mors dag!!!!!

idag är det Mors Dag och trevliga saker står på dagens schema!  Först ska  vi ut och äta , en tradition som sambons mormor o morfar håller i, och jag tar ALLTID en skomakarlåda....nyttigt- NEJ ! gott? JA!
efter det blir det kalas i mina föräldrars sommarstuga! Dom har byggt ut ganska kraftigt med, ska bli dö-kul att se!




och i övermorgon, blir det kalas IGEN, då fyller nämligen herren på bilden TRE år!!!
Han ÄLSKAR paket, förra året fick han hur många paket som helst! Ni ska se vid jul, han är den som är GLADAST för sina paket, mer än BARNEN till o med.
Han rusar fram till tomten och snor åt sig det som är till han, och sen morrar han sitt glad-morr och springer runt runt runt med paketet i munnen, och sen sliter han av pappret så det ryker om det!

Min lille Nicke, som älskar gosedjur, stora fina gosedjur, fick ett i julas, och han struntade i både grisöron och lever-godis, bara han fick ligga o käka på sin tyg-apa....

han har förresten ett glad-morr,som låter ungefär som en rabies-smittad hund...folk brukar bli rädda ibland när han drar igång sitt "glad-morr"
men jag tror helt enkelt att han missuppfattat det hela, HAN tror nog, att morra är något "snällt" han morrar i alla tänkbara situationer, och ibland med munen öppen så det verkligen låter som om han är på väg att bita ihjäl dej:-)

för att vara så liten, har han en förvånansvärt dov mörk röst, och morret är riktigt mörkt.

- vill du ha lite nam-nam???? då morrar han som om han vorde döds-arg...hihi min lill-plutt.

till mormor o morfar i stugan gillar han att åka, han tror att han är deras barnbarn med, och inte undra på när dom köper barnmatsburkar med köttbullar i till honom, för att han "tycker det är godare än torra pulor"...

nähä gott folk. dags att starta upp dagen!

man får skryta med sig själv så det så

här är nu mitt ny uppgrävda land med mina "tokar" i!.... tycker det blev bra, ska bara på lite täckbark med....



idag är det målning som ska ske, jag måste fortsätta med mitt trädgårds-möbler-projekt, och så ska jag måla panel till huset.

OCH  så ska jag promenixa sen , jag trallade runt med gräsklipparen i går, och sen grävde jag land...glömde bort att jag måste motionera....
och till råga på allt, så blev sambon o jag så där dödens-vrål-hungriga vid åtta på kvällen, och ungarna ville ha...p-i-z-z-a
hmm jag har inte käkat pizza på gud vet när senast...
så jag drog i mej en inbakad venezia med lök...
typiskt mej. men tänkte,  när jag  bara åt kyckling file förra veckan , då hade jag ¨gått upp  två kilo...så vem vet, jag kanske går NER av pizza.... hahaha....och skrattet fastnade i halsen.

men men . nya tag idag.  huvudsaken är väl att jag rör på mig.

dags att sätta fart!

hit vill jag.

.......oak alley plantation, strax utanför new orleans  i USA........... hur vacker allé ÄR det inte? en EK allé!
det hade ju varit lite smått mäktigt att komma hem från jobbet till det här....



not to shabby for anna, not to shabby at all!

och fan vilken stor vit klänning med volanger jag skulle ha på mej. två-tusental eller ej, bor man sådär,
ska man tralla runt i en volang-replika av den som Scarlett o Hara har på sig i Borta med vinden. eller väck me pusta som filmen nästan heter på norsk ( eller hur kära oslo-skåning)....

f....rån det ena till det andra. så är det Vivien Leigh som spelar Scarlett i filmen, men det är INTE den bästa film hon har gjort, långt därifrån!

ska man se en RIKTIG tårdrypar-film, med Vivien Leigh,
så är det DIMMORNAS BRO eller Waterloo bridge som den heter i original som gäller.....

SE DEN.
 .....och gråter du inte efter tio minuter in i filmen, så är du mentalt störd och inte i kontakt med dina egna känslor.
 den har ALLT!
oycklig kärlek, krig, folk som springer efter tåg som går med älskade i vid perongen, you name it. utan att avslöja för mycket, så är detta en absolut-film, när man har en dålig dag, och anser det vara lite "synd om sig själv liksom"
fnys.
se filmen och inse
det kunde varit värre.....

den är svart-vit med, och tja. ett mästerverk.

förresten kände jag mig tvungen att åka ut till kusin och lukta på bebis igen, så jag har fortfarande inte grävt ner nån buske....disciplin vore väl bra att ha va?

fredag!

...och tankegången i dag är att jag ska gräva om ett land och sen plantera buskar...
tog kort på en av dom tror TROR det var vit ölands-tok....



ska ta före o efterbilder på landet.

Men först ska jag väcka barn, ge dom föda. göra iordning badkläder te dom som ska bada, och sen ´ska jag gå med adhd-pojk på blås-konsert, han älskar trumpeter och sånt, och det är skolan som ska gå. men esom jag är hemma, kan jag följa med honom dit, så blir det lite lugnare och mindre stimmigt än om han ska gå med hela klassen.

får hoppas regnet håller sig väck i dag, så vi kan bygga på altan och gräva landet klart. sen har jag ett annat projekt med kantsten o sånt på sidan av huset, som MED måste göras iordning, inte heller kul att göra när det regnar.

på återseende gott folk!

min lille gris

blev nödd o tvungen att lägga in en bild på min nyklippta lille-gris/ hund....kolla NOGA inte ett cockerspanielöra så långt ögat kan nå va???



Hund-klippnings-tanten såg lite konstig ut när jag sa "terrierklippt" ,jag tror inte det är enligt regelboken att klippa en pensionärs-hund  som bichonen är, som en terrier liksom, men va faen. Han vill ju va lite tuff, Nicken.

nu har jag inte tid att blogga mer för jag ska käka mint-fyllda choklad-grodor som exet kommit med, o så ska vi kolla på film när stor-pojken var två år, och adhd-fisen nyfödd....kan bli kul!

ajl be back.

OCH...

...medicinen kostade ......trumvirvel..... 92 kronor. skulle kostat 150:- men jag tog en större förpackning med fler så det blev billigare ....matte någon?

DET var jag tvungen att fira ju,  att jag tjänat så mycket pengar....så vips var jag på Blomsterkraft o handlade buskar till ett värde av 384 kr ( vilket var nånstans jag trott min medicin skulle kostat)
ju!

sambo stäng öron men du kommer tycka buskarna är fina med, jag looovar.
en dahlia köpte jag med. så ok 400 kronor då. sen var det stopp. så det så

ok lite jord med visst.
men ändå......medicinen kostade ju ändå bara 92 kronor.!

jämfört med adhd-sonens medicin på 2300 kr....

skulle jag kunnat köpa ännu fler buskar, Chillen :-)

nä då. jag har en snäll sambo som inte bryr sig så värst om jag handlar buskar eller mascaror eller vad. tur det. annars hade han tyckt mitt sätt att räkna idag var korkat....skönnt att det inte var det.
fniss fniss.


jippi det regnar!

...och det betyder att man ska vara inne, eller hur. inne och läsa en god bok ( ni vet vilken) och dricka gotteli-gott-gott kaffe och myysa.

visserigen hade jag långt gångna planer på att gräva i ett land ute, men ska det regna får det vänta.

har för den delen så där hyfsat ont i min rygg ( ja men nu får väl gnäll-mymlan GE sig tänker ni)
men hav förtröstan.
rygg-ontet kommer ifrån ( nä inte spikmattan som säkert var er gissning) men av att ha legat på en tunn tunn bäddmadrass på golvet i killarnas rum (lill-fis o adhd-son delar ett rum)
och adhd-son vaknade i natt och grät förtvivlat. Han hade en maarddröm..en som var så otäck att han inte kunde berätta för då skulle jag aldrig kunna sova MER.
stackaren....

han , som vi kallar för vampyren, just för att när han somnat, när han VÄL somnat ska kanske tilläggas,
ligger raklång på rygg med händerna i kors över bröstet, så där som vampyrer sover i sina kistor i filmer.... Han ser ut som en docka där han ligger, som en docka med av och på knapp...

så vild som han är i vaket tillstånd, så stilla är han i sovande tillstånd.

men i natt var han så ledsen stackaren. jag kunde omöjligt lämna honom där i rummet trots tända lampor,  och börja blåsa upp en madrass är ju uteslutet halv tre på natten. jag ryckte tag i det första jag hittade, dvs en tunn bäddmadrass sen la jag mig på golvet där inne.

så nu har jag liite ont i ryggen....

på agenda i dag?

- lämna sjukintyg till jobb ( eller skicka kanske)

- ut o gå i en timme med en väninna om det inte ösregnar....

- åka te apotek o hämta medicinen som jag hoppas är en billlig sådan....

- läsa vampyrbok

- laga mat eller kanske vänta te sambon kommer hem, för han är mycket duktigare på matlagning än vad jag är..


så får det bli.

färdig...

jodå.

jag traskade rs körde dit, te farbror doktorn...hyperventilerade i väntrummet tills det var dags för mej....

nåt som verkligen är skit-jobbigt,
är ju när man sitter där i doktors-rummet på en kall stol...och väntar. väntar på att det ska knacka till och en person ska storma in och bedöma mej och mina brister liksom...

jag hinner tänka tusen tankar, och det var särskilt en skäggig gubbe som jag instinktivt tänkte " bara inte HAN" när jag såg honom i väntrummet...... han såg liksom så .....o-sympatisk och o-kunnig ut.

dörren öppnas och vem stövlar in, om inte skäggiga-INTE-gubben!
min vanliga tur!

jag kände att jag var nära att bryta ihop redan innan han sagt nåt...
så säger han:

-ja, jag skummade igenom din journal men jag vill höra med dina egna ord....

aaahrg.
vad jobbigt det blir. men jag  fick fram mitt ärende, och han sitter där o små skrattar. särskilt när jag sa att det var problem inom jobb, och han frågar var jag jobbar, och jag säger inom kyrkan...

-höhö ska inte det vara extra fromt där  då ??....skrockar han och jag känner för att trycka ner stetoskopet i halsen på honom....eller som kära osloskånska skulle sagt HUGGTAND FRAM....

men jag bet ihop och försökte se snäll ut o skratta med lite grann...

summa summarum: jag är sjukskriven denna vecka och nästa vecka med, och så fick jag utskrivet medicin.

bara vänta o hoppas på att ångesten flyger sin väg.


förövrigt,

var jag IDAG o lämnade hund hos hund-frisör,
och hund kom visserligen ut som en råtta, men denna gång som en terrier-klippt råtta !
helt ok med andra ord......
inga cockerspaniel-öron här inte.

nu ser han ut som Milou i tintin-serien.

hade jag inte vart så lat hade jag lagt in en bild. nu får ni ta mitt ord för det istället.
nu är det snart......
.......dags för ......................GREYS igen.
böl-dags med andra ord.

puss o kram på er kära blogg-vänner.

läkarbesök om arton minuter....

....men jag ligger här i soffan o vill fortsätta läääsa min romantiska vampyr-bok....denna är första boken i Twilight-serien och hittills såå bra...mumma!



tur att farbror doktorn bara är fem minuter här ifrån.

...jag drar mig. brukar ha svårt med att tala om när jag mår dåligt....
 
jag kan må i princip hur dåligt som helst, men så frågar läkaren:
- jaha, hur var det här då, hur står det till?

och jag kastar snabbt fram mitt glättigaste leende

-jo men det är kanon, ingen fara på taket. har lite ångest  så där du vet. inget allvarligt.

och sen går jag hem o är förbannad för den dumma doktorn inte fattade och lyssnade på mej.

oj. dags att gå nu. sänd fina tankar till en panikångestfylld mymla som ska försöka ta mej ut, till bil, in på otäckt sjukhus  o prata med vilt främmande människa om sitt innersta...hrm.


aj aj aj....

