sorg i hjärtat.

...det är väl ganska märkligt att man sörjer någon man aldrig träffat. Men det är precis vad jag gör.
Sabina dog i morse, efter en enorm kamp får hon nu äntligen komma till vila.
Det finns människor, och sen finns det krigarprinsessor som Sabina som  verkligen med näbbar och klor kämpat sig igenom smärta och mörker, men ändå behållt sitt ljus och låtit det lysa klart och stadigt.
Hon var en fantastisk människa, mamma och lyckades med sitt raka och rättframma sätt, kliva rakt igenom dator-skärmen och in i ens hjärta.
Så självklart att hon skulle resa trots otaliga ytliga och inre tumörer på hela hennes kropp, så självklart att hon skulle ge ut en bok om cancer, planera sin begravning och var hennes barn ska ta vägen, samtidigt som hon går igenom enormt tuffa behandlingar, biverkningar och en enorm smärta...läs hennes kamp och beundra kämparglöden:

www.mittlivsabina74.blogspot.com

nu har hon slutat strida. det krävs mod att dö, men modigare människa än hon får man nog leta efter...

så mina små sur-problem känns ganska....meningslösa.

ledig dag

idag är jag ledig / vård av barn, vi ska till Barn och ungdomspsyk. mott. i Nässjö med min mellankille som har adhd.
Humöret är fortfarande inte på topp, är besviken haha nu höll jag på att skriva biskvien, säkert för jag är så chokladsugen,
men jag menar besviken. När vissa människor gärna gillar att trycka ner andra, ge små gliringar eller kommentarer, och andra sedan hänger på det för att haha höhö jättekul....eller vad?!

när vissa människor är VÄL påverkbara av andra, och sätter dom på piedestaler för att...vaddå?
så impad blir jag inte av nån annan att jag tycker PRECIS som den eller gör PRECIS som den personen gör, skrattar åt samma sak, jo det kan jag väl göra OM det är något kul. men inte skratta för att den jag är så imponerad av skrattar...

nä.

Blir rätt trött. man kan inte göra rätt, hur gärna man än vill, och hur mkt man själv Tror man gör något bra, så är det bara skit ändå.
Hädanefter ska jag bara tänka på mig själv. utgå från vad JAG vill, och ingen annan. Det är ju ingen poäng i att försöka vara "som nån annan TYCKER man ska vara"

antingen duger man väl, eller gör man det INTE?
människor är ett släkte jag inte förstår mig på.

OCH i samma stund som jag surar ihop över något värdsligt som att man råkar bli besviken på någon,
så ligger lilla Sabina i stockholm och kämpar för sitt liv  totalt nedbruten av otäcka hemska tumörer som täcker hennes kropp både utvändigt och invändigt.

JA människosläktet är ett släkte jag inte förstår mig på.
och jag tillhör det.

såå va de mååndag igen

...den här sötingen glufsade jag i mej i helgen, elak som jag är. men jag var hungrig...till mitt försvar.



i övrigt är gladmymlan en surmymla idag.
 Trött och Sur och sur.
 
Ibland är en del människor otacksamma och tröga.
det går inte komma ifrån, och man måste lära sig att leva med det.
 Men idag har jag ingen lust.
så jag tänker fortsätta vara sur ett tag till.

känns så meningslöst ibland, eller så håller jag på att ramla in i en deppression, vår trötthet och depp brukar ju hänga ihop. usch. ingen kul blogg idag, så jag lägger ner.

på återseende.


skjutar-dags...

...idag har vi tillbringat dagen  i först Mora, där vi trallade runt o gick på fik och käkade goda grod-bakelser och drack god helmer-latte me choklad o grädde i...säkert hur nyttig du vill. Sen på väg till rättvik och där nånstans mellan rättvik och Orsa, hittade jag o Suss ett antik-lopp-ställe som vi bara var tvungna att besöka, och vi hittade allt möjligt kul, men handlade bara lite smågrejs.

vädret var inte det bästa, snöstormsaktigt, så vi struntade i att gå i björnparken i Orsa, vi såg lite vargar på håll, utan vi åkte så vi var där lagom till vår inbokade "björn-jakt".



vi var i ett rum, med dubbla projektorer o en sex meter lång duk, där det var en jaktmiljö på, och så kom det björnar eller för den delen vildsvin fasaner, älgar och tillsist lerduvor....som vi skulle skjuta på.

