jag hade fått en faktura på nästan två tusen spänn för en lagning av vår diskmaskin, och jag var missnöjd och tyckte inte vi skulle behöva betala...

Jag ringde upp företaget i fråga och dom var stenhårda (till en början) men jag babblade på.

Efter en timme och 45 minuter hör jag i andra ändan luren:

- hördu damen. Det är FREDAG-EFTERMIDDAG...jag vill gå hem, jag skulle slutat för en halvtimme sen... Du har tjatat oavbrutet i en timme och 45 minuter. och jag gissar att du lär kunna hålla låda i åtminstone en timme och 45 minuter TILL....och jag ORKAR inte höra mer nu. Jag har ont i mina öron. Du kan RIVA räkningen. Du kommer INTE höra något mer från oss, du har mitt hedersord. Bara riv räkningen, vi har rätt och du har fel, ,men jag bjuder på det, bara jag slipper lyssna mera. och ha en Trevlig helg!

- oh tack detsamma fnittrade jag och la på luren.

jag rev räkningen och hörde aldrig mer från dom. Han stod vid sitt ord.

detta måste väl ändå kvalificera mig till äkta TJAT-kärring, eller hur?

talang 2010 here I come...

härlig lördag!!!!

...känns det som det kan bli!

.....dagen har potential om man så säger. och NÄ inget särskilt på agendan, bara mys-saker.

Vaknade UTAN den vanligtvis obligatoriska huvudvärken, efter en skön natt. Klev upp, gick ner och läste morgontidning och drack morgonkaffe.
Fortsatte med att steka pannkakor, pannkaksfrukost är alltid uppskattat av såväl stora som små:-)

Nu är jag på G med att ta på mig tränings-outfiten dvs mina nya ultralätta skor, och ta kolhögerundan igen. Sen ska jag väl plantera om lite blommor, efter det blir det ut till min älskade häst, och gosa och pyssla och om vädret tillåter även en ridtur kanske!
och ikväll blir det mys-pys med familjen framför GP speedwayen....

så enkla saker, så kravlösa enkla dagar är perfekta!
Det känns att detta är vad man behöver...lugn och ro, inga måsten och inga krav. En utopi för nån månad sen,
NU en verklighet....

tack Sverige för att det finns möjligheter att göra så här. Nu ska jag verkligen ta tillfället i akt att vila, promenera och ladda batterierna.

...back to snäll igen:-)

huggtanden är f.n infälld igen, för trög eller ej, så har sambon köpt dessa fina skor te mej i försenad morsdag-present!
dom är så ultra-lätta att det känns som om man druckit en hel platta red-bull och fått vingar när man går med dom!



SÅÅ tebaks till bäste-sambon igen. det svänger här vill jag lova som kära norskan påpekade, men va fan ska inte livet vara som en bergodal-bana månn tro?

nu ska jag ut och ta hund i snöre och power-walka my ass off!!!!

och till er som bor i vetlanda:

nu har nya godishuset med 500 sorters lösgodis öppnat!...borta vid väg-krogen ni vet...
(säger gladmymlan med munnen full av snask..)

morra morra huggtand fram!

..egentligen mys-dag, med skolavslutning o glass o jordgubbar o grädde....
 
Men, esom en viss Sambo här hemma börja bli lite "sjuk" dvs harklar o snorar lite grann ingen feber gu-be-vars...så är stämningen blä på hemmafronten.
 
Det spelar ingen roll  vad jag säger eller gör så hugger han och ändå skulle han ha hjälpt mig i dag på morgonen med alla examenskläder och städning och förberedelser esom mormor o morfar o farmor o exet skulle följa med hem efteråt på examens-fika...

vad gör TRÖG-sambon då? säger att jag hjälper dej i morrn med allt, sen sover han hela morgonen tills det i princip är dags att åka, och jag har fått stimma som en idiot med att stryka skjortor och fixa kläder till han mej o tre pojkar och fram med fukost och dusch o föna hår o köpa kort med liten examenspeng i....
så kommer då sambon upp strosandes framåt kvart i åtta...gäspar o är lagom sur redan där....kul .

fuck ya säger jag bara.  Visst är jag gnällig nu med min stress-utbrändhet-grej, men va fan inte blir den bättre om jag bara för att jag är sjukskriven nu hädanefter ska sköta markservicen helt.
eller???
fan.

nåväl. det blev ju städat.( no thanks to you sambo) det bledde en skolavslutning med en hoper ungar som står där framme o ser så där lagom pinsamma ut, med en över-entusiastisk sångfröken som tar i så hon håller på att spricka när hon dirigerar ungarna, en halv-kass musiklärarinna på piano som klinkar fram den blomstertid nu kommer, och
det blev glass o grädde o jordgubbar och hemmagjord chokladsås till hemma efter...

där sambon fortsatte sitta o vara snorkig och tjata om sin dator hit o sin dator dit ...
upp med den i röva istället. sucka sucka. Osloskånska får man låna hornet???

nåja han kan väl vara sjuk-sur-o-gnällig då, själv ska jag nu njuta av ett sommarlov, TIO veckor utan att leta gympakläder, inte glömma packa ner frukt på morgonen/ leta strumpor i blå ikeapåse vid tio över åtta o vi ska va i bilen vid kvart över...inga oj jag glömde badkläderna/ fan var det föräldramöte i kväll/ förlåt jag missade utvecklingssamtalet igår/ jasså har Ludd brutit handen på rasten igen/ trista skolfester i ösregn....
nu är det LOOV.
tackom och Lovom!
glad sommar på er!!!!!!


