grabbarna grus och jag....

...ännu en bild från Nerja, medelhavet i all sin prakt. Man längtar tillbaka, inte för att det var just Nerja, även om det var kanon-fint, men just FRIHETEN, det enda man behövde tänka på var vad man ska äta, och att man har tillräckligt med solskyddskräm....



jaja. om tio år kanske vi har råd igen att sticka iväg:-)
Idag är det fredag, och eftersom sambon ska iväg på nån lokal-hockeymatch, så ska jag och grabbarna grus mysa till det, och gå ner till hemfilm och hyra några filmer, köpa på oss lite gott och gå hem och rulla ner bioduken!

I övrigt har jag försökt strukturera upp mina morgonar, och numera har jag bättre koll på tiden, och är ingen tidsoptimist längre, utan försöker ha en dead-line, och HÅLLA den.
Så kvart över åtta satt alla barn fullt påkilädda i bilen, jag hann gott och väl att lämna den förste på rätt ställe, komma på att mellankillen nog har bad, hem o rafsa ihop lite badkläder o en handduk, iväg till skolan och ändå vara där tre minuter i halv! jag hann till o med att små prata lite grann med en klasskompis mamma, och jag kom på mig själv med att sitta o sjunga i bilen till jobbet.

Tänk vad lite "gott om tid" kan göra!

den gamla goda tiden....

fin semester bild från i höstas när vi var i Nerja, södra spanien....
på den tiden rökte man....på tal om röka, så är det snart två månader sen jag slutade...och  inte EN gång har jag varit röksugen! Ingen fattar detta, allra minst jag.
jag har ju INGEN karaktär, börjar banta på måndag förmiddag och har glömt det innan kvällen. Och, cigg har varit min allra bästa vän i så många många år (undantaget när jag varit gravid och ammat med mera. men har ju ALLTID börjat om igen) Men


men jag tror jag hajjat grejen: det handlar ju om att jag FÅR röka OM jag vill....men jag VÄLJER att inte göra det. Det är så enkelt så det blir svåårt .
Nu ska jag borra ner mig djupt i min stora härliga hörnsoffa, med en kopp nybryggt kaffe, och glo igenom mina fyra inspelade glamour-avsnitt! Kan det bli bättre??

kartong-pojken

här är min adhd-sons rum....rättare sagt VAR hans rum, i förrgår fick jag rycket och bestämde mig för att möblera om  och byta rum, så numera har VI detta sovrummet....dock utan kartonger:-)

han får ju mani på saker, först var det fick-ur, såna gammeldags med kedja, som höll på ett par månader, sen gick det gradvis över till svampar och han kunde varenda svampsort  i skogen nej du det där är en stolt fjällskivling och där är en ticka....sen blev det mata ankor.

mata-ank-perioden höll i sig i ca två månader. Nu har det varit KARTONGER. alla sorters, stora som små, det som finns på bilden är ett litet urval av alla han hade...

kan ju nämna att det inte var såå lättstädat precis..




nu har manin börjat över gå i kortlekar, så vi har övertalat honom att vi fått lägga in de största kartongerna i en klädkammare, mot att han fått några kortlekar av oss för varje kartong....de är ju så stora och skrymmande att man inte får plats med annat i rummet än just kartonger, och ett tag kändes det som vi bodde i  ett flyttlass, för i sin snällhet har han broderligt delat med sig av alla kartonger till sina syskon, så DOM hade med kartoner i sina rum....

kul med intressen kanske, men hur man kan ens komma på att kartonger är ett kul intresse är för mig en gåta!
på åter seende nu måste jag göra nån mat tror jag.


PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!!

jag lever i en sån där triss-lotts-reklam just nu. Ni vet, när man ser en trött kärring som står i en kö, och det är hundra människor före, och sen plötsligt kommer en kassörska som öppnar en kassa precis bredvid och hon är först i kön....plötsligt händer det....

För MIN del, har jag inte vunnit på triss, om nu nån skulle tro det, men jag vete fan om inte det som hänt mig är en smula BÄTTRE än en trisslott med miljonvinst!

trumvirvel trumvirvel:

min lille lat-mask-man här hemma, som är vida känd för sin fenomenala sätt att undvika allt hushållsarbete... och som man i ändlösa meningslösa disskussioner försökt få att förstå, att ma nvill ha mer JÄMLIKT mer HJÄLP hemma och DETTA ÄR INTE ETT HOTELL  och bla bla bla....disskussioner som vanligtvis alltid slutar med en sur sambo som säger -så du menar jag inte GÖÖR något hemma då? och så ser han så där förfördelad ut som om han inte gjort annat än bakat våfflor vikt tvätt o skurat golv senaste fem åren....

NU... har det HÄNT. Min ÄLSKADE fantastiskt snygge goe sambo, som för den delen har kommit undan med mkt här hemma just för att han är så gräsligt snygg....ÄR EN JÄMSTÄLLD OMTÄNKSAM PYSSLIG BAKANDE MATLAGANDE TA HAND OM BARNEN MAN numera.....

Är det inte helet OTROLIGT? dom säger män inte har simultankapacitet, att män inte SER skiten i hörnen och att dom inte KAN ta hand om barn OCH dammsuga samtidigt....

TILL er alla som fortfarande tror detta: UNDER KAN SKE, MIRAKLERNAS TID ÄR INTE FÖRBI. prisa GUD!

nu kan jag bara tala om  OFFICIELLT att min sambo är FELFRI. 
numera.
Det var ju det ENDA lilla mörka molnet på min annars så rosaskimrande himmel, att han inte hjälpte till hemma och att man kände sig som en tjöt-kärring fast man inte fyllt trettio än (tyst, jag är VISST precis fyllda trettio)
 
jag är så lycklig.
Komma hem till ett dukat bord, lite mysiga lyktor här o var tända, tvättmaskinen går, barnen har fått kvällsmat o ligger, det är rent o snyggt, diskmaskinen urplockad...need I say more?
erkänn, kvinnor,
att detta börjar likna en porrnovell.....åt fanders med inoljade lättklädda muskulösa tvättbräde-män, är det NÅGOT som VERKLIGEN ÄR en SANN brudmagnet,
så är det väl en hjälpsam man, som dessutom är på BRA humör, även om man fattar att han fått stimma för att laga mat o passa barn samtidigt.

SÅ...
TACK snälla sambo. tack för att du tagit klivit IN i tvåtusentalet, jag kan bara ANTA att det var din trettioårsdag förrförra veckan som fick poletten att trilla ner.
jag är verkligen helt o fullt tillfredsställd, och det finns numera inte en enda liten skitgrej som jag kan gå o gnälla på.

nu bara hoppas o ber jag till gud och allah att jag inte vaknar i morgon och inser att det bara var en dröm!
snälla snygga underbara sexiga o bästaste sambo, jag ÄLSKAR dej.
du är BÄST.

TILL RÅGA PÅ ALLT....har han pausat så jag får se mitt älskade GREYS ANATOMY. Ja en trisslott med vinst hade inte gjort mig lyckligare!


möten o annat...



....så är det , o därför skiter jag i städning idag! återkommer, ska iväg o jobba strax.

man kan alltid drömma......