SÅ ....OM jag råkar vara ute i dom värmländska skogarna för att plocka blåbär, RÅKAR ha ett gevär på axeln och RÅKAR stöta mig med en ilsken björn, ja då kan jag ta den hur lätt du vill....hjärt-lung området siktar jag in mig på, och pang så dör han. björnen.
om han muckar.

sen åkte vi tillbaka till Rättvik och stannade för att äta på en pizzeria, och nu är vi tebax i stugan igen, och har tänt i brasan, och jag dricker en kopp kaffe.

I kväll ska vi ner o se leksand släckas ner. och så bjuds det på gratis grillkorv o fika på Torget under Earth Hour. Kan man ju inte missa eller hur??

lördagsmorgon

god  helg-morgon....nu sitter jag i stugan och småmyser framför öppna spisen. Sambon o steff ska gå o införskaffa lite frukost till oss, som vi råkade glömma köpa med oss igår. Kaffe mjölk o ett kylskåp fullt med öl o cider o sånt finns, men det är lite matigt att börja dagen med sånt...klockan är ju trots allt bara åtta.




dagens program kommer handla om att käka lite frulle, sen ska vi till Orsa och kolla på björnar och skjuta dom i en simulator efteråt...
I kväll kanske vi trallar ner till torget här och kollar in eldarna dom ska tända under Earth Hour, och så ska vi väl ut o käka o lite annat. Har så trevligt/ mysigt / härligt som bara den...skönt som attan (förlåt ungar) att bara Barn-fri....

på återseende

Leksand here we are!

......hej kära bloggläsare. nu sitter jag ner borrad i en soffa i en stuga vid siljans strand tillsammans med goa vänner och laddar inför leksand matchen på ejendals arena ikväll.

resan gick fin fint, vi hade me oss kaffe o fika, sen tog vi schwängen över Fagersta och hälsade på ett par släktingar till Stefan som är med, och sen vidare te leksand där vi är nu!



nej nu måste vi gå så vi hinner ta en öl eller två innan det börjar!
hej hej

torsdag

....och jag är ledsen i ögat. Jag har ju följt Sabinas kamp ett tag nu och nu har hon fått åka akut till sjukhus igår för att hon inte kunde andas...hon har fått tumörer i halsen, som är svullna och gör att hon har svårt...

Det känns verkligen skit, rent ut, när en människa kämpar så hårt, med sån positiv fighting spirit, och som bara har tre veckor kvar till räddning, kanske  ändå dukar under...

hon har ju tagit halva sverige vid det här laget, med storm, genom sitt positiva ärliga och rättframma sätt, genom sin drivkraft att klara det här, genom sin kamp för att barn och familj ska ha det bra...då vill man bara höra om framsteg...

pushar lite för att man går in på hennes sida, och kollar face-book-insamlingen till henne.....pengar gör väl ingen frisk, men hjälper ju en hel del!

I morgon.....bär det iväg till Leksand för vår del, en helt barnfri helg i en stuga vid siljans strand....lite hockey och mys med goda vänner!

men HAV förtröstan vänner, jag tar SJÄLVKLART med mig Donna, dvs min lilla goa rosa miniPC döpt efter karaktären i Glamour så klart, hon är med liksom Donna i serien, lite extravagant, lite väl glimmig och prålig...men jag älskar henne djupt....Min Pc-Donna såklart...

nu är det dags för packning och allmänt stimm, innan jag ska borra ner mig i soffan framför 4 (!!)  inspelade glamouravsnitt och en kopp nybryggt kaffe...

på återseende and goodnight sweden....whereever you are!

...och var är min vår?

...det Här är väl inte direkt vad jag  vill ha. längre. eller ens någonsin. hatar snö, har alltid gjort, gillar inte kyla...å andra sidan är jag inte överförtjust i värme heller....gillar inte att svettas....så man kan väl undra hur vädret ska vara för att duga åt mej:-)....