Plutten o Jag...

...är ju allra allra bästaste vänner. Det som vi gillar mest, är  att ligga i soffan och sova tätt tillsammans.



..och det är precis vad vi gjort nicken o jag, idag......RS det enda vi har gjort ! 

Det måste varit något med luften, för jag var så trött så trött ut i fingertopparna, att jag inte orkat ett skapandes dugg idag! jag har gäspat o gäspat och gått runt som en zombie. Helt otroligt vad trött man kan vara, trots att jag sovit hela natten.

Och jag hade så många projekt, så mycket jag skulle hinna göra, och allt rann mellan fingrarna. jag hamnade i soffan med Nicken istället, och pang så snarkade jag!
jag tom tog bilen när jag handlat, och körde runt runt i stan med full blås och kyla på mig, i hopp om att piggna till, men ICKE.

Det måste ju vara väderomslag. så här trött har jag inte varit på år o dag.
Nu ska jag kolla grannfejden och sen SOOOOVA.
natti natti sverje.

och veckan rullar på...

....helt otroligt, bara EN dag kvar, sen är det skolavslutning och långleedigt för både mej och pojkarna!

Det känns otroligt konstigt att vara hemma mitt i den mest hektiska perioden på mitt jobb....och jag kommer på mig själv att tänka att "bara dom kommer ihåg att göra si och så" bara de inte glömmer det eller det"
sen slår det mig - inte mitt problem! dom kan göra vad dom vill, jag har inte med det att göra.

jag är ju sjukskriven. helt märklig känsla. Jag som alltid varit emot sjukskivningar om man inte är dödssjuk....nu har jag trillat ner från min egen höga piedestal och fått acceptera att det inte är så enkelt som det ser ut att vara.

Sen är det en konstig känsla överlag, FÅR jag njuta av ledigheten? Får jag vakna på morgonen och inse att jag inte ska till mitt arbete på tio veckor framöver? och vara GLAD? Får jag tycka att det är gud-in-i-glödheta-SKÖNT att inte behöva gå dit, behöva vara med om alla konflikter inte behöva ha en massa extra arbetsuppgifter för att kompensera att vi är för lite folk....

jag skäms över att få vara ledig och gå till mitt älskade forngården och käka våfflor klockan två en vanlig onsdag när  mitt arbete skulle vara  i full gång...egentligen.
men samtidigt kan jag inte hitta ett enda annat vettigt sätt att bli av med alla stress-symptom än att minska på all stress och varva ner.

så, för att lugna ev oroliga själar där ute som tycker jag har det alldeles för bra...så är priset för att jag kan gå o käka våfflor en onsdag i forngården med barnen istället för att jobba:
 
-oerhörda hemska myrkrypningar alias sk restless legs. har man inte haft det, går det omöjligt förstå känslan, men om man säger som så, i natt var det ytterst nära att jag hämtade en kniiv för att skära i rutor på benen för att slippa "killet" inifrån....en omöjlig ekvation att försöka ligga still och sova samtidigt som det killar inuti smalbenen så man blir tokig.

- en kakafoni av olika sorters höga och svaga och pipiga toner och pip i huvudet dag som natt, även kallad tinnitus. hemsk och förmodligen kommer jag sova med min mp3a i natt, för att dämpa ljuden...

- vanliga ångest , sån som jag kan tänka en människa som varit otrogen en kväll och sen vaknar upp morgonen efter känner. men jag har inget gjort men har en gruvlig ångest ändån.

-panikångest vågar inte utsätta mig själv för situationer där många människor är inblandade, och får panikångest i matköer, bland goda vänner, där jag tror jag faktiskt ska dö på allvar....

- hjärt-ont det värker i hjärttrakten och hypokondriker som man är...ger det en fin källa till grubblerier.

-hjärtklappningar. stora som små, men dessa har faktiskt minskat betydligt sen jag varvade ner...

-svettningar hela tiden. har ju ett tryck över bröstet och får svettattacker...skitjobbigt..

-ont lite över allt i kroppen. ont i knäna främst och leder,

-intercistiell cystit, en ganska ovanlig sjukdom, där man får återkommande inflammationer i urinrör och urinblåsa, det värker och man är kissnödig jämt. som att alltid ha blåskatarr....har jag haft i sju år snart. riktigt jävla jobbigt då det värker som om man vore konstant pinkenödig hela tiden...och svider. suck. stress påverkar massor, är jag lugn och harmonisk blir det alltid mycket bättre, när jag är stressad...svårt att gå med byxor som sitter åt och man sover inte för det värker hela tiden....kan ju räkna ut själva att det varit djävulusiskt nu sista tiden, med all stress då kanske....

det var inte meningen att vara ett gnäll-inlägg men nu kanske det blev det ändå, hur som helst, inget tycka synd om mej, men mer ett klargörande varför jag stannar hemma hela sommaren och njuter av det.

hur som helst, sa läkaren att alla de här "konstiga" symptomen som jag uppvisar, är alla sprungna ur samma källa, stressen har fått min kropp att reagera med kroppsliga symptom, och då måste jag få stressen att lugna ner sig, så kroppen inte känner den måste göra så här.
en ren försvarsattityd när man inte lyssnat på dom första varningarna...så tänk på det stress-människor där ute, om man inte lyssnar i början kommer kroppen på ett sätt som TVINGAR dej att lyssna....tills du gör som den vill....

när jag tänker efter. jo jag FÅR njuta. jag FÅR vara glad över ledigheten. NU ska jag bli frisk. pigg glad och välmående och sen komma tillbaka med all kraft till jobbet och faktiskt orka med det! sista månaderna , gick jag väl på 70 procent av min kapacitet, och ändå jobbar jag inte heltid, men jag var helt slutkörd...nog INTE nån kul jobbarkompis heller misstänker jag....

kram på er och håll tummarna för vackert väder i morgon. det är ju ändå skolavslutning...