....den här boken införskaffade sig min sambo häromdagen. vad är det som dom säger, hoppet är det sista som överger en.... han är i varje fall bergsäker på att miljonerna kommer trilla in precis när som helst.
inte mej emot. jag köper gärna ett gäng tinkerhästar och en villa i spanien, nema problema.



i övrigt har jag haft en jävla dag, rent ut sagt. jag fick för mig att jag skulle möblera om, och byta rum med sönerna.
det blev bra tillslut, men det har varit timmar av städande släpandes på tunga möbler sängar byråar o annan skräp o bröte. Det tog exakt 7 timmar, med en paus för en semla som snälla exet kom med, ja, bantningen är avslutad för denna vecka, men på MÅNDAG är det nya tag haha.

nu pustar jag ut i soffan och ska snart upp i mitt nya fina sovrum o borra ner mig i sängen framför en film...jag säger då det: ÄNTLIGEN teve i sovrummet igen! Det finns väl inget bättre än att somna med huvudet på älsklingens arm, kollandes på nån gammal deckare eller annat....

min fjäsk-hund

här sitter min lille hund och försöker sitta så fint han någonsin bara kan, ihopp om kanske en köttbulle eller en liten körva-bit.....


hemma-dag igen.

då jag missräknar antal medicindoser jag har kvar till Ludden, resulterade det i att vi stod utan medicin idag, och då han knappt klarar en dag i skolan MED medicin, kändes det som ett omöjligt alternativ att skicka iväg honom till skolan UTAN medicin alls....ha nhar ju adhd, och ganska "svår" sådan där impulskontrollen brister snabbt och koncentrationsförmågan är nästan obefintlig....

så vi kör en hemma dag. Jag lär jobba över i veckan, och ska jobba i helgen igen, så timmar förlorar jag väl knappast ändå. Eftersom jag nyss fått styr på bildhantering, bara måååste jag lägga in en bild på min lille lurvige häst Loken!





Han är världens goaste häst, det finns absolut INGET ont ihonom, minsta lilla barn skulle kunna sköta honom, han är underbar att rida, snäll rolig och helt enkelt bäst! Möjligtvis är han väl lite otålig ibland, att stå o bli borstad är väl inte skitkul, då brukar han stampa med frambenet i marken för att visa hur jobbigt han tycker det är med sånt "lafs".

Vi har inte varit ute i skogen på länge, men annars är det hur underbart som helst, vi brukar ha lite packväskor fyllda me kaffe o kakor, min kompis med sin tinker brukar hänga på, och vi rider till nån liten mysig glänta o sätter oss på varsin stubbe o lyssnar på fågelkvitter och myser.

Det är guldkornen i tillvaron. Loken kan man lita på, otaliga är dom gånger då jag ridit rätt ut i skogen, utan att veta ett smack var jag är, och när man tycker det är dags att vända hemåt, kan man bara släppa tyglarna o säga "ni går vi hem Loken" så tassar han iväg över stock och sten och vips är vi hemma igen!

Jag var medryttare på honom först, innan han blev min, och han är en STOR bidragande orsak till att min panikångest gick över.

När man håller på med djur, blir det lätt att man blir uppslukad av just DET, och man tänker inte grubblar inte, bara ÄR.

sånt är döviktigt när man mår dåligt. Så Loke: TACK för att du finns!















måndag igen...




min knäppa kanin hund. visst är han för söt? en korsning bichon frise/ havanais och nån procent shit-tzu. vet du förresten vad man får om man korsar en bulldog med en shit-tzu?  jo en ´bullshit!

idag har varit en bra dag, barnen vaknade glada o utvilade, själv vaknade jag innan klockan ringde, och var pigg. Jobbet flöt på bra, och överlag en helt ok dag. Planerna för ikväll är väl att kolla in familjen annorlunda om familjer med många barn. Sen naturligtvis Glamour.... det spelar jag alltid in, o kollar på när ungarna lagt sig.

efter det kanske storkillen o jag hinner med ett avsnitt Övernaturliga fenomen som vi spelade in i lördags....
mkt teve visst. får väl se hur mkt det blir av det hela.

I lördags bowlade vi hela familjen ,alla gick in för det hundra procent, och mini-me lyckades med två strikes, inte illa  för en tre å  ett halvt åring va?

nu ska jag gå o svischa ihop en vitkåls-sallad. gott o nyttigt. det är ju måndag igen, och alltså bantar dags igen.-)

söndag igen

Idag blev det sovmorgon, som jag i princip aldrig någonsin tar, eftersom jag brukar få huvudvärk när jag sover för länge.
Idag gick det bra, så jag klev inte upp förrän efter nio nån gång.

Idag blir det nog inget allvarligt som händer, vi har inga planer, och det är ganska skönt faktiskt. Tror jag ska ta en lång promenad med hunden snart, 
Pojkarna, i alla fall de största, vaknade tidigare än mig för de var uppe  och påklädda när jag kom ner, och det är fantastiskt! Vad undrar nu säkert? jo, att vi fått ligga kvar i sängen, det var inte så länge sen mellanpojken väckte oss, oavsett tid på morgonen, så fort han vaknade, med antingen ett ill-skrik eller en trudelutt i sin trumpet.
Han har inte varit känd för att  ta hänsyn till att andra inte är lika pigga som honom, men det har blivit mycket bättre senaste månaderna. Sånt är man tacksam för!

Vi hamnade ju framför melodifestivalen igen igår, men jag vet inte vad man ska säga...Det är ju inte sån där super-klass precis, men det har det väl aldrig varit heller.
Molly var väl duktig, även om hela låten osade Pling-Forsman, och man tyckte man hört den förrut. Jag sa, där är en ny melodi för sommarens alla kommande vigslar man kommer jobba på... Nu har det varit ett tag med Sonja Alden " för att du finns" som varit poppis, och länge har folk i stugor som vill bekräfta sin kärlek gjort det med "Aldrig ska jag sluta älska dej".
Det låtvalet fattar jag väl inte riktigt, För den börjar med nåt om att " - jag har aldrig varit någon skönhet eller så..." eller nåt åt det hållet, och den är så....ja undfallande på något vis, att man inte är någon särskild och att man är tacksam att NÅN älskar en.

Men melodin är ju fin, och refrängen.

Det är kul att jobba vigslar och se klänningen och hur nervösa dom är, oavsett om de gifter sig med en som dom  bott ihop med i femton år, ´skaffat barn med, bajsat med öppen dörr inför  och levt halva livet ihop....ändå är dom nervösa.
Jag vet inte om jag skulle vara  så nervös om sambon o jag fick våra stora tummar ur baken och gick te prästen. Det är ju bara att konfirmera något som redan ÄR.

det hade ju varit en helt annan grej om man bara känt varann i några veckor, och sen skulle stå där o undra om människan kommer säga ja eller nej inför alla.

Nå väl. När man väl står där kanske man är nervös ändå, fast å andra sidan. om jag ska stå NÅNSTANS överhuvudtaget o säga ja så kommer det bli i ett kapell i las vegas ändå. och då säger jag inte "ja" utan " I do". och  vi lär inte ha släkten med oss dit så då behöver jag inte vara nervös för nåt alls.,

dumma ägg.

Min sambo var ju överenergisk i går, med ugnslåda och bakning, och efter att vi fredagsfikade, kom vi på att han hade haft ägg i smeten. jag är äggallergisk, inte så jag svullnar upp, men jag får ohyggligt ont i mellangärdet, och det är ingen höjdare. intensiva magsmärtor i fyra timmar är ju inget man önskar, och därför undviker jag ägg.

Det var bara det att jag glömde i går kväll....magontet kom som ett brev på posten och det var lite kämpigt ett tag.