...hm enligt enormt pålitliga internet-källor, så skall denna matta med inte mindre än sex tusen spik-aktiga saker, få mej lugn. mindre stressad. slippa spänningar i muskler, huvudvärk ....you näme it.  ont som FAN gör det att ligga på´n i alla fall kan jag tala om.....



en del har tom gått ner fem kilo första månaden dom använde den......



vassa satans-plast-piggar!.....men ju ondare det gör ju mer "stressad och spänd är man" ...enligt nätet då...
nåväl ska fan ligga där o plågas upp alla fyrahundringar som den kostade. så det så.

idag ställde jag mig mot bättre vetande på vågen igen...

fick för mig jag kaaanske gått ner ett gram eller två av cykling te jobb förra veckan...men NÄ.
däremot UPP två kilo. ja men visst så häärligt.....not.

var ute o gick med hunden i kväll.

Det slog mej plötsligt att det aldrig aldrig är några feta som springer.
 
var ÄR ni? tjockis-joggare?

åh vad jag kanske skulle börja springa, om jag bara fått syn på åtminstone EN tjockis-springare till....

det är bara ärtiga smala seniga icke-svettiga-efter -fem-kilometer-joggare ute man möter. ..

i snygga träningskläder som sitter snyggt.

hur faen ska man kunna börja springa, och BLI smal, när man ser ut som en michelingubbe??

inte EN tränings-kläders-affär säljer ju jogging-out-fits för feta?

vem med självaktning, väger sisådär åttio kilo, och tar på sig ett par löpar-tights och ett träningslinne?

och hur jävla snyggt är det att springa i sambons jogging-byxor o stor-t-shirt som döljer röven o det värsta av mag-dallret?

nä då springer man ju hellre inte.

jag VILL springa. egentligen. och naturligtvis i riktiga spring-kläder.

i den bästa av världar, hade man ju mött en hel hög med småtjocka joggare i löpartigths o linne (som faktiskt är det enda som är skönt att springa i) och INTE nån hade reagerat eller vänt sig om. eller för den delen skrattat åt dom studsande bumbi-björnarna....

Ingen hade brytt sig för alla hade vetat att man sprang för att så småningom bli smal.

men nu när man bara möter smal-fräscha joggare, så är man förpassad till dom bortglömda joggingspåren i ingenmans-land, där fläsket kan gunga fritt och man får stanna och flåsa hur mycket man vill och hur ofta man vill....

nån måste ju börja!

men inte fan blir det jag...nä jag är alldeles för feg för att hoppa i några tajts  o försöka mig på ett spring i civilisationen...
men det vore kul om nån annan vågade!

nu är det natti natti för feg-mymlan.

och nu när jag vaknat till..

....så kommer här den riktiga agendan med några förändringar....

- jaga läkare och boka tid.

-gå till torg och köpa dahlior.

- inte inte åka till eksjö och klippa hund för det var imorgon

-inte åka till häst för det blir ju imorgon när jag ändå ska te eksjö med hund.

- köpa alternativt baka nåt ( haha sure) till den stundande dagis-festen kväll....

-
gå på dagis-fest klockan fem  med fika korg

-gå hem

-gå långrunda kring kolhögar.

så får det bli.


och denna dag...

...startade betydligt bättre.vaknade framåt halv nio av att lill-fis väckte mej...idag är visst ledig dag i  skola så vi behöver inte stimma iväg nånstans alls.

agendan idag:

-jaga läkare och få en tid.

-gå till torg, köpa dahlior.

-åka eksjö klippa hund

- åka till häst, pyssla

-åka till eksjö hämta klippt ful hund som ser ut som råtta.

åka hem igen.

så  får det bli.
 
Skulle egentligen varit på personal-resa, men är inte så pigg på det . ..finge man skulle den här bloggen fyllas meter efter meter med saker som inte funkar på mitt arbete.. men det är väl knappt tillåtet.

det enda som är bra med mitt arbete, är arbetsuppgifterna.

tänk att bara få pyssla om mina gräsytor och gravar och sånt. och INTE bry mej om nåt endaste annat. en del rekommenderar mig att byta arbete, men det är väl inte så lätt när det är DETTA som jag vill arbeta med. älskar gravar o kyrkogårdar. vill inte " bara klippa gräs" på ex parkförvaltning  utan sköta om en kyrkogård som man bryr sig om. ..nåväl.

jag får stanna hemma tills jag mår bättre i alla fall.  när det nu blir.



och dagen startade...

....inte jätte-bra. vaknade och tittade till mobbens klocka. oj fem i ÅTTA....
(från åtta till tjugo över åtta, ska jag ha väckt tre barn varav ett med adhd, som även ska ha sin medicin, fixa fram kläder, packa ner frukt, fixa frukost, och se till att alla tre barn ÄTER den... göra mig själv i ordning etc...)

tjugo-två minuter över åtta= sitter vi alla i bil. Lite tilltufsade. några av oss med macka kvar i mun. Någon  i kläderna han hade på sig i går.........men vi var klara!

stockholm marathon my ASS. Här snackar vi finess under stress. För om man med en tillstymmelse visar barn att man är stressad...går det åt h-e-te....

man måste alltid (oavsett hur stressig man känner sig innuti) vara helt lugn och normal, små prata och fixa lite.
vilket jag gjorde i dag.

vilken Prestation. Vilken känsla för fin-lir, små detaljer, smyga fram och lyckas få barnen på bra humör..........
...  så tralala lej -
-pojkar är det dags för aavfärd ( försöker låta som dom i små einsteins om ni sett det) jag rockar fett. ( jo man får slå på sin egen trumma. om man vill.)

......och tre små grisa...förlåt jag menar pojkar....trallar glatt in i bilen.

haha mamma vann. sen var det bara bälte på och iväg.

gud så mycket jag är värd ett diplom i barnhantering.

....och de e INTE kärlek.....

....när sambon ligger i soffan o fräser åt en, och sen säger att det är JAG som är sur. MUPP.
finns det värre saker, än när nån är trött/sur/vresig....
lägger över det på en annan så man BLIR sur om inte annat.
så ok....visst.
du har rätt.
jag ÄR sur.
NU.

och kääärlek är

när ens sambo sätter sig med hårfönen o torkar en kofta helt torr te sin kära sambo, så hon blir glad när hon ska åka iväg.-)
löve u Chillen

hemma ijään!

det var en låååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång resa hem....



hade gigantiska  hjärtklappningar i bilen nästan hela vägen hem........ sucka sucka.
och när hjärtat hoppar hip-hop där inne, blir jag nervös. och när jag blir nervös så kommer panikångesten...tankar som snurrar :

" tänk om det inte är stress som får hjärtat att hoppa hopprep..."....

"tänk om ditt hjärta slår febrilt för sista gångerna nu....du kanske inte ens hinner hem o se dina barn en sista gång?"

"tänk om ............tänk om.............."  
och hjärtat slår ännu fortare, det susar i öronen och svetten börjar komma i pannan.

tillslut sitter jag där i bilen och försöker andas i fyrkant....

andas ett-två-tre, paus ett-två-tre andas ut ett-två-tre-paus-andas in-ett-två-tre.... tja..


vi har haft jättekul annars, jag fick lite panik när vi skulle te solvalla och det började pratas om att åka kommunalt, och med fyra byten buss-pendeltåg-tunnelbana-pendeltåg-buss eller vad det nu var....då kom paniken men det löste sig genom att vi tog bilarna i alla fall ( jag körde ) och svärmor körde.

Nu sitter jag hemma igen, och känner att det är dödens skönt att vara hemma igen.

ska leta fram en gammal medveten närvaro-skiva och lägga mig på min nyinköpta shakti-spik-matta....

så kanske det lugnar sig allting. ......

och  i morgon ska jag INTE till jobb utan gå till en läkare som INTE  heter HABIB och inte kan svenska,
 
( och NÄ jag är absolut inte invandrarfientlig, ICKE SÅ NICKE, men det är enormt svårt att berätta om sina psykiska problem, med en som man inte är säker på fattar vad man säger, som jag råkade ut för sist...helt bortkastade pengar och tid för mej och honom)

men ska jag bli tvungen att dra hela mitt psykiska tillstånd från två år sen till nu, så ska det åtminstone vara till en läkare som man har förtroende för.

nu ska jag leta reda på ett papper ang ett möte jag har i morgon, som jag glömt bort tiden till....hm

heja heja hästarna!!!

...och här kommer Chillen med hästen Distant Thunder, i full kareta på solvallas travbana....duktig va???



nu har vi varit på stallbacken och fått lite insider-tips vad man ska titta på, och efter det, tyckte vi ju att vi var nära nog experter på det här med att plocka ut vinnar-hästar. så vi satt på restaurang kongressen ( 280 spänn för en enkel liten köttbit ....men what the hell...)
och  käkade drack  och spelade hej vilt.
skrik o hejarop varvades med :

- kolla svansföringen på den hästen ,och öronen, de spelar, han visar att han är på g hästen. elvan ser het ut. sätt en hundring....

vi spelade väl för en tusing var eller nåt, och vann ungefär lika mkt tebaka, minus 40 kronor blev det i slutändan....

sen åkte vi hem igen, och nu håller dom på att grilla medans jag sitter här för att ge mina kära blogg-vänner en liten uppdatering.....

nu är det dags för mig att bli lite social igen,
Ajl beee back.

hej hej huvudstad...

...idag blir det te o packa lite kläder sen bär det av och lämna barn och hund och sen styra färden mot stockholm det blir solvalla och v75 i morgon, och som födelsedagspresent fick sambon att han ska köra en travhäst runt solvalla banan vid halv elva i morgon...

( och här flikar jag in att de är JAG som är hästintresserad men fick jag nåt när jag fyllde 30 hrm...)

nåväl, det ska bli kul o se i alla fall...sen ska vi äta på kongessen ( tror jag det heter) och spela på hästarna. Jag har inte varit på trav förrut, men gillar att spela på trav, så jag tror jag kommer ha kul. Man får se uppvärmningar och allt antar jag. Så det blir nog en fattig (eller mastodont-rik) gladmymlan som kommer hem på söndag.

annars..är jag nog egentligen inte i skick att åka nånstans. migränliknande (dock inte den riktiga tack o lov) huvudvärk, ganska si så där rejäl ångest, ( älskar att vara barnledig men gillar inte att vara utan dom:-)

enorm tinnitus, lite början till panikångest, särskilt om man träffar folk. och folk finns det gott om i stockholm....bara försöka bita ihop.

jag VILL ju åka. vara normal, ha KUL. men ångest är så lam-slagande. man VÅGAR ingenting liksom. Mitt hjärta bultar och jag blir genom svett, om jag bara ska köpa en godispåse i kiosken typ....jag vet det låter knäppt men så är det.

träffa folk och småprata är skkiiitsvårt, för jag tappar tråden, glömmer vad vi pratar om....affärer ska vi inte prata om.

mitt knep för att ta mej igenom maxi:

när jag går i genom affären och ska handla. kommentera i huvudet som en sportkommentator, -

nu går jag genom gången....nu svänger jag vänster här och ser en massa böcker...

varför?

för att oavsett hur dumt det låter, håller det ångest och paniktankar borta, man kan bara tänka på en sak åt gången liksom...väl använt sätt inom KBT.

sen vid kassa om det är kö.  titta enbart på alla varor som börjar på ex B eller alla som är RÖDA eller liknande.
då klarar man sig oftast igenom fram till kassörska.

ledsamt....

jag har jobbat inom hotell o restaurang, först som servitris, sen som bartender och ALDRIG mått dåligt. alltid haft serviceyrken, oftast stressiga sådana, gillat att ha "många bollar i luften" ansett mig vara stresstålig, nästan jobbar bättre under press....
my ASS ....

nu vill jag gömma mig för omvärlden. nu smyger jag omkring som en skugga av mitt forna jag, och skäms.

så som ni hör, kanske det inte är det alllra bästa läget för mig att åka iväg, men det är bokat sen länge, och sambon ska inte behöva stå tillbaka för att jag mår dåligt, det har han fått göra så många gånger ändån.