Leila bakar....

....INTE i mitt kök i alla fall....inga snygga cupcakes, ingen ordning, ingen snygg bakerska med sug i blick, inga pastell-färger eller skålar i blommigt och en känsla av att baka är hur enkelt och smidigt som helst.... hrmf. men man kan ju alltid hoppas att mina kärleksmums blir goda ändån!



min nya bästa vän!!!!

.....spikmattan och jag  är numera bästa vänner! Och det är helt ok för mej att ha en bästa vän som alltid pinar mig de fem första minuterna av vår umgås-tid ihop, för SEN blir det kanon-bra!

åh...min lilla pigge! Hur kunde jag hata dej? Hur kunde jag vilja slänga dej i soptunnan och svära att det var bortkastade hundralappar?

förlåt kära Pigge. Du är ju alldeles underbar!

Hm. tillbaks till verkligheten. Idag lämnade jag barn på skola o dagis, sen hem, tog direkt hunden i snöre, och gick kol-höge-rundan plus lite till, var väl ute i en och en halv timme ca.

När jag kom hem, småregnade det, och jag tog en låång varm skön dusch.
När jag duschat, bestämde jag mig för att leka fakir igen ( stresshantering stresshantering) och jag grävde fram spikmattan från högen med tvätt den hamnat under.

Jag lade mig och som vanligt gjorde det in-i-helvetes-ont ( kom ihåg smärtgräns noll)
men jag räknade sekunder, och jag loovar jag inte hann räkna till fem minuter, förrän pang. och så vaknar jag en timme senare.....

vilken effekt! det var ju precis likadant sist, härdar jag bara ut fem minuter ,så sover jag som en stock sen, och snacka om utvilad man känner sig efteråt!!! som en inre dusch!

jag var hur pigg som helst sen. så här får shakti-mattan gratis reklam: köp den alla ni som är stressade, behöver varva ner har spänningshuvudvärk....köp och njut ( fast plågas först)

så nu är vi sams Pigge och jag. och Aldrig mer ska jag smutskasta honom!!

och VEM vågar...

...sitta i soffan och titta på Desperata hemmafruar, när det sitter ett sånt här gräsligt monster alldeles jämte???



jorå det är lillfisen i farten igen...nu är klockan över nio och han borde var jätte trött....han har inte tupp-lurat...men ändå sitter han här jämte mig i  soffan och morrar och ser farlig ut och inte särskilt trött alls...

jag har ändå inte hängt med i hemmafruarna, sen första säsongen, så jag har inte koll på alla nya karaktärer alls. då gör det inget att man blir distraherad.

Själv lutar jag åt att vandra upp till sovrummet och läsa lite igen.....

kram kära blogg-vänner!

hemkommen igen från ridtur...

...det var precis vad jag behövde. ..

lite fågelkvitter och skogens sus...en god vän till mej följde med, och vi bytte hästar så jag tog hennes tinkerhäst och hon min fjord. Hennes tinker är nämligen stor och bred och hon fick ont i benen av honom...men jag fick inte ont i några ben utan det var så mys--pysigt.

hästen heter Jim. inte min utan tinkern , ett inte så där vanligt hästanamn precis..
en dag för lite sen stod vi  istallet och sa :

-mmm Jim du har sån go och härlig rumpa. Man vill bita i den.

och det HAR han, Jim, men för utomstående, om någon sådan råkat stå bakom hörnet o lyssna, kanske hade trott vi pratat om en gubb-röv. vad vet jag.

sen kanske man inte står o pratar om goa rumpor men han HAR verkligen en stor go tjock rumpa. hästa-rumpa.

okej nog med hästprat. Ridturen var härlig i alla fall, och nu har jag hämtat pojkar från dagis och skola och har nu bänkat oss isoffan med lite kaffe och chokladpudding.

jag märker att jag inte är mig själv riktigt, för ingenting riktigt gör jag, jag är väldigt "lat" och känner själv att jag inte får något vettigt gjort...men å andra sidan, hade jag fått en massa vettigt gjort kunde jag ju lika gärna varit på jobbet...

nu ska jag surfa runt lite i alla fall.
kram på er

tandläkarbesök...

....tack o lov inte jag utan mina två pojkar....det vart bakläxaborstning hos både store och mellan.
Adhdsonen som hängde som krakelspektakel i tandläkarstolen och var upp och ner och gud vet vad, fick höra att han inte ska småäta....
HA ....varje gång jag städar hans rum hittar jag gömmor med godispåsar och kakor...det är ju lite av hans grej, den här manin för att äta äta....
men nu ska jag bli hård och sträng. Storsonen som varit så kaxig var ganska ynklig när hon skällde om hans tandhygien.
jag VET att jag ska kolla alla i munnen, men storsonen har väl slunkit igenom lite, man har tyckt att han som är så stor kan väl borsta sina tänder...
men nu blir det dubbelkoll varje kväll....

nu ska jag åka ut till stall och ta mej en ridtur tänkte jag mej.

jag vet väl att jag borde städa, men borde och vilja är ju inte samma sak....

ska ta tvätt o städning när jag kommer hem.

och...