Då skulle man ju kunna tycka att man liksom vid snart 34 år på jorden, borde lärt sig en läxa.,,och INTE äta TVÅ bitar TILL dagen efter...men inte jag inte.

Goe sambon sa:
-nu skulle vi ha lite citronsmask-kaka du och jag.
-ja det ska vi ju såklart säger jag glatt.

av magontet i går minns jag uppenbarligen inte ett smack. Men jag kan lova att jag BLEV påmind rätt snabbt.
Så halva lördagskvällen har jag tillbringat i soffan och ojat mej över ontet, och över min förbannade dumhet.

lagom till melodifestivalen, släppte det,  i varje fall så man kunde vara social igen, och jag var i hyfsad form för att se lilla söta Molly vinna finalplats. Nu ska vi se nån will smith rulle och mysa lite.  kram på er


lördags-mys med hästarna.

Idag ställde jag klockan på halv sex, gick upp, slängde på en kopp kaffe, och satte mig sen i bilen för att morgonutfodra i stallet. Jag älskar att mata hästar på morgonen.

Det är så där mysigt halvskumt ute, man går in i stallet o känner doften av häst slå emot en, och ifrån alla hörn o kanter hörs morgontrötta dova gnäggningar...man pratar lite med dom, och ger dom hö och pysslar lite med mockning och sopning och radion står o mumlar i hörnet.
Det är mys-faktor.

Halv åtta var jag hemma igen, och nu satte jag mig en stund framför datorn med min kopp kaffe.
Iövrigt vet jag inte vad som står på agendan idag. Vi pratade lite om att bowla med barnen sen ,men man vet aldrig med L, eftersom han lätt ballar ur om allt inte är som vanligt, sen om det är en positiv förändring spelar liksom ingen roll, Allt ska alltid vara samma, inga förändringar här inte.

Ikväll är det väl melodifestival igen, och det blir väl att vi fixar nåt gott och bänkar oss framför teven framåt¨åtta...

på tal om teve, tänkte jag nu , eftersom jag gillar att lista saker, och jag redan listat favvo-filmer, nu lista favorit-program..

1. GLAMOUR. jo det är sant. Denna låg-budget-töntiga-dag-såpa har jag följt sen den gick på Nordic channel, och inte fan ska jag ge upp nu. Jag har blivit idiotförklarad många ggr, och jag vet väl att det inte är nån högre klass på serien,
men det är en vana som är svår att bryta.

2. GREYS ANATOMY. need I say more?? Mc dreamy, Mc Steamy och Denny...hur bra som helst även om tårkanalerna oftast står vidöppna efter ett avsnitt...

3. ÖVERNATURLIGA FENOMEN  (discovery channel) spökprogram, rekonstruktioner av sanna händelser, mörka gamla knarriga korridorer och onda andar. Det och en påse Riesen gör alltid en på gott humör..mys-rysa lite.

4. LYXFÄLLAN  nja nu är jag ingen människa som vältrar mig i andras ekonomiska bekymmer på deet viset, men jag gillar  dom där budget tavlorna med alla tusenlappar på, och tänker efter varenda program att NU nu ska jag göra en ordentlig budget...

5. ARGA SNICKAREN... så klart man tittar på det och gottar sig i att även om vårt tak inte är klart, det fattas golvlister här o var, och inget rum egentligen är riktigt fäärdigt, så finns det ALLTID dom som har det värre.,och man känner sig inte så stressad över allt som borde göras...

6. DU ÄR VAD DU ÄTER ja Anna Skipper. vad säger man? mycket originell kvinna, men rolig att se på, för att inte tala om det där bordet i början när man ser vad de ätit under en vecka..och när jag ser programmet ska jag ju genast börja leva på alger o köra detox kur och allt vad det är...

7. DET OKÄNDA spökprogram, kanske inte alltid jättebra, men även där mysfaktor, och nåt som stor-sonen o jag har som egen-grej, ligga i soffan o käka riesen och glo på spökprogram. Det där med riesen-kola o spöke vet jag inte men det hör ihop på nåt vis.

8. HIMLEN KAN VÄNTA. nu går inte den serien mer, men tyckte det var så otroligt bra och gripande och gav en inblick i hur stark en människa faktiskt kan bli, även om man inte tror det.

9. I EN ANNAN DEL AV KÖPING helt fantastiska karaktärer, så glädjefyllt och bra helt enkelt.

10. VÄNNER. friends...ja vad säger man. en av dom absolut bästa serierna som någonsin gjorts. fick jag bo i en serie hade jag bott i Vänner. och varit Phebe så klart.

nej nu är det dags för att göra något. kanske IKEA? alltid trevlig lördagsutflykt...får väl se vad sambon säger.

ja herremin gud o skapare....

Då lille-fisen här hemma kom klockan sex i morse och var ledsen för han hade ont i magen, så fick käre sambon vara hemma med honom idag. Själv hade jag en monsterdag på jobbet med massor att göra och kunde inte bara vara hemma idag.

Vanligtvis när sambon är hemma (förlåt chillen)
brukar inte så mkt hända här hemma...en man brukar ha problem om de måste använda simultankapaciteten, dvs BÅDE ta hand om ett sjukt barn, OCH eventuellt plocka ur en diskmaskin.

Döm av min förvåning när jag kommer hem trött o seg efter att jobbat över, och kan sätta mig vid ett dukat bord, med en fin middag framför mig!

OCH OCH....senare bakade Bakade! han en jättesmarrig citron kaka!!! från ett säkerligen krångligt recept. Utan att fråga mig om hjälp eller något alls!

Det är vid sådana tillfällen som man faktiskt  inser hur BRA man har det. En helkroppsmassage på det av honom, och min lycka är gjord!

Nu är det fredag igen, bantningen gick åt helvete IGEN, genom att jag ungefär vid samma tidpunkt som jag brytit alla andra dieter, så gav jag upp lite på onsdagen, och helt på torsdagen. Sååå, måndag blir det dags igen.
herremin je...att man aldrig lär sig.

Nu ska storekillen o jag glo på spphhööökprogram.

en mcfeast o co senare...

ja då var det dags att bekänna färg då. Efter två och en halv dags bra ätande, med sallader o soppor o knäckebröd, gick det åt skogen IGEN då.

jag var på adhd-träff, och fick enorm huvudvärk, kändes som början på migrän. Drack lite kaffe o pillade i mej en panodil, men det hjälpte nada.

då körde jag förbi statoil o drog en korv i bröd, men det triggade bara igång matmonstret, och sen skulle jag hämta hundar och ungar åt höger och vänster, och sen var klockan för mkt och mc donalds hägrade med sin stora gula skylt.

ok, mcD jag ger mig tänkte jag o tog driven för att införskaffa ungarnas kvällsmat, ( JO det ÄR  nyttig kvällsmat, det säger dom på reklamen på teve så det så)
och själv tänkte jag ta en sallad. men kom hem med en mc feast o co.
det var i alla fall inte plusmeny.
så det så.

nu är det spökprogram arga snickare och det bästaste av allt: SÄSONGSPREMIÄR PÅ GREYS ANATOMY...im a sucker på greys, lipar varje avsnitt....

ledig dag...

idag är det ledigt. när man jobbat helg brukar man ta måndagen fritt, men nu hade jag lite grävning mm så jag valde idag som ledig dag istället. I eftermiddag ska sambon och jag på adhd-träff. Vi ska träffa andra familjer som med har barn med detta funktionshinder, det är BUP som anordnar. Ska bli kul!