Igår kväll, var jag huvud-värkig. jag hade försökt vara duktig och grävt några land, varit ute hos hästen, varit o handlat  mm. men huvudvärken ville väl inte ge med sig ...

så jag sa tack o gonatt te sambon o min bror som borrat ner sig i soffan o drack whiskey, och smög mej upp i sovrummet och .....tittade på Twilight IGEN....
den är ju så BRA.
sen somnade jag gott.  och drömde om snygga sexiga heta vampyrer som är snälla men farliga:-)

muumma!!!

saker som är störande.....

....sånt som retar upp mej:

* folk på facebook som varje gång man skriver nåt, måste skriva att man dricker saker. öhö dags att börja grunda höhö...dags för första ölen höhö nu blir det grogg på altanen höhöhö.

* när man sitter hos några på middag och man nästan blir idiotförklarad för man inte dricker vin eller öl till maten. att det är så oerhört viktigt i det sociala samspelet med andra människor ,att man dricker alkohol.

* att folk som dricker alkohol, men inte röker, klagar på rökare och usch och det är ju farligt....när dom samtidigt sväljer en klunk vin, hm. nikotin är väl inte jättenyttigt, men dödar väl fan inte så många hjärnceller som alkohol...

* att alkohol är lagligt, och att staten får tjäna pengar på andras missbruk, genom skatten.....

*fulla människor som tror dom är roliga. Nä det är inte KUL när man snubblar fram/ är alkoholpåverkad och hur tjatig och tråkig du vill....människor som man kan tycka hur mycket om som helst, i vanliga fall, beter sig som idioter,och det är helt OK....nä inte i mina ögon.....avskyr det.

hm. är jag alkohol-allergisk kanske?

men när man tänker på det......alla mina misstag och pinsamheter i livet, går nog åtminstone faktiskt skyllas till 90 procent på spit.
alla fyllor,otäcka one-night-stands man ångrat ( sambo stäng öron) saker man sagt som man inte menat, ångest som fyllt dom efterföljande dagarna....

pengar man bränt, saker man tappat bort....huga.

jag har haft kul när jag druckit sprit, visst. men det är liksom inte väärt det för alla gånger man INTE haft kul.

SEN när jag nu ändå kliver ur garderoben som alkohol-hatare:

hur många kvinnomisshandels-fall skulle skett utan alkohol-påverkan?
hur många döda i trafiken skulle det varit om inte någon kört rattfull?
hur många barn skulle slippa ringa BRIS på julafton, om deras cp-föräldrar lyckats hålla sig nyktra istället?
hur många mord skulle undvikits, dödsmisshandelfall mm om alkoholen inte fanns?

dom sitter på BVC och säger :

- du RÖKER väl inte????? vad du än gör sluta RÖK det är FAARLIGT  att röka. rökning dödar....
och man sitter där nygravid och febrilt skakar på huvudet och säger;

-näää alllri rökt och skulle allri röka nej snälla barnmorska döda mej inte jag haar inte rökt....

samtidigt säger dom muppet-huvudena att " ett glas vin är nog inte farligt när du ammar...."

FOR THE LOVE OF GOD.

alkohol ÄR rot till allt onda. Rökningen får inte mitt omdöme att försämras, min reaktionsförmåga att förändras till det sämre.....

nikotinet ger möjligvis mindre barn och ev astma..... jag tycker inte man ska röka när man är gravid heller så klart,

men hur kan man ens säga att det är ok med vin när man ammar?

Nu hetsade jag upp mig. Men jag ser inte tjusningen i alkohol. jag har försökt. många gånger, men misslyckats.
jag är en cola-drickande middags-gäst. en "tråkig" gäst att ha på middag.
mej imponerar ni inte på med att hysta fram en bag-in-box i fin ekställning.

däremot skulle ni vinna min respekt om ni hade ett sexpack 25 cl glas-cola-flaskor ståendes på mitt bord....gött.

förlåt. alla har väl rätt till sitt, men det är så otroligt socialt accepterat med det ena giftet, men inte med det andra.
röker man är man en idiot.
dricker man är man en social människa.....
eller? vad tycker du?

allvarligt!

..... http://www.expressen.se/Nyheter/1.1575957/han-bad-sjalv-om-att-bli-kastrerad

så RÄTT så RIKTIGT så LÖSNINGEN på alla f-b pedofiler och sexförbrytare.

Pedofili, som är helt avskyvärt...föder pedofili på samma sätt som våld föder våld. lika för lika. öga för öga.

vill man få stopp på sexövergrepp, så är ju en kastrering det självklara valet, eller hur?

att sexuellt våldföra sig på någon annan människa, är inte något som en fullt frisk människa gör, naturligvis ligger det något fel i någon gen eller uppfostran eller i psyket, som gör att man kan utföra en sådan handling och njuta av det.

skulle man kastrera sex-förbrytare, och då kanske vi inte kan gå så långt som att göra det på våldtäktsmän, ex nån som påståtts har våldtagit sin sambo eller en tjej på ett disko, men ingen är sääker.. då kan det inte genomföras kanske.

men hos en pedofil.

förvånansvärt att inte den metoden finns i sverige.

jag tror pedofili skulle minska oerhört, om man berstraffade sådant med en kastrering, och när inga stackars barn längre blir utnyttjade, och så trasiga och skadade i själen att dom som vuxna väljer att själva utföra sådana saker i sin egen smärta, ja då skulle ju världen bli så mycket bättre!

inför kastrering på sexförbrytare nu. inte en dag för tidigt!






god moorrroonnnn

....idag är det ju röd dag, och därför fick väckarklockan helgledigt, och jag sov till halv sju tror jag.
 
Lill-fisen låg i våran säng så jag låg och kollade på honom, alla barn ser ju så otroligt fridfulla och lugna ut när dom sover....
åtta nånstans gav jag upp och drog på mej morgonrock o gick ner för lite frukost-kaffe.

idag ska jag försöka ta en fajt med damsugaren, han har legat i hallen och morrat väl länge nu, och damråttorna är ju inte längre råttor utan hundar....så i dag blir det av löövar.

sen måste jag gå igenom garderoben, jag har ju jättemånga fina kläder, men man kommer ju inte  I DOM. ...och det är jääävligt trist att packa ner kläder för en stockholms-helg,  inte med kläder man GILLAR och trivs i, utan kläder som PASSAR.... fan

. har en hel hylla med favvo-jeansen, alla fina  blommiga tunikor och annat jag gillar, och INGET passar.
by the way......
vägde mig igår (fast jag svor dyrt o heligt att inte göra sånt som får mig deppig)

....resultatet. plus 1,1 kilo.

så nu tror jag min hjärna böörjar sakta men säkert förstå ekvationerna:

TÅRTA OCH GLASS= upp-i-vikt.              SALLAD OCH VATTEN= ner i vikt.

fatta detta snälla fet-mymlan.

men i går var jag nyttig, jag gjorde kyckling sallad till oss, och sen hade jag visserligen lite dessert, men det var nyttig eller halvnyttig sådan....mangosorbet, samt kaktus/citron-sorbet. hur gott var inte DET då?

näpp. nog dags att sätta lite fart här.

död.

idag har jag tänkt på döden. Döden.  Hur han ser ut. När han kommer? På vilket sätt han kommer. Är han efterlängtad? en kär vän? eller nåt som är ångestfyllt?

om man finge välja själv?
vilken är bästa "döden"?  själv gillar jag en sorts film-död.

slutscenen i Thelma och louise. När dom säger "Lets keep going" och tar varandras händer och bara trampar gasen i botten på sin slitna gamla amerikanare och kör rätt ut i Grand Canyon.

vet inte varför döden är med mig i tankarna idag. jag är ju inte "rädd" för döden. bara han inte kommer till någon som man gärna vill ska finnas kvar. ..för min egen del är jag inte rädd.

Ibland är han efterlängtad, en befriare, en som tar bort bojorna hos en fängslad. en som kommer och tar en i handen och säger- det är bra nu. Du behöver inte strida mer.

ofta utmålas döden som en svart figur i kåpa gärna med en lie i handen och ett döskallegrin. Men jag tror tvärt om.

jag tror döden kommer ljus och vit och vacker och fin. en ängel. som milt tar en i handen och säger Kom med mig nu.
Mitt i all smärta hos en cancer drabbad, eller någon som ligger för döden i annan sjukdom eller olyckshändelse eller vad som.

jag skulle inte måla upp Döden svart och mörk. Det är ju det som finns kvar när döden kommit som är det svarta mörka och hemska.

På så sätt, gör dessa tanke gångar att det är lättare att arbeta nära döden. När den är där som en befriare och inte som en bödel.

förövrigt har jag ringt en läkare idag för att få lite hjälp med all tinnitus o ångest och sömnproblem ....jag har väl aldrig sjukskrivit mig direkt och är ingen gå-hemma-människa.

ändå talade dom om det första dom gjorde att man inte ska tro man kan gå o bli sjukskriven pga utbrändhet för försäkringskassan godkänner inte det serru

jo men visst.
det är ju DEN informationen som är viktigast att framföra till en ev deppig ångestfylld nedstämd och utbränd patient.... herre min je, jag hade inte nämnt nåt om sjukskrivning.

härligt samhälle. tur det är helg...stockholm och solvalla hägrar........

klockan är 05.53 piip

och jag har varit ute och hämtat morgontidningen och väckt upp cykeln.



vi ska cykla tidigare idag, för jag ska på tråkigt möööte på jobbet vid halv nio, så jag tänker trampa iväg kl kvart över sju. så är jag framme åtta. och kan fräscha upp mig lite innan vi sticker te mötet.

fast det brukar alltid bjudas på nån gott på dom där mötena.... bulimi-utan-att-kräkas-anna. du är inte ett DUGG bättre än hunden. tänka på godsaker innan ens klockan är sex på morgonen. skärpning.

nåväl. dan lär gå fort, och sen är det kväll och mitt älskade Greys igen. men nu får det vara nog med döende barn, lite mer om det stundande bröllopet kanske?

kvällarna numera annars tillbringas i sängen med en trevlig sambo som pillar mej i håret medans vi glor på prison break. nått så bääd nått så bäädd ät åll....då är sambosar bra att ha.

även när sambosar är hemma för vård av barn, och dom har städat ur alla köksskåp och gjort fint OCH lagat middag till man kommer hem, är dom väldigt bra att ha.
och när dom är Snygga med , så är ju även det grädde på moset. '

nej. dags att dra på tränings-outfitten och styra upp allt.

mums-fil-i-babba

...när man hittar såna här nyheter i frysdisken, så mååste man väl få unna sig???




....förresten har den här GladMymlan CYKLAT te mitt jobb och hem igen, ca 2.6 mil sammanlagt då! och det är en jävla massa uppför dit, och rimligtvis då en jävlans massa nerför hem!

jag kände mig så hurtig när jag tog min cykel o trampade iväg kl tio i åtta i morse!

Jag kom inte många meter innan jag trasslat in mig i det där satans -nätet som klär in bakhjulet. så då blev det stopp vid närmaste soptunna och så vips var cykeln liite mer naken än innan.

sen lyssnade jag på morgonpasset på radio o trampade för glatta livet.

På jobbet var det som jag misstänkte, en godhjärtad själ kom med alldeles färska wienerbröd, och en stor tårta från konditoriet....
jag höll igen.... (DET ÄR SANT) ....och knaprade på min torra hönö-kaka-macka medans dom andra smaskade wienerbrödisar.

men tårtan gick inte hålla fingrarna ifrån, och jag tänkte av två onda ting så må det väl vara hänt att jag tar av EN. Men det blidde en mini-bit ( i mina ögon dvs inte halva tårtan) .....och inte nåt om-tag.

sen satte jag mig på åkaren och åkte runt-runt-runt kring varenda gravsten jag hittade tills jag var alldeles snurrig i huvet o var tvungen att ta paus.

fast........
 
jag var inte lika snurrig som igår, då min jobbar-kompis och jag ( varav ingen av oss är den skarpaste kniven i lådan så att säga)

bestämde oss för att spraylacka alla psalmnummer -plåt-siffror, samt smide-ljusstakar till bänkarna i kyrkan som vi har vid jul.

vår nya säsongare påpekade lite försiktigt att vi kunde varit ute eller åtminstone i boa som hade stora dörrar man kan öppna om man vill få frisk luft...