...efter ett bra läkarbesök, med en för en gång skull trevlig och sympatisk läkare, är jag nu sjukskriven fram till min semester. Detta för att alla mina kroppsliga symptom är en stress-reaktion, och vi måste få den bollen att sluta rulla.
Det känns jätteskönt, men samtidigt sorgset då detta egentligen är min favoritperiod att arbeta, vår och sommar. Höst och vinter är ju inte lika kul precis. Nu missar jag sommarplantering och skolavslutningarna och allt.....

men å andra sidan vägrar jag leva med hjärtklappningar svår tinnitus myrkryp i benen och en hemsk panikångest så....

å tredje sidan är man ju relativt orolig över ekonomin, det är ju inte billigt att vara sjuk....

men vem vet, stressen kunde ju bli ännu värre annars....och bli liggande och bara gråta hela dagarna i en säng för att man gått in i väggen är ju inte heller nåt som funkar med tre barn villa sambo häst och hund....

så nu ska jag sluta sjuk-prata. inget mer sjukprat här på bloggen, det är bara depprimerande.

nu ser jag fram mot en skön avslappnade tid...

beroende? jag?

...förr var det cigg i mängder. Nu...BonAqua med liite kolsyra....mums.



...jag måste dricka minst två såna här om dan....rätt hälsosamt beroende ändå va?

och ny vecka...nya möjligheter eller?

...mååndag morgon.
 
Jag sitter i soffan med min älskade minidator och väntar på att sjukhuset ska ringa tillbaka ang min sjukskrivning. Den går ju ut idag, men jag är ju inte redo än för något jobb, och ärligt talat vem tror på att man kommer ur en utmattnings-depp/ ångestgrop på två veckor?

nu sitter jag med hjärtat i halsgropen och väntar på att dom ska ringa tillbaka...sån där datoriserad telefonkö var det. .

jag hoppas på att att jag ska få en telefon tid till en BRA läkare, och slippa gå dit igen...Jag hatar ju att gråta, det är ju något som helst ska ske över min döda kropp, och OM jag ska gråta, så är det väl ok om jag fäller tårar för något stackars barn som far illa eller så, men fan inte över MIN egen situation....jag vägrar!
 
ÄNDÅ kommer tårarna hos läkaren  och jag hatar det....

men det är ju hela situationen, jag är nog en av världens prydaste människor, jag är väl den enda existerande icke-muslimen som lätt skulle kunna tralla runt i en burkas, med bara litet hål för ögonen, så pryd är jag! badhus? glöm det. Jag har aldrig badat med mina barn i badhus, för tanken på omklädningsrum och offentliga duschar ger mig gåshud....

men nu är jag lika pryd "inåt" om man så säger. ..

Att sitta framför en människa man aldrig träffat förr, och tala om hur ens insida ser ut, med all ångest och oro och tankar..är nästan lika skrämmande som att gå till badhuset och ta av mej alla kläder...

vissa mår ju bra av att "tömma" ur alla tankar och ängslan, och prata ut, och det kan jag med göra, men då med människor jag verkligen känner, alternativt lite så här halv-anonymt på webben, utan ansikten som ser mig...

därför hoppas jag på en telefontid, och att dom kan förlänga sjukskrivningen, annars måste jag tralla till jobb i morgon och bara tanken får det att vända i magen på mig...suck.

hur kunde det bli så här?

JA nu medans jag sitter här och gnölar, så ringde dom..jag fick en tid till min gamla läkare som var med när jag gick in i väggen för två år sen....han verkade sympatisk då och nu fick jag upp hoppet.

håll era tummar och tår för en sympatisk läkare, en förlängd sjukskrivning. NÄ  det är väl inget att hoppas på så, men i det läget jag är i nu, så måste nåt ske annars blir jag tokig...
på återseende...kära bloggvänner.

kär

....och idag är jag sådär mysigt käär i min kära sambo. vi har varit ihop i över sju år, men faen vilken snygging han är....
sen är hans insida så in i den snygg med, vet inte vilken sida som är snyggast liksom...

Det är fantastiskt när man har en sambo som är så lik en själv ,nää min nästan norrlands-lika karl har inte lika lätt för att babbla och vara social som jag ....

men sen är det vissa saker som inte alltid är stora saker, utan ibland ganska små tillsynes meningslösa saker, som göra att man blir påmind om att yes det är min själsfrende..the one.