By the way, Såg The wrestler, med Mickey Rourke i helgen. En fantastisk film, lågmäld, lågbudget och fullkomligt drypande av uppgivenhet men ändå kämparglöd. Jag säger bara SE den! den är så enkel men ändå otroligt gripande. Den lämnar spår helt klart.


Och när vi ändå är inne på filmer:

mina favoriter...


1. DIMMORNAS BRO , med vivian leigh (hon i borta med vinden)

en så otroligt sorglig film som jag brukar sätta på när jag känner mig nere... det tar inte tio minuter in i filmen innan tårkanalerna fått frispel, trots att den är gammal och svartvit. Man tycker sitt egna liv inte är så pjåkigt efter en Dimmornas-bro-runda...

2.SAGAN OM RINGEN Say no more...vem blir INTE glad av att se viggo mortensen i högform??? ögongodis....

3. THE WRESTLER se den och begrunda.

4. BROKEBACK MOUNTAIN ok tältscenen var lite kämpig även om jag inte har bög-fobi alls, men i övrigt sååå vacker film.

5. THE DESCENT (instängd, svenskt titel)  otäck och film man hoppar till här  o var på kul skräckis helt enkelt...

6. THE MIST en B-film men med ett slut som sätter sig i huvudet  och gör en knäpp. se!

7. WEDDING SINGER adam sandler o drew barrymore i högform, en orgie i det kära 80-talet!! underbar!

8. ANCHOR MAN  med will ferrell, har sett den tio gånger o hittar alltid nya skämt i den, bara såå kuuuuuuul!

9. BLADES OF GLORY  även den med Will Ferrell, och bara att studera deras dräkter är ju skratt-attackigt!

10.  DUM OCH DUMMARE en gammal klassiker som gör mig lycklig, särskilt i scenen när dom är på restaurang och lägger stark krydda i bovens hamburgare larvigt låg barnslig humor som alltid går hem i stugan.

det var ett urval av mina favoritfilmer, sen kan man slänga in en hel tomtesäck med skräck, gärna helst 80tals skräck som fredagen den trettonde, huset som gud glömde filmerna, poltergeist mm
'
mest skrämmande filmen av dom alla är Skräckfilmernas Skräckfilm: The Shining! naturligt vis den Stanley Kubrick regisserat med Jack nicholson i huvudrollen, INTE den andra nyinspelningsversionen som stephen King själv varit o kladdat på, och gjort nån 4 timmars film av bläblubla gäsp.

Sen kan jag avrunda min filmnostalgi-tipp med att säga att jag fortfarande gillar BlairWitch Project. Det är alltid kul att se en rulle som är så billig men ändå så effektfull!

finge jag skulle jag kunna bo i en biograf. Älskar att se film, tuggar i mig det mesta utan en genre: Action. en action film och anna sover inom en kvart...

ende action jag orkat se igenom var väl första Die hard filmen, men näe action går inte hem alls.
Nej nu ska jag ta tag i mitt liv.


femton minus och grävning...

idag var det grävningsdax igen, och det bådade inte gott när temperaturen visade 15 minus, men grävaren startade och allt gick som smort...lite kallt var det allt, men jag tänker inte klaga.

Jag tänker återigen rekommendera  www.mittlivsabina74.blogspot.com läs, begrunda och ta efter...
 
maken till mer positiv människa får man leta länge och väl efter, och även om hennes blogg är så otroligt bottenlöst sorglig, så är den samtidigt en stark vägvisare till hur vi bör leva våra liv och fylld av så mkt kärlek och glädje!

Nej hon är ingen guru,
 
bara en helt vanlig tjej som drabbats av obotlig enormt elak och dum cancer, som nu hotar med att ta hennes liv. Det finns mycket som bara pekar åt ett håll, nämligen åt dödens .
men Sabina,
 trots sina smärtor och starka mediciner, väljer att blicka FRAMÅT. Hon har sitt sikte inställt åt RÄTT håll. Hon har valt livet. Hon väljer att se det bästa ur något så svart och hemskt. Hon är ljuset trots att hon enligt alla livets regler, borde vara i något kaos-artat mörkt dystert hål.
Men det är något hon har förstått. Dras hon ner i det mörkret, ja då vinner det. Men hon har inte givit cancern, eller Tengil som hon väljer att kalla den jävliga sjukdomen,
en millimeter av det som är Hon.

Jag, med många andra, föjler dagligen hennes Kamp, och genom sitt sätt att beskriva sitt liv, sina vägar att göra det bästa ur situationen, ger hon mig och alla andra hela tiden nya tankeställare, nya sätt att se på saker och ting.
så LÄS hennes blogg!

Själv är jag på dag 2 av min i sammanhanget ganska löjliga bantning, och det går bra. Jag lever på knäckebröd o grönsakssoppa, och jag är nöjd.
Det gäller bara att hålla ut, och inte ge upp.
Ill be damned om jag ska gå en sommar till o känna mig fet och ful. Livet är för kort för såna saker. Nu är jag missnöjd med min vikt, så då får jag väl ta tag i det då.

och förresten,
kunde jag SLUTA röka, efter alla år, så borde hålla igen på mat inte vara några svårigheter....
nu ska jag dricka en kopp kaffe, denna gudomliga dryck...jag säger då det, det må vara hänt att jag inte får äta choklad, och inte röka,
men KAFFET ger jag inte upp!

surt

igår var sambon lite sur. Inget konstigt med det, egentligen. man FÅR vara sur ibland, eller nere. eller bara allmänt trist.
Men Jag,
måste genast analysera, fundera på vad JAG gjort eller INTE gjort, för att han ska vara sur...
Tankarna snurrar runt runt, ja det är säkert för jag är sån tjatkärring, som om jag vore femtio istället för 30 plus.
Det är säkert för att jag inte gjort det eller det...
men när jag tänker efter. . . varför ska jag ta på mig, hur en annan människa mår? det räcker väl att jag tar ansvar för hur jag själv mår, och utgår från det?
Han behöver ju nte vara sur, för att jag gjort något, eller inte gjort något eller tjatat.
jag är sur många gånger, ibland på grund av pms, eller en dålig dag när kaffe är slut o bilen krånglar o ungarna är tjuriga...
det är ju så onödigt att självutnämna sig själv som roten till alla andras elände och humörs-stämning.

så sen slutade jag grubbla på det.
Idag har jag suttit i gamla bettan dvs den gamla grävaren på jobbet hela dagen. Det ska jag även göra i morgon och torsdag, fredag med.
Men det är bra med att få tillfällen att bli bättre på något  så jag klagar inte.
Idag är det en officiell nystart för min BANTNING.

min nya diet heter Anna-dieten.
den är enormt planerad och går ut på att helt enkelt ÄTA så LITE som möjligt, under så LÅNG tid som möjligt, och samtidigt RÖRA på mig, så MYCKET  som möjligt...
ÄTA-LITE
LÅNG TIDSPLANERING
MKT MOTION
INTE GE UPP....

förr eller senare borde jag vinna kampen mot fläskcellerna, om jag bara håller uuut. Så nu har jag levt på knäckebröd och lättfil hela dagen..
men så brukar mina dieter alltid vara enkla att hålla på, första två dagarna. sen har fusket börjat. men icke så nicke den här gången.
jag ska även köra matdagbok.
skriver man upp vad man äter borde man kunna hålla sig från semlor och annat otyg.
nu väntar jag på att sambon kommer hem så jag kan ut och gå en timme.

söndag ingen vilodag...

idag var det dax att pallra sig upp i ottan, sköter ju ljudet på gudstjänsterna vissa helger, och detta var en sån helg.

 nu har jag bara en kvar i kväll. Vanligtvis brukar jag vara ledig dagen efter, som i morgon, men eftersom jag är den ende som kan köra grävmaskinen, så måste jag gräva i två dagar nu, så tar jag onsdan ledig istället tänkte jag mej.