....idag har jag jobbat. varit på utvecklings-samtal på förskolan. somnat i soffan hemma. vaknat till efter  fyra, och då kom sambon hem.
Jag åkte ut till stall medans sambon lagade mat. Vi har startat upp ett försök hemma:
vi skriver numera veckomatsedel....vi sätter oss tillsammans med barnen, och så får dom bestämma en maträtt var, per dag, så måndagen fick Lillfisen bestämma, och då blev det spaghetti med köttfärssås...idag var stor-killen mat-bestämmare, och då blidde det fisk med kall sås, kokt potatis och gröna ärtor.

I morgon fick vi turen och bestämma mat, och det kommer bli fläskfile a la Chille. och torsdag har Ludden bestämt sig för hamburgare med bröd. Fredag lördag söndag...blir det förmodligen utemat, för vi åker då till Leksand för lite björnjakt, hockeymatcher och mys i en stuga vid siljans strand! härligt! och ja  det blir en barnfri helg i goda vänners lag!
nej nu ska jag nog snart sova. herregud, klockan är knappt halv tio och jag är hur trött som HELST...

tror det är upp-klockan-fem- rutinen som tar ut sin rätt....


på återseende!


vinter igen...fast ändå inte.

....idag vaknade jag kl 05.00 och Nicken o jag intog vår vanliga runda...Snön yrde och jag började fundera om jag drömt vi räfsade i trädgården i förrgår och drack kaffe ute i speedway-stolarna...

Dagen bjöd på en tripp till Jönköping och Fack-möte, och ju närmre vi kom stan, ju mindre snö var det, och rena vårvädret med solsken och mys var det där! Så jag slapp större delen av snö-dagen i alla fall.

På kvällen nu tog Nicken och jag kvällspromenaden.
Det är Märkligt.

Jag har varit ute och motionerat i flera månader, utan hund, och ingen kommer fram och pratar eller ens hejar på en.

men, sen jag skaffade Nicken, gör jag inget annat än stiftar nya bekantskaper var och varannan pinke-runda.

Idag träffade jag en Man. En sån där gentle-man.
En äldre Man i säkert 80-års åldern. Änkling. Han berömde min hund. Vi började prata lite grann och innan jag visste ordet av, hade vi disskuterat allt från andra världskriget och ransonerings-kort, fusk-kaffe gjort på vete eller råg,
till geometriska termer, dragspel, jazz och mänsklighetens förfall....

han var så trevlig, och gullig. jag var lite tårögd när jag gick åt mitt håll, och vi hade tagit varandra i hand flera gånger om.

För inte länge sen, träffade jag en annan äldre Herre, med sin lilla hund och vi kom med och började prata om livet och döden och mänskligheten och onda och goda....

det är ju märkligt att man träffar någon som man egentligen inte har nåt gemensamt med, men som man har ALLT gemensamt med när man börjar prata med varandra.

Det var väldigt trevligt och givande, trots att snön yrde runt omkring oss och klockan var närmare nio...
Sånt är kul, och så oväntat!

nu ska jag nog borra ner mig i sängen med min goe sambo och sova gott...

sakta närmar sig våren...

...och jag tillbringade hela dagen igår, ute i trädgården, och räfsade städade upp och bara mös. Svägerskan och sen exet kom förbi och drack lite kaffe i trädgården, och jag vet inte, men att dricka kaffe ute i vårsolen är nåt alldeles extra gott..

Men dagen började med klubbmästerskapet i skyttet på förmiddagen, där båda mina söner skjöt. Efter det, tog sambon och jag rundan till lite olika bil-affärer för att kolla in vad vi ska ha istället för Djävuls-forden.

Det gick bra. Jag gick runt och tittade och hittade en del objekt som var intressanta, sen råkade jag placera ändan i en Cadillac luxerySport, som har dubbla tv-skärmar i, tiopunkts-ställbara säten, och som är så snygg så man blir kär, fast det bara är en BIL... och sen ville jag inte gå ut ur bilen alls, och när sambon väl fick ur mig ur bilen, ville jag inte kolla på andra töntiga bilar...så vi stack ner på stan istället. Simon dvs lillfisen, köpte körv-i-bröd och jag köpte en vårjacka på HM.

SEN stack jag hem o städade trädgården. 