Sen har vi ganska lika humor, han är en sån practical-joke kille, som gärna kan lägga smällsnöre i dörren så man hoppar baklänges när man kommer hem från jobbet och ska öppna...
Han är en sån som gladeligen fäller ner en på golvet o kittlas...en man som är stark och trygg i sin manlighet, men ändå en pojkaktig liten spjuver. 

observera att jag är KÄR idag, så alla dåliga sidor hos honom är liksom bortblåsta.
Jag har faktiskt aldrig känt så som jag känner för någon annan, även om jag naturligtvis haft förhållanden innan honom, men just min Chille är nåt särskilt med....
och det är en skön känsla att man är trygg med någon. Om jag bara har HAN löser sig allt. Han är liksom min stöttepelare, inget är riktigt verkligt förrän jag berättat det för honom..

vi är så olika i sättet, jag är en ganska irriterande människa med lite av en veta-bäst-attityd, som aldrig kan ge mej aldrig säga förlåt, och som gärna är hård och elak verbalt när det blir liv...jag är högljudd, gillar disskussioner, har mycket åsikter och måste gärna framföra dom till alla som vill ( och inte vill) lyssna.
jag har en sån där jobbig personlighet som jag själv retat ihjäl mig på om jag träffat mig själv, och stundtals har jag varit ganska trött på min egen personlighet, men det är ju ingeting som man lätt kan plastik-kirurgera direkt....den får man  dras med även om den är jobbig liksom....

men sambon, är en lugn tålmodig nästan-alltid-på-bra-humör-kille, sunda åsikter, vänlig hjälpsam, låter andra vinna disskussioner för han bryr sig inte om att dom har fel, han vet ju ändå vad som gäller...

så vi är inte lika. men kära. om vi bråkar, bråkar vi om vem som älskar den ene mest typ...så det är inget allvarligare än så...

han har sagt, han kan inte fatta att jag är hans, och att jag föll för honom
och jag säger, att jag inte kan för mitt liv begripa vad han som är så bäst ser i mig...

så vi är två kära knasbollar som båda är lika glada för att vi har varandra...bra förutsättningar med andra ord va?

är jag pinsam eller patetisk?

...sambon är på grillfest, vilken jag egentligen skulle varit och hade velat varit med på men på grund av panik-ångest, men officiellt sett migrän, stannar jag hemma....

vad gör jag ?
om inte ....
hoppar i mysbyxorna och slänger i Twilight-filmen i dvd för treedje gången på en månad typ....hm
pinsam eller patetisk?

jag hade ont i ögonen ( förmodligen för att mina glasögon ligger nånstans i köket i nån låda o ska lämnas in för en fjäder har lossnat, men jag har glömt det och därför gått utan glasögon i tre fyra veckor....smart)
så jag orkade inte läsa fast det är spännande...men en film gick ju bra att glutta på.

Lill-fisen har lekt med sin allra bästa kompis Joel hela dan så han var rätt trött. tjagglade i sig sitt lördagsgodis och sen gick han i däck i soffan redan halv åtta....

adhd-son skulle sova över hos Exet i hans nya lya, och stor-sonen är hos mormor o morfar i stugan o sover över...
.....och sambon då på födelsedags-grill-fest.....

så man är lite kärring--täppan här hemma just ikväll!

gott.

då slänger jag in en fryst pizza i micron o käkar framför teven i mina joggingbrallor, pillar mig i näsan och har fötterna på bordet....så härligt så mysigt och ensamt!

för jag gillar ensamhet. självvald sådan alltså.

För mig är det ett andningshål när alla försvinner och jag får vara själv, jag är ingen social människa , jo jag babblar ju på som ett godståg när jag träffar folk, så en del klagar på att dom får ont i öronen....det gör jag tyvärr....det är ju trevligt att träffa folk.
men jag kan liksom lika gärna vara utan dom.

vänner är ju viktiga, men ändå oviktiga för mig. Jag behöver inte träffa en endaste vän på flera veckor och tänker inte ens på att det gått så många veckor....
jag går i min lilla värld och grejar med mitt och kan nog vara en sån trist vän som aldrig hör av sig och sällan kommer och hälsar på....
tack o lov har jag vänner som inte ger upp utan kommer hit i stället när det börjar bli för länge sen...

man är ju så olika.
andra kan ju må riktigt dåligt om dom inte hela tiden har folk omkring sig.

själv tycker jag det är helt ok att inte träffat nån på två veckor typ....

tur det...eftersom jag nu jobbar som dögrävare så kan det ju stundtals bli ett rätt ensamt arbete, då ska man kanske inte vara lagt åt det jätte-sociala hållet.

vad vet jag. ...
nu ska jag surfa runt på lite bloggar och uppdatera mig, alltid lika kul! bloggoman= det är jag det.
kram kram

lördag...

..och idag blir det firning av min svärmor som fyllde år i måndags, firning av sambos bror som fyller idag o sen blir det firning i morrn av pappa som fyller år...mycket firning m a o.....
på agendan idag finns även ett häst besök jag ska ut till min lilla fjord-plutt en sväng och borra ner näsan i hans goa hästpäls.....finns väl inget som doftar så gott som häst!




sen ska vi väl bygga på altan, jag ska klippa gräs och småpyssla. inget allvarligt alltså.

igår höll Lill-fisen låda till halv tolv, UTAN att ha tupp-lurat nåt  ......så det blev ingen läsning för mig igår sen på kvällen.
 