Melodifestivalen i går var väl inte nån större höjdare. exet satt och lekte han var tonåring igen, och diggade till lili o susie, själv om jag skulle tvingas välja, skulle nog kört på country-dixie-chicks-kopiorna.

Men eftersom röstningen numera är så enormt invecklad, och verkligen så ALLVARSAM att man kan tro att det är enklare att välja president i usa, än att välja ut en låt på en sketen DEL final...

så tröttade vi snabbt här hemma.


Jag förstår mig inte på Amy Diamond. jo jag fattar att småtjejer gillar henne, men herre gud, är inte hon typ 16 17 år nu för tiden?

nog för jag börjar bli gammal, men inte f-n klär man sig så i den åldern?  Amy ser ut som nån läskig levande porslinsdocka, och exet o sambon slog vad om att hon tillhör nån sekt av något slag.


sen vet jag inte men rösten är ju extremt ordinär, det är ju inte nån direkt klang usch nu är jag elak, förlåt Amy, du är säkert jättesööt och snäll och duktig och allt,

men för mig personligen så kommer frågetecknen på VARFÖR  hon ens är med i melodifestivalsammanhang?

fast å andra sidan så tyckte jag botten var nådd när krister sjögren stod och sjöng om europa på det mest patetiska vis att jag först trodde han var ironisk mot schlagern, men sen insåg med förskräckande insikt att gubben var seriös  i sitt AAAJ löööve joooroopp....


måns zelmeröv såg faktiskt med lite skrämmande sekt-lik ut, ungefär som i den där filmen där alla i det perfekta villakvarteret är robotar och mathew broderick ska försöka få sin nicole kidman till att bli en robot hon med...STEPFORD WIVES heter den ju...

lite så robot-perfekt är han ju månsen.

nån som inte var så perfekt var väl just lili o sussi...fan åldras med värdighet föråldrade kvinns...det är något skrämmande (!) över mogna damer som har samma frisyr smink o kläder som 20 år tidigare....

tycker jag nu, vänta bara jag kanske lallar runt i visa magen top o skiipants när jag är femtio jag med vad vet jag...


OCH nu när jag ÄNDÅ är inte i ett klaga stim...

hur jävla kul är Petra Mede. egentligen?

och  var dom tvungna att tvinga människan att gå en årslång kurs i hur man bäst- artikulerar- och-ljudar-med-munnen-så- att vilken-idiot-eller-en-utan-hörsel-kan-fatta-allt-precis-allt-som-hon-säger...

hon rör ju så mkt på munnen, och låter precis som när hon satt i morgonsoffan med david batra och lekte teve-program-ledarinna...

ÄR hon seriös? eller är hon otrooligt mkt ironisk mot det glättiga i schlagerfestivaler så hon försöker överglänsa glättigheten och överdríva den tusen gånger om?


man klarar till slut inte av att se människan...så nu har jag gnällt klart och jag lär se det nästa helg igen ändå såklart.
förresten, bar HEATS sångare en peruk???
vi hörs.


helg-mysig

sitter här i soffan o dricker kaffe o lyssnar på min sambos och mitt ex:s  gnölande om hockey   o djuurgårn o leeksand och känner att det går in i ena örat o ut ur det andra lika snabbt.

Dagen idag inleddes med ett jobb, det var dop i en av våra äldre kyrkor, så jag var uppe hyfsat tidigt och drack kaffe, strök finkläder och sen åkte framåt halv tio.

Efter dopet åkte jag hem och till min glädje och lycka hade min käre sambo pallrat sig upp, visserligen bara från sängläge till sittläge, han råkade somna i soffan i natt, efter att ha råkat titta för djupt i ett whiskeyglas tillsammans med min käre storebror igår kväll. Vi var nämligen bjudna på middag hos dom (de bor tre hus ifrån oss) igår.

Det var jättemysigt, dom hade pysslat med god mat, vi åt bland annat t-benstek och grillat vildsvin...inte helt fel även om jag inte är en köttmänniska så kan det vara gott ibland....

Hur som helst så var vi lite sega så här dan efter, även om det inte blev så sent, så vi var iväg en sväng ner på stan och handlade lite gött till kvällen. Sen drog jag på mig stallkläder, och åkte ut till hästarna för att ta lite fina kort i solskenet och snön.

Nu kom jag hem och hittade sambon o exet framför en hockeymatch med en varsin kaffe o lite godis.
Man måste vara försiktig när exet är här, och INTE prata om filmer, Det finns nämligen en LITEN möjlighet att han bara MÅSTE berätta halva filmen, och gäärna slutet, förlåt T du har blivit bättre men ändå...

Han är en sån där människa som, om man sitter o ser en film som han har sett innan, och fnissar ungefär en halv sekund INNAN skämtet eller den roliga scenen händer...Eller säger DU  vet ALDRIG vem mördaren är ( innan man ens vet att någon ens har blivit mördad)  eller GÄÄRNA säger "..kolla här nu ...det här är för jävla bra...innan en scen.

Om vi inte tittar på film, så gillar han att sitta och recitera repliker ur favoritfilmer, senaste två månaderna har det varit "batman the dark knight"
, - do I look like a man with a plan????

nej då, det är inte så illa. han är jävligt kul av och till, och vi är glada att ha honom i familjen både sambon och jag.

Min kära sambo förövrigt,
sitter i sin älskade födelsedagspresent och njuter.
 Fick han en massagefåtölj månntro?
 näe.
 
men en matchtröja från leksand av sin bäste vän, där laget signerat sina namn på baksidan och han har sitt eget namn på ryggen....

u så snygg han tycker att han är. Jag själv la inte ner så mkt tid och energi på hans 30årspresent, det kändes liksom ganska dödfött att försöka komma på nåt bättre än biljetter till en hemma match med favvo-laget, en matchtröja och leksandresa....

så jag köpte honom ett presentkort på expert istället....fint va???
idag är det alla hjärtans dag, och jag fick ett hjärtan fullt med gelehallon av sambon.
gulligt av honom att komma ihåg en sån här dag, själv gjorde jag det inte!

snart är det MELODIFESTIVAL  och då är det stämning hemma hos oss, jag gillar fåniga musiktävlingar, och förra veckan missade jag ju esom vi hade trettioårsfesten då.

jag tror jag redan nu hejar på måns. inte för att jag hört låten, men han brukar ha bra låtar och han kanske skulle passa nere i europa. vad vet jag. nu ska jag ut med hunden!

trevlig alla hjärtans dag på er alla vänner!

go kväll

mår så fantitastiskt mkt bättre än igår o förrgår, andas normalt igen, tänk att något så naturligt som att andas, som man vanligtvis gör varje dag utan att tänka på det, kan vara så jobbigt och skrämmas så....

idag har vi haft begravning, och det är ungefär vad som arbetsdagen handlade om i stort, det är mkt förberedelser, och saker som ska plockas fram flaggor ska hissas mm.