NÄÄÄ skrek vi i kör. vi vill minsann  ha lite värme när vi jobbar. ( komma här o tro att dom vet mer än vi!)

så vi låste in oss i sockenstugan och ställde en dörr lite på glänt...

sen sprayade vi för glatta livet, o jag lovar vi inte hade varit mindre snurriga i huvudet om vi klämt en flaska brännvin.

när sprayflaskorna tog slut, skulle vi in efter fler i stan.

Säsongaren fick köra bilen. vi satt på flaket o sjöng fyllevisor.

(ok det där sista hittade jag på, men det hade vi lätt kunnat gjort om det inte regnat)

suck.

det allra roligaste i kråksången....
är att vi gjorde EXAKT samma dumma misstag när vi förra året låste in oss i garaget och skulle olja in bänkarna.  Då blev vi inte rediga igen på två dagar......

som sagt.
inte de skarpaste knivarna i lådan.

hit ska jag...

......http://www.borgvattnet.eu/

om bara lite drygt en månad...bär det iväg med bandspelare, videokameror, vanliga kameror och spök-godis ( sånt man lockar fram dom med)

och annat kraffs man kan behöva! SPÄNNANDE va????

....och i helgen  bjuds det på solvalla-middag med kära släkten! Sambon ska få köra travhäst sen ska vi käka på kongressen, och sen ska vi spela bort alla pengar vi har på v75!!

imorrn ser jag fram emot att gå till jobb, då jag har hört ryktas om att en viss dam ska komma ner te oss med en rejäl tårta! det passar min bantar mage bra!

nä min nya bantnings-metod. äta vad jag vill, men inte så mycket. och motionera mer.

ekvationen är ju så enkel att den blir svår.

gör av med mer kalorier än du får idej....

nu ska jag käka rabarberpaj eller BABABER som ludd säger....
har bjudit hit mitt kära ex ( som om han någonsin behövt en inbjudan haha) mot att han köper med sig glass te pajen:-)

ex är BRA att ha. i alla fall såna som jag har.



morr igen.

så vaknar man en regnig måndagsmorgon klockan fem av symfoniorkestern i huvudet igen och en hejdundrandes ågren som om jag varit ute o söpit hela helgen.

aarghh.

och så är jag ju lite stressad så att säga. men vill inte inse det. hjärtklappning andfåddhet och tinnitus, koncentrationssvårigheter minnesluckor är ju allt symptom på att man inte mår så bra. och sååå supertrött på det. OCH nu kommer gnäll-mymlan verkligen igång, kli!
kli på hela kroppen. hela tiden som om man hade löss. o jag har kollat. jag har inte löss.

men jag har ju aldrig haft så många konstiga saker på en o samma gång.
så jag stressar innuti över det. OCH så stressar jag över att jag kanske ignorerar mina varningssignaler på grund av bajs-vadarna i indien och alla arbetslösa i sverige,
så kanske kroppens NÄSTA steg blir ......

håravfall!

Ni vet när man blir alldeles flintis o inga ögonbryn (har jag knappt ändå så det är la baggis) men HÅRET. en vill kanske inte bli flintis. jag gillar ju att göra flätor.

och sambon i princip idiotförklarar mig, som NU stressar upp mig ytterligare, av dom tankegångarna.

-men Pernilla-Månsson-Colt tappade håret ju!!!! säger jag.

- o vem fan är det? säger sambon.

och det har jag glömt.

nån som vet. vad gjorde hon? var hon med i nåt teveprogram på 90-talet typ??? åh.

nu ska jag fortsätta ignorera ångest stress-huvudvärk tinnitius o kli och packa ner alla barn och hundar och åka te jobb.
på återseende.

kanske nästa gång som flintis.

skönt att man kan vara osynlig i bloggosfären.


te ankepankan: då kanske du gillar den HÄR!

stor-sonens fondvägg! snygg va? så är det MORFAR som målat så klart....



ja klart faen man borde ha en döskalle-klubb. Tror nog vår norske bloggerska skulle kunna bli medlem i den!

Fast...ska vi vara seriösa? köra hela kittet? prospekts och allt? döskalle-västar (lill-fis har ju redan en hihi)
och va blir namnet.?
 Skalle-klubben?
klubb-skallen?
dead-scull highlanders kanske hihi?

oj nu simmade jag iväg. blev så ivrig i allt döskallande som pågått här om kring!

idag har jag i alla fall TÄNKT att städa.
och klockan är ju bara tjugo i fyra piip. så jag har ju gott om tid. eller.....

igår var vi ju på cirkus!
jag äälskar cirkus. det är en liten titt in i en svunnen värld, en röd-sammet-och-guldig värld med spunnet socker, dansande lamor och tränade katter(!) känns lite som om man vore i en film.

men av alla trapets-banbrytande nummer och kameler som trallar omkring...vad gillar lill-fisen bäst?

jo CLOWNEN...

som var hur trist du vill...

nä oj så kul clownen var. Sen satt väl både lill-fis o Ludd och lekte med sina grunkor som blinkade mest, men de hade haft kul sa dom när det var sovdags.

jag hade definitivt kul! jag satt o skrek o klappade i händerna och var som en liten barn-unge när dom gjorde konster med små pudlar. hur kul som helst!

....det var lite av en julafton för den här gladMymlan, BÅDE cirkus OCH melodifestival på samma DAG. wow.
jag somnade gott te natten sen.

n u är det redovisning:

och eftersom jag är lat och inte orkar skriva upp alla resultat jag fick, har jag tagit kort på dom:







OCH bara för att klargöra:
sverige fick så höga poäng för det var fjäsk-poäng  jag gillade bara refrängen, det andra lät skit.

och jag gav en femma te norge på klädsel, fast de inte var något särskilda, men jag ville han skulle få höga poäng från mej för han var så oskyldigt söt och duktig.

bara så ni vet!

LUK

inte för jag orkar skriva alla nu,
men  några av dom bästaste.....kommer här:

LAND                                          LÅT                   UNDERHÅLLNING              KLÄDER

norge                                           5                                  5                                   5
ukraina                                        5                                  5                                   5
island                                         3,5                               3,5                              3,5
turkiet                                          4                                  2                                   2
storbritt                                        5                                  5                                  5
armenien                                    4                                 4                                    4
svärje                                           4                                4                                     4
azzerbajjan                                  4                               4                                     4
finland                                          4                                5                                     5
alltså, ett urval av min röstning.

nu vann ju norge i alla fall tackom och lovom han ÄR ju så söt!

men te nästa år ska jag nog utveckla lite LUK-EN, vi måste ha mer spänn på poängen....kanske fjäsk-poäng, kanske poäng mellan 1 o 10.....

nu ska vi lyssna på vinnarlåten igen o sen sussa gott!!!

eurovision song contest 2009...

...närmar sig och jag ska härma en vän till mig som satt ihop ett system, lika bra att vara seriös om man ändå ska glo!

LUK poäng 1-5!

alltså LÅT - UNDERHÅLLNING - KLÄDER =  x antal poäng, typ 3för låt 4 för underhållning men 5 för kläder...ger 12 p totalt.

visst låter det seriöst?
ska bli kul att vara seriös!

men nu är det cirkus-besök som gäller. plåskan är full ( för inte fan är det bilette´na som kostar utan allt krafs / sockervadd/ läsk/ lysande grunkor dom bara måååste ha/ mm)   och vi är ny-ätna.

godis te kvällning är införskaffat, lotto har vi spelat på dubbelt upp tom, jag på mitt håll o sambon på sitt. fy fan vilken miljonär jag läär vara innan vinnaren korats i melodifestivalen i kväll.

säger som Petter Plutmun: -det är min tur nu, vinden har vänt....

och kom ihåg, jag är inte knusslig, det lär bli måånga rika vänner om jag blir mångmiljonär lovar o svär....så håll era tummar nu.

och Blomman.....tack för tipset om LUK.


MORR!

......nåt som inte är kul är att vakna varje morgon vid fem av en symfoni-orkester i huvudet.....

något som börjat hända mig senaste veckan,  har en riktigt jobbig Tinnitus  i dag på morgonen låg jag och räknade dom olika ljuden i huvudet och det är mellan fem och sju olika dova brusande o jääättehöga piiiip i öronen.

blää.

det funkar att gå på dagarna, jag har nästa alltid örlurar, med lite musik i för att dämpa tjuten/ bruset. Så dagarna är ok, men nätterna ....blurk.

läste nån stans att man kan få tinnitus av stress, och jag har haft det i många år sen mitt rock-bands-repande och konsert-lyssnande utan örproppar, men nu är det värre än nånsin.

jaja. nu är jag uppe, det är LÖÖÖrdag. på schemat står promenad i skog-häst-cirkus och melodifestival.

trevligt!!

denna gudomliga dryck....

....kaffe. utan kaffe försmäktar jag på denna ö!

innan var även cigg nödda och tvungna att va med...men int längre int!

Jag har inte koll på hur länge jag varit rökfri, verkar ointressant men i fyra månader typ har jag vatt utan. och lever ändå....Det ni, alla rökare, som tror ni MÅSTE ha den där gift-pinnen, annars är det inte "mysigt" ,"gott"
eller" något som lugnar"....
y

det tar några veckor, sen tänker man inte så mkt på det längre. röker man som jag gjorde, dvs ett packe om dan, är det goa 50 kr drygt om dan, 350 kr i veckan, ca1400 i månaden....ca 16000 om året jag kan handla annat för...det ni. inte illa va?

jag tror tricket är att inte göra så stor affär av det. Man röker eller gör man det inte. jag har inte lovat nån för "alltid" eller mig själv. men jag känner inte för att dra i mig gift framför mina barn. och inte heller lukta ve o förbannelse av tobaksrök.

folk säger "blir du inte sugen ibland då"
tja, jag vet var shell ligger, ett par hundra meter härifrån....där finns fullt med cigg om jag blir sugen.
där i ligger hemligheten, jag kan om jag vill, men jag vill inte.

fan säger det igen, det ÄR inte en uppoffring, att sluta röka. det ÄR inte gott från början. det ÄR bara ett gift som får din hjärna att tro du tycker om det.
sug på den meningen igen:

ett GIFT som LURAR din HJÄRNA att TRO att det är GOTT.

så enkelt är det.

och när man kommit på den grejen, så är det rätt enkelt att sluta. för vem vill vara lättlurad?

nu är det snart dags för säng, i morgon hägrar cirkus-besök (vet inte om jag är mer exalterad än barna)
jag älskar att gå på cirkus och känna en vind av gamla tider passera förbi.

och så är det ju MELODIFESTIVAL...

höhö

Det var en gång en blondin som skulle ut och pimpla. Hon köpte all utrustning som hon skulle behöva, sen begav hon sig till närmaste is.

 Efter att hon hade gjort ett hål i isen, så hörde hon en röst.
- Du kommer inte att få någon fisk där!
Hon blev lite förvånad, men gjorde som rösten sa och satte sig en bit bort. När hon hade gjort ett nytt hål i isen så hörde hon samma röst.
- Du kommer inte att få någon fisk där!
Hon blev lika skärrad som förra gången, men hon gjorde åter igen som rösten sa.
 
När hon hade gjort ett nytt hål för tredje gången, så hörde hon rösten igen.
- Du kommer inte att få någon fisk där!

Blondinen var fortfarande lika skärrad och frågade med darrig röst.
- Ääär d..du g..g..gud??