Vi fastnade för nån hund-film på femman sambon o jag och sen kunde absolut Lillefis inte sova om inte mamma skulle sova...och han babblade och babblade där i sängen tills han somnade av sitt eget babbel....

stackarn han hade brutit ett ben och hör och häpna även huvudet.

jag visste inte ens att man kan bryta huvudet, men uppenbarligen har min son gjort det.  hoppas det läker. Men det var inte såå farligt, för man kan alltid gå till Simon-affäjjen och köpa nya delar till Simonar och så kan man bygga ihop en ny FFFiimon så det så.....
och där nånstans.....somnade mamma Gladmymla...

nu är vi i alla fall vakna igen. Stor-fis har precis blivit hämtad av mormor o morfar som ska sova över i sommarstugan med honom och vi andra ska ju fira te höger o väster....

solen skiner och vi får hoppas på en fin dag!

spindlar o ormar...

och annat småkryp varav en skäggagam och en stor tusenfoting haver jag sett idag...i trädgårn.
men i en djur affär som nyss öppnat here i stan...blurk.

toppen för pojkarna, hade med brorsans kille på 8 år med, och dom var lyriska över vattenpaddor och allt vad det nu var.. själv hade jag hej-dundrandes huvudvärk (igen tror det är medicinen jag börjat äta mot ångesten typ nån form av biverkning)  och inte gillar man håriga spindlar precis...ormar gillar jag ju förståss...

när vi vart klara där åkte vi hem och jag snodde iordning en taco-gratäng efter att ha läst Blommans blogg, blev jag sugen på en sån....

nu ligger jag här utpäst i soffan och på nåt konstigt vis har en stor skål me smågodis hamnat på bordet:-)
banta annan dag?

sambon har cyklat iväg till mitt ex för att  " hjälpa honom sätta upp en gardinstång" ........haha
...ha det vet väl både han jag hunden och gardinstången att det bara var en förevändning för att sticka dit o dricka lite öl och prata skit... varför annars cykla??

det är ju bara kul, att exet o sambon är goda vänner, inte många har det som vi....ibland blir man mörkrädd när man läser om andra vårdnads tvister som sker.... och som sagt jag är såå tacksam för att vi har det så bra som vi har det. Sen är ju exet lite av vårt "fjärde barn" som vi alltid säger..förlåt T men du ÄR ju lite del av vår familj. JU.

och nu med två nöjda barn med en varsin godispåse i soffan, en utslagen hund, en sambo o unge på rymmen....och en teve som är upptagen med barnprogram...
är det lite upplagt för att börja läsa nästa bok  va????
mums.

Edward och Bella here I come.

varulven o jag....

...är nyss hemkomna från vår en-timmes-runda....gott!!



nu är vi trötta  och väl-motionerade i alla fall!

var hos Exet alias Farbror Conny idag igen, vi cyklade dit för Stor-sonen ville visa sin nya cykel för pappa och så se hans nya lägenhet.

annars har jag tilbringat dan i soffan tillsammans med Edward Cullen, Bella Swan och dom andra i Twilight-böckerna. Inte fy skam.

När jag läser, eller så kanske det är för alla men i alla fall, har jag en fin inlevelseförmåga. För mej är det som att "hoppa in i den bokens verklighet" och jag glömmer tid och rum verkligen drunknar i boken jag läser. Det är såna miljöer och sånt som man målar upp i huvudet och som sagt, jag Lever i den världen undertiden jag läser.

Det är en av anledningarna till att jag slutat läsa böcker i ett par år nu. Jag liksom ramlade in i boken och sen blev jag där och glömde den vanliga världen, svarade inte på tilltal grubblade på boken om jag av nån anledning var tvungen att lägga den ifrån mej.

som ett gift nästan.

jag kunde dessutom nästan aldrig lägga undan en bok jag höll på att läsa, utan läste tills den var slut, även om det innebar till fyra på morgonen en vanlig jobbardag.

Det blev jobbigt.
 
så jag slutade läsa.

Nu har jag återupptagit detta intresse igen, eftersom jag så innerligt ville veta hur det gick för Bella och Edward efter att ha sett filmen.
 Och
likt en rökare som råkar ta ett bloss efter att inte rökt på flera år, eller en alkoholist som tror han kan ta det där glaset vin,- " det var ju så länge sen"......

så är jag fast.

Im hooked again.

och nu har jag fått kämpa med näbbar och klor för att ge barnen mat och försöka göra annat, medans boken ligger där och hånler åt mej. Den vet att jag gör i princip vad som helst för att få smita undan ett par timmar med den....oavsett  vad som är på agenan av värde....

jag måste måste VETA hur det går. Jag måste läsa. 
måste måste måste....
beroende?
jotack.

men nu är det äntligen kväll och på kvällar FÅR man lääsa och jag ska bara lägga mina bångstyriga ungar, ta en snabbdusch, och sen ska jag vältra mig i  Bella och Edwards omöjliga men ack så vackra kärlek, och ge mig in i en annan värld för några timmar!

på återseende!

god morgon!

...och gårdagskvällen tillbringades först med en timmes Greys anatomy, sen rakt upp i säng för att läsa mina nya älskade vampyr-kärleks-böcker......