Sen brukar jag hålla agendan fri begravningsdagar, eftersom man inte vet hur begravningen går, ibland är de anhöriga väldigt tagna, och då blir det ju psykiskt påfrestande även för en själv med, sorg är ju något så individuellt, och även om man som arbetande på en begravning får försöka distansiera sig från förättningen och ta på sig "arbets-anna"
så händer det naturligtvis att man påverkas av sorgen och de anhöriga. Därför kan man vara lite mentalt trött efter en förättning, och jag lägger inte in några andra projekt den dagen begravningen är.

jag är ju den som lägger igen efteråt med, så timmarna brukar flyta på bra ändå och när allt är färdigt så brukar det vara dags för mig att åka hemåt.

Ja ja. utöver jobbet har jag varit ute hos Loken, hästen min, och därute var hästarna som tokiga.
Det gick knappt ta in Loken, och de andra sprang och stimmade. Det verkade vara älg på ängen längre bort, och det måste varit det som stimmade upp dom antar jag.

Nu har jag borrat ner mig i soffan med en kopp kaffe, och min lilla minidator. Väntar på att min snygge sambo ska komma hem från GYMET....
ja jag är själv förvånad....
men han ska visst plocka fram sexpacket på magen igen säger han.

själv ska jag VERKLIGEN ta tag i bantingen, måndag morgon. som vanligt...
nej men allvarligt talat. jag SKA det. SÅ DET SÅ.

nu är min nya strategi att köra i sex veckor med salladsblad och joggingturer. det har funkat förr och ska nog funka denne gång med.

på återseende kära vänner!!

blodprov

Idag startade jag dagen med att ta en nummerlapp på labbet på vårdcentralen och låta dom ta prover på allt o lite till. jag var lite andfådd när jag gick dit  i morse, men plötsligt bara släppte andfåddheten. Det är väl ännu mer säkert tecken på att det var psykiska symptom på nåt annat ex stress el dylikt...

hur som helst är jag bättre idag, andfåddheten är nu helt försvunnen, och jag kan ju bara spekulera i vad det var, huvudsaken är att jag mår bra igen.

Åkte till jobbet och pysslade lite med att sätta upp bord i ett församlingshem, och åka till tippen med lite bråte.
Hemma gick jag igenom kyl o skafferi, och insåg att ingen av oss storhandlat på gud vet när senast, och jag har ju varit så konstig, Så jag var i väg en sväng o handlade lite förnödenheter, och bland dessa saker råkade det slinka ner ett par vienetta vanilj-paket....
och några kakburkar....

sen röjde jag hemma, letade fram skridskor mm till morgondagens skridskoåkning, och sen bänkade vi oss, jag o grabbarna grus, framför Det Okända, tillsammans med vienettan o en hel massa tända värmeljus ( är ju en lykt-o-man, och bara älskar lite stämmningsfullt lyse)

sen har sambon (som var på hockey) och jag ögnat igenom arga snickaren, tycker ju det är hur kul som helst,
Nu sitter jag nerborrad i soffan och funderar allvarligt talat på att binga...det är ju rätt gött faktiskt....
i

Gravgrävning och läkarbesök...

idag var det dags för ytterligare en påminnelse om vårt bräckliga liv, och att det någon gång faktiskt kommer ta slut. det var gravgrävning, och både jag och min gode arbetskollega var som två "sketlasar" på ren småländska, då den ene led av sviterna av influensan, och den andre led av andnöd o svaghet...


Jag kände att nog får vara nog, så jag ringde till vårdcentralen, och efter ett myller av telefonalternativ, knapptryckningar mm kom jag äntligen fram till en riktig människa i andra ändan.

jag beskrev mina besvär, med andfåddhet o trycket i bröstet, och hon tyckte det var läge för mig att komma in på en check-up redan idag.
Jag nämnde även att lillebror fått blodpropp i lungan och sen visan med acp-resistens-provet.

när jag kom till vårdcentralen, blev jag tilldelad ett rum, där jag satt o väntade.
plötsligt öppnas dörren, och in stormar en människa som jag antar (men är inte helt säker på ) var läkare. Han tar knappt i hand, innan han vrålar ur sig- ja men ta av dej tröjan då, hur ska jag annars kunna lyssna på lungorna???

öh...öh...stammade jag, som inte är van vid att vilt främmande män skriker att jag ska ta av mej kläderna, men jag vågade inte göra annat. Sen säger han -jaha o du tror du fått en blodpropp i lungan du.
-va..va..nä..inte direkt, men .....stammar jag fram...-TYYST vrålar läkaren med sitt stetoskop i högsta hugg - DET ÄR DET VÄRSTA VI LÄKARE VET, FOLK SOM PRATAR NÄR VI HAR DOM HÄR ...och så ristar han med stetoskopet igen. - ANDAS skriker han igen.
lite innan hade han fått nys om att jag slutat röka, och nu var han hundra procent säker på att jag ändå hade KOL...
men jag har ju inte ens rökhostat nån gång sa jag försynt, NÄ MEN HAR DU RÖKT SÅ HAR DU PAJAT DIN LUNGKAPACITET OCH DET ÄR VAD KOL HANDLAR OM....

nåväl. du har väl inte KOL skrek han sen, eftersom mina lungor lät fiint.

sen fick han ner mej på britsen, och han tog sina fingrar o tryckte mot bröstbenet (så där som man gjorde i skolan när man skulle plåga någon, fast man använde knogarna istället...GÖR DET OONT skrek han. AJAJAAJ JAAA skrek jag tillbaka, 
jaha då har du blistbla-bla-blö-syndrom. det är REEVBENEN SOM GÖR ONT PÅ DEJ. 
...huh? sa jag.
hur kan revbenen ha med andfåddheten att göra? och att det sticker i lungorna när jag ansträng......TYST DET KAN GÖRA ORDENLIGT ONT DET DÄR ska du veta....men var inte orolig. du kommer inte ha ont när du är 50 ändå!

öhöh...varför är jag så andfådd då...försökte jag vidare...trots allt hade jag ju betalat 150 spänn så NÅN förklaring ville jag väl ha......DET VET VÄL INTE JAG skrek doktorn, och föreslog konditionsträning!

jag nästan sprang ifrån sjukhuset, nej nu ljög jag. jag vaggade hem, för oavsett skrikande-doktorns-diagnos av mina onda revben, så har jag i alla fall ont när jag andas, och har en kondition som en pigg nittioåring...

Nu ska jag i alla fall få ta ett sånt där apctest i morgon, men jag känner mig lika dum nu som innan, om inte dummare.
en läkare kan ju få en att känna sig som en fullfjädrad hypokondriker, och att man hittat på alltihopa.

jag vet inte, men inte fan känner jag för att ge mig ut i joggingspåret ikväll...känns ju som om något faktiskt är FEL därinne, och inte fan är det revbenen.

jaja. jag tröstade mig med en semla. och en chokladboll. 
Han var ju även vänlig nog att tala om för mig, att jag skulle gå upp en tio kilo minst i vikt för att jag slutat röka. 
det var ju värt 150 spänn bara det.....

så kvällen har jag tillbringat i soffan, jag har försökt tala mina lungor tillrätta, att det inte ALLS ÄR fel på dom, utan på revbenen, och att det inte alls hugger när jag andas djupt, det är bara inbillning. och jag orkar visst gå upp för trappan, jag ÄR inte andfådd. 
men det hjälper inte....
får se om man kan få en second oppinion i morgon. funderar p å att ringa nån annan doktor. 

så det var min dag det.  hälsningar Hypokondriska anna

ledig dag

Idag var det meningen att store-killen o jag skulle till jönköping för att kolla upp hans tänder, men lillkillen ville absolut inte gå till något dagis, och därför följde även lille-fisen med.
Det tandläkarbesöket var ju snabbt avklarat, så vi bestämde oss för att sticka till ikea, för att fika. men när vi kände doften av köttbullarna o såsen, bestämde vi oss för mat istället....