- Näe, men jag är vaktmästare här i ishallen!


skolans vår-fest

...ikväll var det dags för skolans vårfest. jag var den enda som hade döskallefilt. men vad gör det?



sen kom exet med sin fula älg-filt o förstörde...



men det gick ju fika ändå!

det var uppträdande och glass utdelning, blomförsäljning och alllt möjligt. lyckad fest!

annars,
så har jag kommit lite tebaka te mitt "gamla jag" på jobbet igen! härligt.

när man bara berättar dåliga gris-historier för varandra, och skrattar och skojar och har kul...

och så går jag ut till mina gravar och gör dom helgfina, dvs kraffsar lite i grav-rabatterna med en kratta och luckrar upp jorden lite.

Så pratar jag lite med dom, Elin, Per-åke. Lilla Sara, Maj och alla dom andra som ligger och sover. jag gillar att prata med dom. Man vet ju lite om dom som ligger där, och vilka som ofta får besök och dom som aldrig får besök...dom som aldrig får besök pratar jag med lite extra.

då tycker jag det är trevligt jobb. Men om nån hör mig tror dom väl inte att jag är klok. men det är jag ju inte ändå så vad gör det?

det är ju då jag känner mig på rätt plats i rätt tid. jag trivs nära döden. Varför vet jag inte. Har funderat mkt på att bli begravningsentreprenör. Döden är väl inte förknippat med slut för mig, utan en rätt till välbehövligt vila efter lång strävan och kamp i livet. 

jag är så fullkomligt totalt övertygad att själ och kropp inte hör ihop, och att  kroppen mer är en "behållare"än en kropp som innehåller en hjärna som styr minnen och tankar....Jag känner min själ och att den inte är fast ihop med min kropp. 

när behållaren inte längre fyller sin funktion, antingen genom vanlig slitning genom ålder, eller genom sjukdom och försvagning på så vis, så lämnar själen kroppen och fortsätter.

Eftersom jag tror på reinkarnation, och på "samtal med gud"-böckerna som är mitt "rättesnöre i livet" så går det inte ihop sig med att döden skulle vara slutgiltig på något sätt.

som min kära präst säger: bara för att någon försvunnit ur ens eget synfält, så har han inte försvunnit ur guds synfält, han har bara "vikit runt hörnet" för oss, men inte desto mindre lever han för det.

skönt att vila i den tron.

nu blev jag djup, mitt i all melodifestival-yra och kval.
Sitter och kollar samtidigt som jag webbar...hoppas på norge, den är trevlig låten.

nu ska jag avrunda. lyckas alltid få alldeles för långa inlägg.
det ska man inte ha som bra bloggare.
kort och koncist ska det vara.

my ass.

det ä min blogg så läser man här får man beräkna en uppsats i var och varannat inlägg.
bloggen är ju lite av en ventil ju.

puss o kram!

och en till....

 tre män diskuterade vems kärring som var mest korkad.
första sa:
- Min kärring hon kom hem med fyra vinterdäck här om dagen och vi har inte ens någon bil...
 den andra sa:
 -min hon kom hem med två dyra datorspel men Vi har ju ingen dator.
nr tre sa:
- Min kärring slår allt Hon är så jävla blåst, när hon och en väninna skulle resa till Kreta en vecka, köpte Hon med sig ett paket kondomer, men hon har ju för fan ingen snopp!



höhöhö glad-mymlan på dåliga historier-humör


inne i trädet

...som en liten barnunge kände jag mig tvungen att gå in i häggen idag o mysa lite. får man klättra i träd om man är över trettio år?



annars har jag nu suttit o lipat till greys, det var ett litet barn som var sjukt i, och som dog. huajaj är det något som får mina kranar att öppnas för fullt så är det om ett barn far illa eller mår dåligt,  så nu sitter jag här i soffan med svullna ögon och är inte alls på humör för dagens dos av glamour....det är för glättigt när man precis bölat.

istället lyssnar jag på Motoboy / titiyo "if only your bed could cry" ...och vill gråta ännu mera...gud en sån låt.  Bästa jag hört på länge. blir nog tvungen att fixa fram en länk på den.....

nån runda med hund blidde det inte idag, istället för att rasta hunden rastade jag gräsklipparen...premiärturen faktiskt! han ville INTE och INTE och svärfar försökte dra i snöret. Sambon försökte dra i snöret. Ludden drog i snöret. jag drog i snöret. icke.

efter tvåhundra drag i snöret hostade han igång. Märkligt. va fan ska man envisas att starta gräsklipparen med ett jävla dumt snöre för, på 2000talet???? man blir ju bara svettig och sur redan innan klippningen startat....

fast annars gillar jag klippa gräs ( en jävla tur eftersom det är huvudsakliga sysslan på mitt jobb denna årstid)
tycker det är rofyllt att gå och lyssna på radio  o  tralla fram o tebaka o fram o tebaka. lite meditativt nästan....

nu ska jag meditera mig ända te sängen och burra ner mig hos min goa sambo och sova. Är ap-trött. men det är väl allt lipande ikväll.

synd bara att det ska te ett teve-program för att jag ska kunna fälla en tår. För egen del minns jag inte den dag jag grät. det sker max två gånger vart femte år typ. varför vet jag inte. men jag kan inte lipa för egen del. bara för andras...

nu är det färdiglipat för i dag i alla fall. sängen hägrar och i morgon är det nya tag.

najti najti svärje.

kul historia...

denna läste jag nyss

 En man hittar sin fru som packar en resväska. Jag ska flytta till Stockholm. Jag har hört att på Malmskillnadsgatan får de prostituerade 2.000:- för det som jag ger dig gratis!
 på väg ut, går frun genom sovrummet och får se sin make packa sin resväska. hon frågar vad han skall göra, han säger
-Jag följer med till Stockholm. ska bli mycket intressant att se hur du skall klara dig på dig på 4.000:- om året.



och ikväll....

...blir det Greys anatomy.....hur bra är inte det på en skala då??
visst finns många sjukhus-serier, men just greys har jag verkligen fastnat för...då blir det kaffe kopp o filt i soffan kl nio!

annars har jag tillbringat dagen på en åkgräsklippare. Lyssnat på radio och väntat att dan ska gå.
Jag är nog ganska ojämn. .....

Ena stunden gapflabbar jag på jobbet åt att min arbetskompis tror att den "sitter på tvären och har lock" hos dalkullorna....andra stunden hör jag en sorglig låt med motoboy på radion o känner för att störtböla men vet inte över vad.

jag har en "tyst överläggning" inuti om jag ska gå på jobb eller åka hem.  "bara två timmar kvar, det klarar du"....för att i andra stunden tänka, - fan så bra jobb man har och får vara ute i solen, och vara fri...

en börjar ju undra om allt står rätt till.

och morgonarna som jag alltid varit så pigg på. samt skällt på sambon för han  snoozar så jävla mycket....vem snoozar nu? inte är det sambon som är uppe vid fem och cyklar te jobb. Nej. Det är Trött-mymlan som är supertrött och snooz-eli-snosar te jag ör nödd och tvungen att gå upp....

oj nu fick vi besök. åter kommer....

dumma bantningsmetoder....

...saker jag testat för att gå ner i vikt genom åren:

Lepigen för sju år sen. effedrin-proppade danska bantningspiller. gick ner tretton kilo på sex veckor....men hade samtidigt lite darriga händer, sömnproblem och hjärtklappning....numera inte lagliga och lika bra det tror jag....livsfarliga ju....

bantarpiller som sambon och jag köpte en gång haha det lovades att man skulle gå ner ett kilo om dan....och faktiskt: vi gjorde det, men det var för att det var upplagt så att man första dagen skulle äta typ bara tolv piller te frukost, sex piller te lunch, osv. dag 3 tror jag man fick komplettera den något ensidiga kosten med ett salladsblad te lunch! och dag sex fick man visst ytterligare spä på lunchen med en skink-skiva....herre min je...tror de kostade tusen spänn DÅ...fem år sen..
kan ju säga att vi höll ut i max en vecka innan vi höll på att dö av hunger...

viktväktarna  jodå. första gången jag var med var det gula/ gröna/ röda pluttar man skulle käka nio om dan....gick väl ner en så där åtta-tio kilo. Sen kom pointsen....och jag ljuger inte om jag säger att jag gått mer säkert sju gånger, och sen varit med i si så där fyra fem veckor, sen gjort samma dumma misstag när snål-fan flyger i mej o jag tror jag kan "väga" mej själv hemma o spaara en hundring varje vecka...jo men eller hur? gått ner ett par tre fyra kilo sen stopp.....

gi-metoden  jo men det  testade vi ett tag. Det funkade ett par tre-fyra kilo ner, sen stilla..... och då skiter jag i det som vanligt.....annars en hyfsad ok diet, men lite svårt att hitta på saker istället för potatis o bröd.....

LCHF-diet low-carb-high-fat....jotack. jag tyckte det var i gräns-zonen, men va fan inte är jag svår på nya grejor, så jag gick in för det med hul och hår....fem veckor senare fyra kilo fetare...haha. jag hade lyckats få in X antal för många gram kolhydrater samt lite för lite fett på min diet och då funkar det inte. det var sockret i kaffet som sabbade allt....för mkt kolhydrater... och utan  socker i kaffe är inte glad-mymlan en glad-mymla...

bantar-soppa en stort jävla kålhuve, en kasse morötter, några röda paprikor. lite grönsaksbuljong, kålrötter o några börkar krossade tomater....koka ihop o käka som enda näringsintag....funkar kanon men man fiser ( förlåt) fan så illa efter några dagar på bantar soppa så ....men ett par kilo på en vecka går lätt...

nutrilette  testat många gånger...jag är väl trögfattad, och tror det SKA funka men det gör det inte.  I varje fall inte genom att bara byta ut enstaka mål. Jag har testat att byta ut frukost och lunch, inte ett gram ner.
testat att bara käka/ slurpa nutrilette....jodå. ner går det. men sen infaller stora ( pryda håll för ögonen nu) ränne-skita-loppet....och sista gången jag drack skiten fick jag i panik köpa bedövningssalva på apoteket för att kunna göra nr två (jaja liiite för mkt info men man ska ju vara ärlig om alla jävla bantnings-metoder så ni andra stackare slipper gå igenom samma misstakes)

camebridgemetoden inte så mycket ränneskita, men man får å andra sidan bara dricka tre påsar om dan o det klarade inte jag. men godare än nutriletten.

naturdiet  samma skit som ovanstående....funkar icke så nicke på den här bantnings-mymlan......

var-tredje-timme-dieten ät vad du vill, men på bestämda tider, exakt var tredje timme....höll i ca två dagar sen tappade jag bort tiden och allt var upp och ner. gick inte ner nåt på dom två dagarna:-)

reduxin-bantar-piller, äppelcidervinäger-kapslar, krom-kapslar...nä ingen verkan på mej.....

motion....ätit vanligt men tränat....gick ner 10 kilo. funkar...med andra ord.

man kan ju tro att jag är hur desperat du vill när man läser ovanstående.......men det är jag inte. jag har aldrig kräkts mest för jag hellre är hur tjock som helst än att lutar mig över en toastol i onödan ....hurk

sen är det nog att jag inte har karaktär och letar snabba vägar istället för att vara seriös......därför min gedigna bantar-studie.

Ska man sammanfatta, tror jag  att om man äter så man är nöjd men inte mätt och kombinerar med motion, regelbundet under en längre period. går man nog ner lättast.....

nu har jag medans jag skrivit det här, sett alla bidragen på esc och nja. ingen impade direkt....malena lät könstigt. eller var det min teve som hade konstigt ljud.

och förresten...ingen invikning av nån tvätt idag heller....herreminje. hade jag varit anställd som hushållerska här hade jag fått så mycket sparken som bara den......stackars min lille sambo som snickrat hela kvällen istället för att gå på speedway.....vad har jag gjort? kokat korv te middag och tagit ut min lille adhd-pojk på en ridtur i skogen.....och gått en runda med hunden....thats it.
måste bättra mej.

altanbygget fortskrider...