.....dock fick jag inte läsa så länge, fön Lill-fisen var vaken och tyckte att "bjäddjandet stöjde honom näj han fösökte soova"
så jag fick ge upp efter några sidor...bättre lycka idag kanske! I varje fall ska jag inte låta Lillfis ta en "tupp-lur" i soffan efter dagis, idag, en tupplur som höll på i tre timmar igår...vi tyckte han kändes varm och han var omöjlig att väcka, så vi lät han sova... bad choice...elva i går kväll höll han fortfarande låda...

ingen tjej-lunk blev det heller...för jag vågade inte. I dag ska jag i varje fall ta det lugnt, det börjar dra ihop sig med att sjukskrivningen tar slut, och jag vet inte hur jag ska tackla det....jag har ju knappt hjärtklappning nu, men ångesten har ju inte veknat precis,och inte heller tinnitusen...vad  göra? är det rimligt att tro man ska bli frisk från utbrändhet eller vad det nu är,på en och en halv vecka? och varför får man ingen hjälp?

ska jag vara ok nu? och varför är jag inte det? går ångest över på en vecka?
borde medicinen har funkat nu?
hm. jag känner väl inte att jag är redo att hoppa in i en kaotiskt arbetssituation igen. men vet inte riktigt vad jag ska göra.

nu ska jag väcka barn i alla fall....
på återseende

mums!

och för en gångs skull...lägger jag ut nåt NYTTIGT som vi ska äta som dessert idag! gott! och jag tog nån 20 procentig visp till så helt onyttig är inte grädden heller!



annars är det tjejlunken som hägrar ikväll, men som det känns NU kanske jag inte går...det lär ju bli ganska mycket folk, och det är väl som bäddat för en panik-attack...

men jag har ju SAGT jag ska gå...men å andra sidan så sa jag det, innan jag blev sån här...och de får väl käka sin picnickorg även om inte jag är med misstänker jag...

det är ju jobbarkompisar som ska med, och det är ju trevligt, men jobbigt, jag vill ju helst ha en paus från allt vad jobb heter....

idag var jag hos "farbror conny" även kallad Exet här, med en liten princess-bakelse som inflyttningspresent...drack en kaffe och sen åkte te hästen en sväng. hade tänkt ta en ridtur, men det började ösregna så jag pysslade lite istället bara.

sen ringde dom från skolan och talade om att min lille adhd-son inte hade den allra bästa dagen, så det var bara att åka o hämta honom....men nu är han glad igen, kanske har nåt med jordgubbarna att göra:-)

en god vän till mej tittade förbi, som jag inte träffat på länge, har saknat henne o hennes sätt, vi drack kaffe o tjötade lite, jättekul att ses igen. ska masa mig upp till henne med endera dagen så det så!

nu har jag gjort färsfyllda paprikor te middag, och ska servera med lite sallad, blir gott!

ikväll är det veckans GREYS-dos....undrar om jag kan hålla tårkanalerna i schack eller om det blir snyft-snyft i soffan igen?

see you läter


funderingar...

...var o handlade igår ( innan huvudvärk då) i en mataffär. Plötsligt seglade det förbi en som jag inte sett  sen skoltiden.
, var hon skolans snyggaste...alla ville se ut som hon, en riktig "inne"-tjej.

NU...hasade hon omkring med en svans ungar efter sig, i gamla uttjänta flip-flops och urtvättade trikåbyxor, med en matchvikt som säkert hade fyrdubblats sen skoltiden...ingen liten böna om man säger så...och en si så där tre fyra ungar i hasorna...trött...

och jag tänker tillbaka. Tillbaka på skoltiden, när allt var så enormt viktigt. utseendet, kläderna. "looken" man stod i timmar och sprayade håret, dränkte in sig i parfymer och hade man inte levis 501  och vita nikeskor me blåa nikemärket på, var man köörd.

tänk om man kunnat säga till den till den där "inne-bönan"...tagga ner. om tjugo år kommer du stå där i kassan i mataffären med tom blick o rufsigt hår , sisådär hundra kilo tyngre, med en hel hög med ungar och köpa fiskpinnar. . .
hade hon trott mej?
tror inte det...

och för den delen....
hade nån kommit te mej i sjuan o sagt
snälla vän, om tjugo år kommer du sitta i en soffa i vetlanda och var på gräns te utbränd efter att ha grävt för många gravar...ha vad hade jag sagt då?
jag var ju så bombsäker på att jag skulle bli advokat eller författare eller sångerska eller tävlingsryttare....

livet tar sina vägar.  rätt kul att se...
 nu ska jag väcka barn och styra upp morgonbestyr...


min vy för idag...

den här vinkeln har jag fått befinna mig i senaste tre timmarna...... inte riktig migrän, men en rekordelig spränghuvudvärk har fått mig soff-liggande hele eftermiddan....



vi har hunnit fira Nicken me paket, aldrig sett mer överlycklig hund när han får riva i pappret o öppna paketer!



han fick nytt koppel o lite nya bollar, gose-djur o så hundgodis...och biffar till  middag!

min lilleplutt...tre år.

som sagt....resten av eftermiddagen har tillbringats liggandes i soffan. och huvudvärken har INTE gett med sig ett smack, så jag slutar blogga nu, och vilar lite igen..
hälsningar gnäll-mymlan

JAA MÅ HAN LEEVA!!!!

Bebisen fyller TRE ÅR idag! Min  lille älskling. vårt kärleksbarn. Lille Nicke nyfiken. Så idag blir det kalas och firande och paket för hela slanten....




Jag blev förälskad när jag såg dej första gången min lilla vita boll!!!
 
Du är min allra allra bästa vän, vi kallar dej för "skuggan" för du är precis där jag är hela tiden. Jag har aldrig träffat nån som du, och jag vet du charmar alla i din närhet! 
Du är så förståndig, rolig, smart och fantastisk!
ngen kan sitta på röven som du och vifta med tassarna för att få gott....du är världs-bäst på att hoppa hinder i trädgården, du är lydig ( när du vill) har ett stoort hjärta och så har du världens vackraste och snällaste ögon.