Jag tog en mellanportion, ikea har olika storlekar rs olika mängd köttbullar på menyn, och jag tror det är 5,10,15 eller 20 köttbullar man kan beställa.

till lillefisen, tog jag en barnportion med 5 st, till mej o storkillen beställde jag mellan. det var inte 10 utan 15 st...
herregud det äter vi aldrig upp tänkte jag, men lyckades ändå få med mig tre st chokladdesserter innan jag kom till kassan...

Men. vi högg in, lillefisen glufsade i sig sina 5 köttbullar plus fem av mina plus all potatis, utan att blinka, och sköljde ner alltihop med  ett par glas äppeldricka.
storfisen käkade upp allt på sin tallrik dvs 15 köttbullar med sås o potatis...

så lille 4åringen käkade lika mkt som jag. sen stoppade vi i oss choklad desserten med, och sen var vi mätta och goda...

Efter maten strosade vi runt på ikea och handlade lite pyngel, och sen var vi trötta o åkte hem.

Såna dagar gillar man. Mysa lite med killarna och bara ta det lugnt. I morgon är det dags för arbete och grävning igen.
OCH OCH  så SKA jag ringa till läkaren med, för jag ÄR andfådd, och har en konstig stickande känsla i höger sida där lungan sitter så NÅT är det som inte är som det ska. eller  nåt. 

ELLER  är jag bara hypokondrisk. men inte fan blir man andfådd av hypokondri?

Helgen förresten avlöpte finfint, melodifestivalen bara småtittade jag på, man tycker inte riktigt det passar sig att  gå  o sätta sig framför teven när man har trettioårsfest..

Jag hörde att det var en krånglig röstning, men jag fattar inte problemet, om man retar sig på röstningen, skit i att rösta, jag menar om INTE NÅN i hela sverige ringer på några bidrag, mer än EN gång,
borde dom ju fatta att dom ska göra om reglerna. eller?

vem orkar ringa fem ggr på samma låt, det är ju helt vrickat? nåväl. jag ska i varje fall glo på lördag jag är ju en melodifestivaltönt i själv o hjärta!

helger går alltid så fort...

Redan söndag, fattar inte varför det går så fort, tiden, när man är ledig.

I går skulle vi ha lite fest hemma med lite goda vänner för att fira sambons 30årsdag. Vi funderade på vad för mat, och vi kom ´fram till lite exotisk buffe vore ´väl bra, alla äter ju alltid något.
Så jag åkte väl iväg o handlade, kom hem, började med att förbereda och 5 timmar senare var jag väl klar...

trodde inte det skulle ta såå lång tid.
Men det blev gott,
det vi bjöd på var:

krämig pastasallad m paprika vitlök basilika cremefraiche och purjolök
tomat o mozarella-sallad
grönsallad m feta ost mm
vitlöksbröd
lufttorkad skinka
kycklingklubbor
texmex-skinka
sweetchili-fläskfile
potatissallad
färsk ananas
stjärnfrukt
honungsmelon
galiamelon
physalis
kiwis
päron

och chokladmousse som dessert.

tyckte det var bra, förutom att det blev en massa över, men det blir det väl alltid, man tar alltid till förmycket med maten, så den verkligen räcker.
Idag är man lite seg, men får väl börja ta tag i städningen antar jag. Jag är ingen alkoholmänniska, förr kunde jag dricka, men nu för tiden blir det bara inte, vet inte varför, men drack en halv cider och en bayleys till kaffet igår,
ändå känner JAG  mig seg..
Nej nu måste jag ta en stor kopp kaffe och vakna till...


FREDAGSKVÄLL

Så var det fredag igen, och det tycker jag nog är skönt, med tanke på hur stressig veckan varit nu.

Mycket på jobbet, mycket aktiviteter hemma, och inga pauser någonstans...


Idag har jag haft ytterligare en begravning och sen har det handlat om snöskottning en hel del...Bil-djävulen, som verkligen ÄR en djävul, krånglar med mig.


ELLER.... så   fick jag under INGA omständigheter dra i handbromsen.
Det jag kommer ihåg utanför dagiset i dag på morgonen, är att jag tänkte INTE dra INTE DRA I HAND...vips  så drog jag i handbromsen  och så var djävulskapet låst.

TUUR ...att jag har ett snällt EX som jag ringde och väckte, tvingade upp i ottan till att gräva fram sin bil ur snön, och komma ner till mig och låta mig ha HANS bil...


jag säger det igen. EX är BRA att ha, på många olika sätt. Mitt ex är min personliga assistent kan man säga!

Nu ska jag i varje fall sätta mig och glo ingående på bilar till salu på bytbil och blocket...för äckliga hat-forden vääägrar jag bara ha kvar....
varför vi är så osams ska jag berätta en annan dag, men vi är osams.


ännu en sprängfull dag till ända...

Har stimmat mest hela dagen idag med, från hem till skola och dagis, barn som inte vill lämnas, till jobb, från jobb till skola hämta barn, iväg till barn-musiken, lämna barn ,hämta minstingen på dagis tillbaka till barn-musiken, hämta mellan pojken, hem, byta om, lämna minstingen hos farmor, åka iväg till nässjö o bup, möte där i en o en halv timme, tillbaka hem, hämta barn, re med bil, iväg till affär hemma vid åtta, göra smörgåstårta,städa.....bla bla

hur stimmigt som helst.
imorgon fyller sambon 30 år och han är hjärtligt välkommen in i medelåldern...

nu ska jag samla tankarna, be en godnattbön för Sabina, som har väldigt kort tid kvar på denna jord, men som inte ger upp ändå....
märkligt. man börjar följa nån blogg, den leder till en annan blogg och vips sitter man där och är hur engagerad som helst.
jag känner inte Sabina Najjar ALLS. men på något sätt, genom hennes intensivt ärliga raka och gripande sätt att beskriva sitt liv så KÄNNS det som man känner henne, och man lider verkligen MED henne.
För er som inte vet, har hon drabbats av malignt melanom, och det har spridit sig ordenligt. Hon har pendlat mellan hopp och förtvivlan men ÄNDÅ behållit sin livsglädje och lyckats få in en vardag i allt kaotiska.

Jag själv känner att jag önskar jag haft en tiondel av hennes glöd, och någonstans där inne i mig hoppas jag såå innerligt att ett mirakel ska ske. för hennes skull. för hennes små barns skull. för oss allas skull.

Men nu verkar sanden i timglaset rinna alldeles för fort och himmelen ser mörk ut, men å andra sidan så är det ALLTID mörkast innan gryning...

så jag tänker be för Sabina och skicka ut tankar om tillfrisknande i universum...
så min stressiga dag känns....obetydlig. och än en gång mår jag nästan dåligt över hur ytlig jag är som suckar över att behöva göra en smörgåstårta en kväll....livet är större än så!!!!

adhd-föreläsning mm

nu är jag hemkommen från adhd/ aspergers föreläsningen. mkt intressant då båda föredragshållarna både hade diagnos, samt barn med diagnoser. Det var tre timmar som flöt fram fort kan man säga!