...ignorera den fula panelen. vi har bytt delar av den och överliggarbrädan fattas nu, men ni ser ju den begynnande amerikansk inspererade verandan, eller hur??



...förövrigt har det varit en bra dag. Jag tog mig till jobbet och fick till o med lite gjort. inte illa.

jag såg ju Twilight igår, och jag säger då det, -uajaj den var bra, dösnygg vampyr-kille. lite ung kanske men va fan, egentligen var han ju inte det, eftersom han var odödlig. mumsfillibabba var hela filmen i alla fall, vacker romantisk lite spänning och tja vampyrer då.

se se se!

Helt klart en film jag ser igen. 

idag ska jag bänka mig framför teven kl nio och kolla in kvalet till ESC. Tror inte Malena Ehrnman har nån direkt chans, men å andra sidan trodde jag inte det heller i den svenska uttagningen, och den gick hon ju och vann.
Men hon ser så man-haftig ut....sen är väl låten lite väl "slätstruken" man vet hur den går innan man hört den.

nä till vinnare ser jag gärna Norge med den lille goe fiol-tomten, eller Finland Waldos People.

speedwayen hoppar jag idag, ska ut te lille hästen en sväng och så funderar jag på om jag inte SKA nångång ta tag i ikea-påsarna med tvätt.
jag kan ju inte tvinga sambon till det, han bygger ju faktiskt en altan ( fan) och det är jäävligt jobbigt att stå varje morgon och febrilt leta efter strumpor och kläder till alla. vi köpte ju en stor fet garderob med skjutdörr och jag SVOR ju på att aldrig gnälla mer om tvätt om jag fick den.

nu ska jag köra en smidig-middag. korv-i-brö. gott att slippa stå och laga nåt!

synd om gladmymlan idag...


...så jag ska borra mig djupt ner i min soffa och dra ner stora bio-duken poppa mig en stooor skål med popcorn, må vara måndags-vardag eller ej, och kolla in Twilight.....en hederlig romantisk vampyr-thriller.



har tänkt se den för länge sen, men fick för mig (rättare sagt mitt håriga ex sa) att det var en töntig high-scool-film och att tonåringarna säkert älskade den men för oss över trettio...näää.

men nu har min kusin vitamin sett den tre fyra gånger OCH blivit ett FAN av twilight på facebook, så jag måste ju se om den verkligen är så bra som hon säger.


men vampyrer= ja. lööve= ja.....vampyrer +++löööve= kan bli hur bra som helst!
 
Kolla bara Dracula med världens sexigaste Gary Oldman som Greve Dracula  med höghatt ,krås och blå glasögon.....mummsimums. 

jag har ju i flertalet år försökt övertala sambon om att ta en trevlig semester tripp till transylvanien. Vill gärna ströva runt i  Draculas land...men vad det verkar  är det väl inte på topplistan av favoritresmål hos sambon direkt...

Jag ska ju i alla fall få åka te Borgvattnets prästgård och jaga spöken i juni, alltid nåt!

Varför det är synd om Gladmymlan förresten?

hon har migrän/ ont i nacke/ kroniskt trött igen. VARFÖR?

Då har jag ändå knaprat GInseng, Rosenrot och koffeintabletter så jag borde vara speedad som snurresprätt....nä

de sju ikeapåsarna fulla me tvätt som ska vikas in, är fortfarande kvar uppe.
Och av all städning jag skulle gjort idag på min lediga dag,
har jag plockat ur diskmaskinen...
det är det ENDA  som jag fått gjort.

på ren småländska: känner mig som ett utsketet äpplamos.

DÄRFÖR är jag värd en filmkväll...,,

har fått gå runt o pussa på bebis i förmiddags i alla fall, alltid nåt! världens sötaste lilla Tova-Lisa snart en månad gammal!
jag försökte byta till mig henne mot min hund, dom har det så där fint vitt / trä/ new england-aktigt så hunden i all sin vithet skulle passat bra i miljön.

hennes karl gav med sig när han såg vilka fina tricks Nicken kunde göra
- ta ungen du, vi tar hunnen!

men mammaKusin var det värre med. Hon vill nog behålla det som hon fick kämpa i två dygn med att få ur sig.
Jag säger då det.

föda barn är som att skita ut  ett skrivbord.  för er som undrar alltså.

Personligen tror jag att Gud Fader, gjort det så fiffigt av en anledning.

Han såg till att det skulle göra så djävulusiskt ont att föda ut dom, så att mamman skulle bli på ett sånt dundrandes BRA  humör, när ungen väl var ute, bara av att själva smärtan försvann i och med födseln....

...så att förutsättningarna för att man skulle älska det där lilla skära skrynkliga skrikande paketet skulle vara så stora som möjligt liksom!

Har man vandrat över lik för att något, ser man liksom (förhoppningsvis)till att sköta om det på bästa sätt efteråt....

tror jag.

idag ristade det till i mina äggstockar och jag blev väldigt sugen på en liten bebis. Synd bara att jag brukar gå upp mellan trettio och fyrtio kilo varje ggr jag blir gravid ( ja jag har naturligtvis gått ner emellan annars skulle jag ligga på ¨hundrafemtiokilo plus vid det här laget haha )

men nu när jag ligger på 20 plus, vill jag inte adda 40 kilo till....

så jag måste ner
20 för att få en liten i familjen igen. tycker jag.   Lill-fisen tycker Nicken kan vara vår bebis. Det var lite jobbigt att jag höll på att gulla med Tova-Lisa idag tyckte han ....flera gånger sa han att han INTE vill ha en bebis...

...................jag får nog nöja mig med att snosa på andras småttingar i stället....

nej dags för en runda tiger-balsam på nacken, kvällsmat te barnen och sen FILM-Tajm!


trädvisning.

eftersom jag uppenbarligen går i gång på att visa träd på bloggen, så känner jag mig nödd och tvungen att ta ett kort på min alldeles alldeles underbara Hägg....visst är den fin???



borde kanske klippas ur lite vad vet jag, men jag älskar den som den är....

idag är jag Ledig! Tänker tillbringa dagen med att gosa bäbis. Ska åka till min kära kusin och borra ner nosen i hennes nästan alldeles nya tösa-bit.

.....förresten, skam den som ger sig!

Igår tog jag hunden i snöret igen och gick kol-högs-rundan, och både Nicken o jag klarade av det galant, behövde inte ringa efter husse alls!

min nya plan är att gå minst en timme om dagen....borde väl ge lite resultat på vågen nån gång.....

på återseende!

lite ögon-godis...

istället för en choklad-kaka i kväll får det blir ögon-godis i stället i form av PrisonBreak.......

linc                                                                                  söte Michael


det är hur bra som helst, och det fullständigt kryllar av halv nakna muskulösa snygga svettiga män .....

( tittar upp i taket visslar o har helt glömt bort att min sambo med all sannolikhet läser här men va fan. han älskar Sandra bullock så....)

sen är det ju spännande med såklart. icke att förglömma.

Idag har jag jobbat igen. skött ljud på gudstjänst, en kvar i dag sen är jag ledig i morrn. Det var trevligt i dag, för det var dop, och med detta, var det runt sextio-sjuttio personer i kyrkan. Vanligtvis kanske det sitter tre-fyra stycken gamla dammiga gudstjänstbesökare i en hörna , ibland har det knappt ens varit det. Då är det kul när det kommer lite folk.

Nu ska jag arbeta på riktigt, dvs ta tag i tvätt-monstret på övervåningen....sex blå ikea-påsar fulla med osorterad tvätt...sug på den.

på återseende.

latmasken

...detta är inte en hund. Så här ser en Latmask ut:



...vi kände oss alldeles för feta igår, Nicken och jag. vi bestämde oss för att ta en trall runt kolhögarna en promenix som tar en timme ca. Lagom långt.
Nicken var minsann så glad och uppspelt och tjoade.
Sen gick vi. och det gick rätt hyfsat, lite regn och lera som fick min vita hund att bli svart, men han gick o jag gick.

Eftersom vi varit så duktiga Nicken o jag, så unnade vi oss en varsin gottestund när vi kom in i värmen igen, jag med en marabou mjölkchoklad-kaka men bara en 100GRAMS i alla fall....och han med lite lever-snittar.

Idag skulle vi göra om bedriften. Nicken var med på noterna, glatt gav vi oss iväg.

Den här gången tog det inte mer än en kvart innan det plötsligt är stopp i kopplet. jag , som i godan ro går med mina ör-lurar o lyssnar på radio, hoppar till och vänder mig om.
 
Där ligger Nicken som om han vore död.
mitt i vägen.
jag försöker disskutera med honom.
Lönlöst.
jag får lura honom med nam-nam ( som jag låssas ha i fickan men det är slut  egentligen)
då reser han på sig med lite protester....

sen går vi en tvåhundra meter till.
 Sen - samma procedur.....
....och så där håller det på.....

tills min sambo av någon märklig anledning kommer körandes längs´med skogsvägen.....han o lill-fisen var ute o helgåkte.När jag öppnade bildörren för att säga hej till Lill-fis,hoppade Nicken in i bil och tvärvägrade komma ut igen.

vad är det för hund som inte orkar gå nånstans.  ska inte hundar typ gilla promenader?

Det är ju inte första gången, eller ens sträckan som spelar roll. Det kan räcka med en halv kilometer för att han ska sura ihop och bara ligga där mitt i vägen och få sin matte att skämmas....

så imorgon blir det jag som tar min kol-höge-runda själv. Hör du det Nicke-Lat-mask?


nu ska jag kolla in Robinson.

I morrn är det jobb.


när Lill-fisen är sur.




...när Lillfisen är trött och ska sova, ska man berätta en saga.
Inte en saga som finns i en bok eller så, utan han ska säga vad den ska handla om, och sen ska man koka ihop något.

För det mesta ska det handla om den otroligt starke Riddar-Simon, som har en bästa kompis som är en drake och som ska rädda en prinsessa genom att  fånga tre livs-farliga monster.
Det som skiljer Riddar-simon från " vanliga" riddare i sagor är att den HÄR riddaren fångar monstret, och sen tar han upp sin mobil och ringer till polisen som får komma o hämta monstret...

När Lill-fisen är SUR  ska han med höra en saga ÄNDÅ. men då är det ingenting-sagan som gäller. För då är han SUR.

ingenting sagan är som en vanlig saga, nästan.

men man ska läsa den surt. typ så här:

-det var absolut inte en gång ett slott. och i det slottet bodde det definitivt INTE någon prins eller prinsessa. och det fanns ingen kung elller drottning. och ingen skog jämte slottet. och det fanns verkligen INTE några slags fula monster i den skogen med röda ögon och vassa klor och huggtänder. fanns det  INTE.
Det fanns ingenting.


jag brukar ha ganska kul när jag ska läsa saga för Lill-fisen när han är sur....det är bara fantasin som sätter gränserna.
det ka bli hur surt som helst.

bara så helt apropå...

..min absoluta favorit-dikt:


 
Vän! I förödelsens stund, när ditt inre av mörker betäckes,
När i ett avgrundsdjup minne och aning förgå,
Tanken famlar försagd bland skugggestalter och irrbloss,
Hjärtat ej sucka kan, ögat ej gråta förmår;
När från din nattomtöcknade själ eldvingarne falla,
Och du till intet, med skräck, känner dig sjunka på nytt,
Säg,
vem räddar dig då?
 

- Vem är den vänliga ängel,
Som åt ditt inre ger ordning och skönhet igen,
Bygger på nytt din störtade värld, uppreser det fallna
Altaret, tändande där flamman med prästerlig hand? -
Endast det mäktiga väsen, som först ur den eviga natten
Kysste serafen till liv, solarna väckte till dans.
Endast det heliga Ord, som ropte åt världarna: "Bliven!"
Och i vars levande kraft världarna röras ännu.
Därföre gläds, o vän, och sjung i bedrövelsens mörker:
Natten är dagens mor, Kaos är granne med Gud.