Jag älskar ditt eviga morrande, din faschiation för pet-flaskor, plast-byttor och nappar. ..

hur du snor åt dej bästa platsen i hörnsoffan o låter oss andra sitta i ytterkanterna....hur du snarkar så väggarna skakar i sovrummet...
kommer du ihåg när vi var ute förra vintern och gick, och det var så mycket snö så det fastnade stora snökakor på dina ben, så du tillslut inte kunde gå, och jag fick bära dej hem och tina upp dej i duschen?
 
eller den gången du var nyklippt och följde med mormor o morfar te stugan, och frös så mycket så dom fick sno in dej i två filtar o du somnade så gott?

eller den gången då Lill-fis fortfarande hade blöjor, och du lyckades få tag i en bajs-blöja och käkade upp?

Du är med mej på jobb och du är med hemma. Du är den jag tillbringar mest tid  med av alla, och få är dom gånger man skäller på dej. Du vet ju precis allt, min smarta lille hund.
Hoppas du får en fin födelsedag, och att du blir nöjd med alla dina paket...jag älskar dej!
Min lille Nicke-picke-pö.

om man skulle....

...leka självplågare i en halvtimme eller så, och lägga sig på spik-mattan? den kostade ju ändå nästan en halv tusing?

jag har inte klurat ut den än. ...

första gångerna jag låg, gjorde det så in-i-he-ont så jag var tvungen o rulla av och TRO mej när jag säger att av o  på stigning på spik-mattejäkeln är INGEN höjdare aj o aj och AJ...faen aj.

i lördags skulle jag ( är man en självplågare så är man) lägga mig igen.
välbekanta toner kom genast ur min strupe.
-aaj...aaj....oh....aj....aaarrrjjj. fan....det gör ju skit ont att ligga på spikar (nähä??)

men MEN ...efter siså där fem minuter....spred sig en välbehaglig trevlig domnande konstig känsla i fötter o ben, och tre minuter efter det, var det en Gladmymla som låg o snarkade så väggarna skakade .....på spikmattan!

en TIMME sov jag på den!

mådde hur bra som helst efter det. så det ÄR ju nåt magiskt med den helt klart.

men i går, fick jag sömnbrist, överskotts energi, kunde absolut inte sova, försökte på alla sätt o vis att trötta ut mig så jag kunde somna men Icke så nicke.

så jag beslutade mig för att lägga mig på spikmattan- min numera bästa vän! ...trodde jag ja!

...hämtar den. ....lägger ut den i sängen, o ska lägga mig på den. aj jaj ajajajajajaajaajAAAJJ vrålar jag där i sängen o det var ruskigt nära jag fick sova i brygghuset för sambon tyckte nog jag var rätt trälig vid det laget och den tiden på natten....

inte två minuter stod jag ut....så in ut i den liten smärtgräns har jag.
hur fan har jag kunnat föda barn? jag skriker ju om jag får en finne!
......till o med min store pojk kan ligga på spikmattan! JU.

SKAM den som ger sig. nu bär det iväg upp till tortyr-redskapet igen. så det så.

god (?) natt svärje.

min present på morsdag!!

...inte för att skryta eller så, men allvarligt talat...VEM  mer än jag kan skryta med att ha fått en pappers geting i  morsdags-present????



Rosor och choklad, vad är det mot en färg-glad insekt!
naturligtvis min lille bokstavs-pojk som trälat med den fina getingen! till sin gamla mamma.
kärlek!

så var det måndag igen..

...och själv vaknade jag och kände mig enormt ..s-t-r-e-s-s-a-d....
stressad för att vad?

jo..att bli "redig" igen så jag kan börja jobba...stressad över att " det är ju inte säkert försäkringskassan godkänner sjukskrivning för utbrändhet" visst, man kan väl klara sig på en lön ett tag, men det är ju inte så det ska vara...

så då känner jag att jag måste bli frisk efter denna vecka, så jag kan börja jobba igen utan att blanda in f-kassan ( nu är det ju arbetsgivaren som betalar sjukskrivningen)

men hur hälsosamt är det för en stress-utbränd att stressa för att bli frisk?

för två år sen, skulle jag vila ut!
 ...sambon tog alla barnen och drog till Båstad över helgen, och jag stannade hemma själv för att " ladda batterierna"!

haha ha. vad gjorde jag då? stirrade som en galning.!och nä inte med tvätt-städ o sånt om ni nu tror det,
 nej jag stressade med att ta -det-lugnt!

jag for runt som ett skållat troll och tog det lugnt... kastade i mej flera koppar the ( gillar inte the lika mkt som kaffe, men det ska ju vara rogivande)

jag vandrade i skogen, var ute o red på hästen, tog fot-bad på löpande band, slängde mig ner på soffan i fem minuter för att "vila", skumläste igenom en bok snabbt,skulle kolla på en bra film i lugn o ro lite snabbt, stress  stress stress.

jag skulle ju hinnamycket, innan sambon och alla barnen kom hem igen och min helg var över!

däri ligger mycket av mina problem. är det en endaste sak i livet man inte kan stressa fram, så är det lugn!

nåväl. ska försöka ruska av mej den här känslan av att "måste bli frisk snabbt" och hoppas på att den där medicinen börjar verka snart.


RSS 2.0