Det blir lite stimmigt ibland, denna vecka är en sådan vecka, med föredrag i dag, bup-möte o musikterapi i morgon, kalas för min 30åriga sambo på torsdag, o lite vänner på middag o fest på lördag,

Däremellan ska jag hinna med hund häst o hem.. göra smörgåstårtor mm till torsdag. Ringa läkare om blodprov som jag skulle gjort idag men inte hann....'Det känns bättre i bröstet idag, lite mindre tryck så det var nog ingen fara på taket.

Jobbmässigt känns allt på topp, lätt att det känns så, när man trivs med arbetskamrater och arbetsuppgifter. Jag skulle faktist unna de flesta, varesig de vill eller inte, ett arbete med frisk luft, fågelkvitter och inget stimm....Det är en lisa för själen när man har ett hektiskt liv förövrigt, att arbeta som kyrkvaktmästare, jag menar, hur eller hur är det faktiskt en kyrkogård man arbetar på,
och då stressar man inte runt, på en flera tusentals människors sista viloplats eller hur?
Nej. Det kan vara stressigt, men ändå lugnt om man så säger.

Nu ska jag försöka käka lite i alla fall, hann inte med någon middag innan vi åkte på föredraget o nu är man lite småhungrig...

flyt-dag!

Nu är visst gnälltanten på väg bort , för nu är jag på bra humör igen!
Det som kunde gå fel igår ,gick fel, men IDAG gick allt som kunde går rätt, RÄTT! känns såå skönt när man har marginalerna på sin sida...

jag är ju dögrävare, och som dögrävare gräver man gravar av och till.
Idag var det dags igen, och med det nya säkra materialet som förhindrar ras mm, en anna som känner sig lite säkrare i grävmaskinen, strålande sol. en nypa vårkänslor och marginalerna på vår sida, så gick det kanon!

Så nu ska jag bara blåsa klart håret för kvällens föredrag som vi ska på, om adhd/ aspergers.

Inte ens det faktum att bil-djävulen, som verkligen ÄR satan personifierad,
 ännu en gång är sönder på samma ställe den varit de andra två gångerna, dvs handbromsen, (hur många fel kan en handbroms rimligen HA??) fick ner mitt humör.

inte ens faktumet att lingonveckan inträtt, tar ner mig på jorden.
En BRA dag helt enkelt och det känns gott med sådana dagar.

Nu är det dags för uppstyrning av barnpassning med mera. på återseende!

måndag och allt är väl

En dag där allt man har planer på att göra, skapar mer-arbete, krångliga genvägar och förseningar. Det jag SKULLE gjort i dag, gick inte, utan det ska jag göra imorgon. Och det en annan skulle gjort i morgon, får den göra på onsdag, men det kunde inte den, så det blir nån annan som får göra......on and on and on...

jag säger bara det: TUR  att det finns kaffebryggare på jobbet.

I övrigt fick jag en nära döden upplevelse, det högg tag i bröstet och jag var i princip oförmögen att röra på mig det värkte, högg på något vis... höll kanske i en kvart eller en halvtimme, svårt att avgöra. sen var jag andfådd, men det tycker jag nog att jag varit innan med....

jag har trott att det beror på att jag gått upp i vikt sista tiden...men va fan, jag har ju inte gått upp tjugo kilo precis...bara fyra. men är andfådd som bara den.

ska faktiskt ringa läkaren i morgon, det är visst någon ärflig genetisk defekt som gör att vissa lättare får blodproppar än andra, pcthalt eller vad det nu hette, och denna defekt har visst lillebrorsan, han fick ju två blodproppar i höstas. Själv vet jag att jag fick en när jag fått minstingen, efter förlossningen, i handen.

så det finns ju  i släkten. Det är något som ett enkelt blodprov kan säga om man har eller ej.

i övrigt har jag slöglott på  familjen annorlunda. ett program om familjer med många barn.

En familj hade tio ungar.

då kan jag inte låta bli att tänka: vad är det som gör att en människa tycker att den har såå bra gener, att hon mååste reproducera sig tio gånger om?
dom såg inte ut som raketforskare precis, utan som vanliga människor..

men sen inser jag att det är ju inte vidare snällt tänkt, och vad för gener för JAG själv vidare egentligen?
Jag är ju inte heller varken raketforskare, ingenjör eller har något nobelpris i litteratur.

Det enda jag är, är småtjock, småknäpp, snurrig, och lite ensam-varg.

Hur som helst har jag inte varit lika deppig idag, jo jag har nära till gråten, vilket jag ALDRIG har annars då jag är en ganska "kall" människa utåt sett. Jag gråter på insidan istället. Vet inte  men jag gillar VERKLIGEN inte att gråta.

Ciggaretter är nåt jag INTE tänker på, ( ok bara när jag skrev den meningen)
men MAT, VAD FÖR MAT SOM HELST socker godis choklad läsk glass semla ge mig ge mig ge mig....

jag tror helt enkelt att min hjärna kopplat om i huvudet, och förstått att den har ett sug efter något den inte längre får, men det är inte nikotin han kommer ihåg,....utan föda. mat godis.

så jag MÅSTE AVGIFTA mig från mitt begär över att äta vad som helst....

nu ska jag gå o sova. goder natt

abstinens eller?!

...Det har ju gått så bra det här med att sluta röka. jag är VERKLIGEN inte sugen ett skit på att dra in gift i mina lungor. MEEN...

jag är ju på ett så pissigt skit-humör rent ut. jag gnäller på dom som går att gnälla på, surar, tjurar, kollar i kalendern om det inte är dags för mens snart eller nåt,

surar tjatar gnäller om o om igen. Tittar på ett ghostwhisperer-avsnitt o börjar bööla, TROTS att varenda avsnitt i princip är lika dana, ett spöke. som är argt, får hjälp o blir snällt o går in i ljuset....

Om jag inte använt preventivmedel, hade jag trott jag var gravid, så känslig som jag är förtillfället.

Jag fattar bara inte. jag gnäller på sambon för att han inte gör ett endaste smack hemma,
men lägger mig själv i soffan o dumglor på teven för jag inte har någon lust med något alls.

Det känns som om jag nästan är ...deppig

...över att förlorat en vän! (ciggen)
 
men det var ju en jävla vän, som i smyg försöker förgifta mig med lungcancer emfysem kol eller annat jäkligt....en ulv i fårakläder liksom. är det något att sakna???

men varför annars skulle jag vara så deppig? allt känns så trist....

DET GÖR MIG FÖRBANNAD

eftersom det i skrivande stund finns alldeles fullt med folk som kämpar mot ÄKTA monster, drakar och demoner i form av tennisbolls-stora tumörer, smärtor, våld elände och annat skit...

Människor som varje dag vaknar ,med döden som sänggäst, som en elak ande, som dom måste gå hand i hand med, dag efter dag, och ÄNDÅ försöka leva sitt liv, glädjas åt sina barns födelsedagar, planera resor, gå på fotbollsmatcher och heela tiden sitter liemannen där bakom o hånflinar...

så går JAG här hemma och är tvär-sur, för att gubben glömt ta tvätten, ungarna är lite stimmiga och jag har huvudvärk...lite lite huvudvärk.

som botas med en treo i ett glas...

det är ju otroligt jävla dumt och knäppt så det inte finns...

GE MIG LITE VERKLIGHETSUPPFATTNING FÖR FAN. Jag HAR arbete, hem, friska ungar, goda vänner och en frisk kropp...var TACKSAM ANNA.

suck. det måste vara mens på g. annars vet jag inte alls.

RSS 2.0