Erik Johan Stagnelius

bryr man sig?

....så sitter jag där i traktorn med räfsan bakom, och kör runt-i-runt-i-runt och lägger stenar på rad, el av alla fredagssysslor för en kyrkogårdsvaktmästare.

vem bryr sig?
 
egentligen? 

FINNS  det nån därute som orkar se att stenarna inte ligger eller ligger, i fina rader på en kyrkogård?  eller om det växer ogräs i en rabatt bakom kyrkan. ..


Ibland känns arbetet så ....meningslöst. och jag har läst att skillnaden mellan dom som överlevde ett koncentrations-läger, och dom som dog, var att de som överlevde hittade en "meningsfullhet" i allt det där avskyvärda. Deras liv förlorade aldrig sin mening.

Det här jobbet har för tillfället förlorat sin mening, för mig i varje fall.
skillnaden från förr är den:

nu lägger jag stenar-på-rad för att ha nåt att göra medans tiden ska gå tills jag får gå hem.

: la jag stenar- på- rad för jag tyckte det var viktigt att alla gångar var krattade inför helgen, så det såg fint ut.

nu ska jag  ivarje fall göra som Lill-fisen alltid gör efter dagis: ta en Tupplur! 





intresseflagg!

...så här intresserad är Nicken av Glamour!
 ...i över ett och ett halvt år har jag förklarat för honom vem som är vem, att vi hatar Brooke och älskar Taylor (trots att hon numera sprutat in åtminstone en halv liter fett i läpparna och ser lite ut som kalle anka)
...jag har förklarat alla familjehemligheter, alla smaskiga detaljer, vem som varit med vem....



...och så här intresserad är man när man är hund.
Jag måste inse att inte ens hunden går att övertala att se ett helt avsnitt av glamour. Ungarna har jag fått ge upp för länge sen, ett liitet tag fick jag med Anton på noterna, men det var bara för att det var en stor orm med i tre avsnitt. Sen gav HAN upp....
- dom bara slänger i dörrar och glor på varann o gör konstiga miner.

så rätt han har.

och ÄNDÅ. måste MÅSTE jag se det varje dag.

glamour-junkie. de e jag det.

nu har jag sett dubbla avsnitt och nu ligger en lill-fis här i soffan och har ont i magen ont i benen ont i huvudet och ont i ontet...och att han nog måste sova i mammas säng inatt så går allt ont över.
så nu blir det sängen.

natti natti

här blir bara ilandsproblemen värre o värre...

...hm vart ligger mitt fokus, när jag tar av min tid till att leta upp Lambis tillverkares mail-adress, bara för att på knagglig svengelska berätta att jag ALDRIG tänker köpa lambi toa-papper mer nånsin, o inte mina vänner heller ( det där med vännerna hittade jag på för att ge lite mer eftertryck till klagomålet)

...om inte LAMBI slutar göra idiot-reklam där nån håller på att viskar!

jag hatar viskningar, folk som viskar o sääärskilt viskningar på teve. så det så.

mmm regeringen gör vad ni vill, sparka alla och gör hela sverige arbetslöst, själv har jag viktigare saker för mig för tillfället...jävla Lambi.
fast det är bra toa-papper annars...

GOD JUL!

...eller?
herre min jee....vad jag gillar att det inte finns något som heter "normal" hos små barn!
 här har jag tagit på Lill-fisen en fin outfit me döskallefleece, döskalletäckväst och en tuff svart keps me en döskalle på.....



.....men Lill-fisen tyckte att det var MYCKET bättre VARMARE och SNYGGARE...med en tomteluva.
 (ni ser väl hur stolt han är???)

så gick det med min tuffa döskalle-outfit jag tänkt ut. Tomteluvan har vatt på hela dagen. Till och med på cykel-rundan knölande han in tomteluvan UNDER cyckelhjälmen på nåt vis....och ute i stallet skulle den med...so what att man bara har tomteluva vid jul. varför det? klart som korvspad att man kan ha en tomteluva när helst man känner att det är det plagget som passar en bäst...solklart!

förövrigt så älskar han Lukas!
 
Lukas är väädens snällaste hästapålle tycker lillfisen! -oh lille Lukas  du ä så fiiin. (med kraftig läspning så klart) säger han om och om igen och klappar på honom
 Att hästen heter Loke är stört omöjligt att få in i huvet på honom...

Han vet om alla andra krångliga namn på hästarna där ute, men Loke ÄR bara Lukas ( och då har han inte sett en endaste emil-film ens en gång).....

hur som häst haha helst skulle de ju stå.

....så har dagen förflutit förvånansvärt bra!

Kändes skönt att vara på jobb, jag har pratat en del med skyddsombud mm vilket kändes skönt. Sen tog jag fatt i en trimmer (mitt favoritredskap) och trimmade kring gravstenar hela eftermiddagen, även fast det regnade. När vi var alldeles dyngblöta gick vi in o drack lite kaffe och hängde in regnkläderna på tork en stund. 

Det var ett bra   beslut att gå till jobbet.

samtidigt måste jag poängtera att det är ju just JAG som har problem med att gå hemma, jag kunde inte sjukskriva mig helt ens när jag klivit IN i väggen sist, jag sjukskrev mig på 50 procent i en månad...vilket brukar vara betydligt mer.

Men för mig personligen, räddade det mig, och gjorde nog att jag inte tappade greppet helt om verkligheten, att HA någonstans att gå varje dag, även om det bara var för tre timmar typ.

MEN andra människor, som ni säkert förstår, kanske är i ett STORT behov av att få "kliva av tåget" och tillåta sig få vara hemma i en månad eller ett halv år eller ett år.
 
Det där är personligt. och just för DEN människan, kanske det är en ren livlina att få stanna hemma och slippa gå till sitt arbete ett tag.
 vi måste se till individen som det så vackert heter....

men hjärtklappningen är kvar. fast å andra sidan kanske inte det är nåt som flyger bort bara så där.

nu ska jag krypa till sängs.

najti najti

den lille djävel´n....

....på axeln vinner idag.

han har suttit där i två dagar nu och sagt:

-otacksam, otacksam, otacksam folk har inte mat på borden, folk blir arbetslösa, människor gråter för dom inga arbeten har, det finns folk i indien som gräver bajs ur kloaker med händer och riskerar att DÖ av ångorna varje dag, men ändå går dit för att dom HAR ett jobb!

 Sen sitter du hemma och är "i-lands-stressad", Anna!

vem fan går in i väggen i Indien.

vem-i-fan som vanligtvis står med bajs upp till midjan dag ut och dag in, bestämmer sig för att gå till chefen och sjukskriva sig för "utbrändhet"?

vad ÄR det?

Karl-oskar och Kristina. som gick där och slet i sitt anletes svett. Skulle Karl-Oskar kanske vaknat en dag och sagt till sin steniga åker och sina hungriga barn :

-nä ni stenar ligg ni där, och kids, ingen mat på bordet i dag jag är lite utbränd. Har liksom jobbat lite för hårt sista tiden, och jag känner mina rättigheter på jobbet försvagas.

eller vad?

Har biologin försvunnit? Inget lejon ingen älg ingen hare  lägger tassarna i kors och säger

- nä det känns inte BRA  att gå ut o jaga efter mat idag. Känner mig orättvist behandlad. känner mig sönder stressad....


Vi människor tillhör ju med biologin. Och i vår värld, så betyder i våra dagar att GÅ UT OCH JAGA TILL MAT att gå till jobbet och slita i 8 timmar för att få ut en lön som ska gå till mat....vi jagar ju alla på vårt sätt....

Så mitt dåliga samvete går emot mitt bättre vetande,

och jag GÅR till jobb idag. Jag klarar inte av att vara hemma om jag inte är "sjuk" dvs feber brutna ben halsfluss eller att jag känner mig ordentligt sjuk.

Igår hade jag inte kunnat jobba såklart svårt med illamående o migrän-attack.

Men idag KAN jag.

trots dom problem som råder på jobbet, så KAN jag ju faktiskt GÅ till ett jobb MITT i finans-krisen.

så det är  det jag måste göra.

ut i verkligheten anna

man SKA inte ljuga man SKA inte ljuga man SKA...

somliga lögner straffar sig själva direkt. Här kör man en liten vit lögn om migrän....för att slippa dra hela ångest-hjulet. vad får man då?

som ett brev på posten....migrän.

eller inte så jättefarligt denna gång, inte synfel och blixtar, men väl halvsidig sprängande huvudvärk och en rejäl klump tinnitus som grädde på moset...tillsammans med lite illamående och annan skit huga.

inte det enklaste att vara hemma med två ungar en hel dag då, har nog inte varit världens mest pedagogiska mamma, antar att om dom hade frågat om dom fick leka med ett hagelgevär så hade jag nog sagt ja i utbyte mot fem minuters lugn och ro....
tur jag bakade en plåt tupp-kaka igår kväll, o att all glass inte var uppäten heller. de höll sig lugna till efter lunch...not bad, not bad at all!

IKVÄLL  ska jag hålla mig vaken och kolla in kattis & co på vilken kanal det nu går,kl åtta är det i alla fall....
 jag rekommenderar er att göra samma sak.

vimmelmamman
, a.k.a lotta Gray, kändis reporter för se och hör, samt nu bloggande mamma som fått cancer i tjocktarmen (ännu en cancerblogg jag följer, fattar inte varför det blivit så många) ska vara med och prata om "skitsjukdomen" som hon kallar den...
hon har en kanon fin blogg, som hon tillåter vara både djup sorglig ytlig och vimlig, LÄS.....hennes sida...

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman//  är hennes blogg. kan meddela att det är DEN bloggen som fick mig att hitta till Sabinas blogg, och vidare.

nu hoppas jag att mina smaklökar rättat sig till så pass att jag kan dricka en kopp kaffe i alla fall....sura sura huvud.

.....och jag hade lovat en väninnas dotter att följa med mig ut till stall och rida ikväll och allt. nu blev det pannkaka och soffsittande istället. gillar inte sånt!
....hade lovat redan i helgen att hon skulle följa med mig, och det är en så go tjej så man vill inte göra henne besviken, vet ju hur barn är, och att man lätt planerar och blir ledsen om det inte blir som man tänkt.

KAFFE tarmen skriker nu.....och kom ihåg 20.00 kattis & co på fyran eller nåt.

i´LL BE BACK....

ännu en hemma dag....

.....har inte riktigt klurat ut hur jag ska göra än... Har fått mess om jag kommer till jobbet " är huvudvärken över nu"-typ av mess....men idag blir jag hemma med så får vi se i morgon. .

Samtidigt är jag ju osmart om jag tror att man kan få panikångest efter att stressat en längre tid, och tro man kan vara hemma två dagar och sen köra som vanligt...

det funkar väl inte riktigt så. Det är inte så jag ligger hemma och gråter-typ-utbränd, alls. Jag är inte ens deppig för tillfället. Men jag är orolig inuti, får svettanfall om jag bara ska ta bilen och köpa mjölk typ. och hjärtklappningar av och till, men inte så farligt som innan, dock känner jag att jag får kanonpanik av tanken på att åka och jobba i sex timmar...

Men inom KBT ska man fortsätta att utsätta sig för det som ger ångest, för att ångesten ska försvinna. lite "möta monstret i garderoben-stuk". Men det är ju inte så lätt, när det är jobbet som får mig så stressad.

SEN sitter den andra jäkeln på axeln och säger " otacksamma du, det är KRIS i sverige, folk förlorar sina arbeten till höger och vänster, och här sitter du med ett arbete som du älskar, men går inte dit för du är lite "stressad", SKÄMS"

men idag, idag, blir jag hemma ändå, för Lille-Ludden har haft krupp i natt och knappt sovit något. stackarn...

sen vet jag sen förra gången jag var sån här, att det tar längre tid att blir "frisk" från ångest, när jag hela tiden tänker " jag SKA bli frisk nu, bara en dag till, sen ....."

det skapar en stress som i sin tur föder mer ångest....
acceptera att jag är i en stressig period just nu och ta det som det kommer, är ju det rätta att göra.
inte lätt.

ågren gå hem!

....och så en sån dag där jag verkligen känner att jag har slagit ihjäl någon/ varit otrogen/ allmänt gjort nåt man inte får.

ångest som slutat i att jag inte åkte te jobb i morse, kändes som en omöjlighet att ta mig ut, köra hela vägen till jobb och vara där hela dagen... jag sa jag hade migrän, inte fint att "ljuga" men å andra sidan är det en omöjlighet att förklara för människor vad "ångest" är,  när dom inte har det själva eller haft det.... då är det enklare att säga "migrän" även om det är en lögn.

Ågrens fula fejs har även resulterat i att  jag vänt upp och ner på köket och tvättstugan, börjat måla i köket samtidigt som jag helt plötsligt måste tvätta gosedjur som är smutsiga, bädda sängen uppe, sortera saker i olika korgar i tvättstugan...

ingen logik i nåt. och plötsligt går jag och sätter mig vid datorn istället för att fortsätta där jag påbörjat.

hade dessutom till råga på allt en jätte verklig dröm, att alla i hela världen förvandlats till tvättäkta zombies, ni vet såna i Dawn of the dead- filmerna, som käkar upp människors hjärnor och är allmänt knäppa. Jag sprang för livet ( i drömmen) med mina barn, och vet vi gömde oss nånstans i ett gammalt hus på en sidovind....det var skit-otäckt! vaknade med andan och gråten i halsen och var tvungen att kolla flera gånger att sambon som låg jämte INTE i själva verket var en zombie!
--nää jag har INTE tittat på nån zombiefilm, sista filmen jag såga handlade om brudar, blivande sådana...kanske de är lite zombie-aktiga hoho.

annars brukar jag drömma verkliga underbara drömmar, ofta att jag är actionhjälte och hoppar ut från fönster och rullar så där snyggt med en pickadoll i näven...eller är bond och hoppar bungyjump eller som vid ett tillfälle, där jag i drömmen hittat ett jättebeslag med någon slags blå methamfetamin i en skyskrapa som skulle sprängas, och jag hoppar från skyskrapan rätt ner i havet och på nåt vis räddar världen!

jag brukar med andra ord ha rätt trevliga drömmar, men i natt var det INTE kul. tror tom jag vaknade nånstans på natten när lill-fisen kom in, men FORTSATTE drömmen ändå sen...

...tacka vet jag den gången jag drömde att nr elva, acclaim på v75 var en häst att satsa på....vilket vi gjorde, vilket i sin tur gav en fin fin vinst på nästan sextontusen härom-året! Såna drömmar vill jag ha mer av....

ikväll ska jag tända ett ljus för Stellan, Nellymammans make som nu somnat in efter en hård kamp mot denna djävuls-sjukdom cancer. Nu står hon ensam med fyra barn och en stor sorg som kommer vara följeslagare i resten av hennes liv.

..vad gäller mitt jobb vet jag inte hur jag ska göra. en del av mej vill absolut gå dit, medans den andra delen säger vad du än göör, gå INTE dit.

det är ju så med ångesten. Får hoppas att han kryper tillbaka till den sten han kom ifrån. och det snart!!!!

go kväll...


...då var det söndagskväll och jag ligger och halvsöver i soffan....har betalt räkningar (liite sent kanske) tvättat en maskin tvätt, skulle sorterat den med men blev tvungen att handla lite till veckan. Sen var vi bjudna till svärmor o svärfar på middag och sen stack jag ut till hästen och vi tog en skogstur....skönt.

nu har jag huvudvärk och sängen där uppe häägrar så jag bloggar imorrn istället.
natti natti

cruuuiiiising i stan...

....min lilla stad invaderades i kväll av raggar-bilar. stora som små.
varje år säger sambon o jag till varandra.-nästa år...då är det vi som glider runt i en camaro-69:a....
eller annan fin raggarbil....den på bilden var inte direkt ful va?



vi har annars tillbringat dagen med att gräva hål och stoppat i plintar i...det var svettigt men nu är det gjort. Och ja.
vi har kommit överens om golv och grillplacering och altan/ veranda-stilen. jag får som jag vill och han får som han vill. bra va????

mitt snälla ex kom förbi och tog alla tre pojkar till linbane-lek-parken, så vi kunde gräva o dona ifred...schysst T!!!!!!
efter grävning duschade vi o fixade till oss, sen gick vi då ner på cruisingen och jag kan nästan svära på att det inte är MER folk ute på gatorna, när kungen kommer på besök, som när raggar-bilarna kör i karavan genom stan...det är verkligen poppis bland vetlanda-borna, stora som små.

vi stod en stund längs kanten, sen blev killarna hungriga, så vi drog en varsin hamburgare/ korv i brö, traskade förbi "Gott-land" och köpte ett kilo smågodis ( banta imorgon)
och  sen hem och bänkade oss framför vårt pausade Robinson.
Nu ska jag surfa runt på alla amerikanska fina bloggar jag hittat för lite inspiration och tips!

EN AMERIKANSK VERANDA...

och gårdagen tillbringades ungefäär hela dagen disskuterandes med sambon om hur vår tilltänkta altan på baksidan ska se ut. JAG anser att vi måste försöka få den så lik en amerikansk veranda som möjligt.
varför? kommentar överflödig!






finns det ens ett alternativ??? inte i min värld. I MIN VÄRLD så ska man ha en amerikansk veranda om man har chansen att göra en...
för att ytterligare förstärka mina argument:
 
http://dvontell.blogspot.com/2008/01/american-porch.html

för mej handlar det inte om att jag ska ha "min vilja fram" ( jo det gör det visst så klart) men jag vill inte HA en ful vanlig svensson-altan. VILL INTE VILL INTE VILL INTE.

och jag vill INTE INTE  ha ett brädgolv på altanen där brädorna ska gå åt först ena hållet och sen andra hållet. VILL INTE. bara för att det är "bättre på lång sikt och man slipper sprickor" bla bla bla hör jag. innan jag stänger öronen helt.


jag blir så trött.


när jag VET att det inte spelar nån roll för min sambo i slutändan ändå. han kommer sitta på den där altanen som ser ut som något från 70-talet som han byggt och dricka sin öl och grilla sin t-bone. ELLER kommer han sitta på en underbart vacker amerikansk veranda och dricka sin öl och grilla sin t-bone. FÖR HONOM är det EN uteplats.

för mig är det en DRÖM  att ha en veranda i amerikansk stil....


OCH...OCH...OCH....


till råga på allt, började han babbla om att det nog inte skulle få PLATS med en HÄNG-GUNGA  på altanen för "där ska nog hans grill stå" !!!!!!


men skjut mej direkt istället för att plåga mig en hel fredag.


fan.


....och nu är vi på ett ställe där jag
förmodligen kommer få min veranda och få min vilja igenom eftersom jag tjatat ut honom....

allvarligt talat hur kul är det då?

inget blir ju kul, antingen får jag en ful altan som han snickrat ihop utan vidare tanke bakom mer än att det ska vara ett golv och någon form av räcke....

och jag kommer ser skiten i 20 år.

eller

kommer jag få en amerikansk veranda, som hela tiden när jag ser den kommer tyst viska

denna fick du bara för att du tjatade och gnällde tills han tröttnade....

its a no-win-situation.


tror disskussionen slutade med att vi IDAG ska ut och rita om alltihop.

själv tycker jag den där lägenheten på tredje våningen  i stan utan trädgård och renoveringar och bråk är jävligt lockande. Inte vill jag bo i hus om man ska ha livat om allt som ska göras hela tiden.

sen tycker jag ju liiite synd om mig själv ....

här är jag en amerikan i själ och hjärta. jag stod upp med tårar i ögonen när OBAMA svor sin president-ed. Jag hejar alltid på USA i alla tävlings-sammanhang.  jag har ALDRIG åkt till usa. varför?
 
för att jag vet att jag kommer få sån obotlig ångest av att behöva åka hem igen och veta hur det är over-there.....
Det är hur som haver mitt dröm-land.
jag har tjatat om en amerikansk veranda med en häng-gunga på så länge jag kan minnas....kan jag inte ens få det då?


erkänn att det är SYND om mej.


....latfredag

Klockan är snart tolv, och jag ligger i soffan med den stora koppen kaffe i pyjamas- byxor och tshirt. Solen vrål-skiner och det är disk på bänken i köket. Ungarna sitter bredvid här i bara kallingarna och käkar taco-chips dom hittat i en låda. Hunden har inte varit ute och pinkat än, ingen har käkat frukost än. Jag boorde verkligen ta tag  i dagen nu....men

....ibland är det skönt med såna här "slö-dagar".  Det blev inte så sent i går heller var nog hemma vid ett, så jag kan inte skylla på nåt annat än att jag känner mig....lat idag.

funderar på om det är olagligt att strunta i solskenet och istället slänga upp fötterna på bordet och kolla på veckans inspelade glamour-avsnitt istället?

fast jag trooor det faktiskt ÄR mot lagen.  När solen skiner och fåglarna kvittrar och himmeln är blå, då ska man bli på ett hejdundrandes glatt humör, och dagen är inte lyckad om man inte har picnic eller är ute i trädgården och bökar, och att inte grilla....är snudd på ren oförskämdhet.

....det värsta är att jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag INTE kommer slänga upp fötterna på bordet och glo på glamour .......
inte förrän kvällen kommer i så fall.

jag kommer gå ut i köket och plocka i diskmaskinen, göra frukost till alla barn,gå upp och göra mig i ordning och  börja re med tvätten i helt vanlig ordning, kanske svära lite för att jag slöade så länge så halva dagen gått redan...

När jag gick i kognitiv-beteende-terapi, förra hösten, fick jag i UPPGIFT att under en vecka,
strunta i att bädda våran säng...

varför? jo för att  jag var så fast i mitt tankesätt med alla mina "måsten". Inte för att jag hade kliniskt rent hemma, jag är inte så bra på att städa precis,

men jag hade en TANKE om hur man MÅSTE ha det hemma. Jag gick runt och mådde jättedåligt om inte alla sängar var bäddade och disken undanplockad...rena golv och inga saker framme...

kognitiv betende terapi även kallad KBT , går ut på att utmana ens ursprungliga tankesätt, och styra in hjärnan i nya spår.

Att inte bädda sängen var en sån utmaning.

när en vecka gått, och jag lyckats strunta i att bädda sängen, skulle vi utvärdera!
 
Vi kom fram till att ingenting hände pga att min säng var obäddad.

Ingen människa kom hem och tyckte jag var en hemsk människa som inte bäddat.
Socialen kom inte och tog några barn för mig för att sängen inte var bäddad.
ingen ens kommenterade att den var obäddad....

- ärligt talat tror jag inte nån ens märkte det!

e
fter den veckan släppte mycket press på många plan. man tror så mkt, att det måste vara på ett visst sätt, men om man inte passar sig kan alla dessa tankar ta överhanden.

men om man ska försöka njuta av det liv man fått att leva, så kan man inte sätta upp en massa negativa tankeväggar och allt som MÅSTE vara för att man ska vara nöjd och glad...

jag har inte kommit dit hän än,
jag ÄR gladare om all tvätt är ren struken och upphängd/ inviken, allt är städat hemma, alla är duschade, rummen städade och trädgården nyklippt och fin.

Men det är åt helv....fel.

jag säger det igen ( till mig själv främst)

Tre friska barn, borde göra din dag fin om och om igen....en go sambo även han veterligen frisk. Du själv veterligen frisk...borde få dej att gå omkring i ett lyckorus mest hela tiden. Ett hem. tak över huvudet. en säng att sova i, mat i kylskåpet....on änd on.

så är det .
egentligen.

får man tipsa om en sida? det tänker jag göra : www.kreativinsikt.se

mkt fint finns det där!




RSS 2.0