Min goa Brors-Fru tillika min granne och som samtidigt är en välldigt god vän till mig sen många år, kom över med sin fina blommiga väska, som rymde några baccardi breezer och en fin BLÅ minidator....

så vi korkade upp och satt vid köksbordet  och lekte med våra datorer och drack baccardi....En special-variant på LAN- party kan man säga....

sambon hade å sin sida rymt över till Min bror och var där och drack whiskey o käkade grillat vildsvin....
en variant på grill-party kan man säga.

så det var en händelserik lördag på olika sätt....

Spanade även in Robinson, mest för att en vetlandabo lyckats komma med, och det var väl sådär....
om man nu söker till att bli Robinson 2009....ska man verkligen bryta ihop för lite träsk då? verkar som om majoriteten förväntat sig att ligga o bättra på solbrännan på en sandstrand i karibien..... men fan köp en charterbiljett då...

bring it on teve4 fram med spindlar o krokodiler. och vad fan, var det med halshuggar-bea. så löjligt så man inte ens tänker kommentera det.

idag är det renovering av bil som gäller, hockeymatch i landsbro, samt rättvisegala i "min" kyrka. och förhoppningsvis en runda till stallet.

MIN UR-TÖNTIGA HUND

...kolla in Tönten. Förlåt kära hund-klippare. Du gjorde ditt bästa. Jag missade att säga att jag vill ha honom terrier-klippt, inte cocker-spaniel-öron-snaggad.
jag hade bråttom i onsdags när jag skulle kasta in honom till hundklipp-tanten, jag var sen till min adhd-föreläsning och vanligtvis brukar jag ALLTID säga hur han ska vara klippt, annars blir det lätt som ja....ni ser resultatet.

jag kan knappt titta på honom, fattas några rosa rosetter i öronen....



det går bara inte för sig, man skäms när han ska ut o pinka. Så jag ska klippa av öronen på honom.
NEJ INTE HELA ÖRONEN SÅ KLART....men cockerspaniel-biten.

Idag är det fredag och jag är LEEDIG i helgen. visserligen kommer jag sticka ut på söndag och kolla in rättvisegalan som anordnas i våran kyrka, men jag ska ju inte jobba.

Nej nu ska jag fixa o dona lite. innan saxen åker fram och nicke förvandlas te en han-hund igen.

Bilar.

....det finns BILAR och så finns det förbannade j-a plåtburkar som utrustats med egen hjärna, som är programmerad till enbart ren skär jävelskap. Onda bilar helt enkelt.

en sån har vi.

Det började för några år sen, när lill-fisen var nyfödd och vi kände oss i behov av en säker trygg familjebil som skulle vara krocksäker, bra med utrymme, lite nyare och som vi kunde färdas i mellan vetlanda och båstad sommartid, och ev några trippar till stockholm med mera.

valet föll ( varför kan jag inte för mitt LIV begripa men mentalt hjärnsläpp är väl enklaste beskrivningen antar jag)
på en Ford Mondeo 01, med en v6 i kombi, rymlig, inte så många mil gången och såklart skulle den vara SNYGG med, och jag (dumma nöt) tyckte att en beige skinninredning och skinnklädsel, är ett MÅSTE. Det var MINA höga krav vad gäller bil.

Ett annat krav var att det var garanti på den, ifall nåt skulle hända, och då ville vi köpa via bilfirma.
Vi hittade drömbilen, i uppsala, och tyckte att den var perfekt för oss. vi fick en bra garanti på första 300 milen, men så mkt fel skulle väl inte detta fina exemplar ha....
hahaha....

tretton dagar efter inköp, mitt på e6an mot båstad en sen fredagskväll med tre hungriga barn i bilen. Dör hele bilen.
Det blev bärgning och hyrbil och pengarna rullade iväg som kalvar på grönbete.

den så från början trevliga säljaren till bilen förvandlades till en hel-idiot, och av någon garanti fanns inte ett spår...
38 tusen sköna spänn skulle kalaset gå på. Och kalaset skulle absolut ske i uppsala där vi köpt bilen....
fast vi blivit garanterade av säljare att vid problem lämna in den på närmaste auktoriserade ford-verkstad.
ord som betydde nada.

Efter åtta månader, och en hel massa turer via allmänna reklamationsnämnden, brev hit brev dit, hotfulla samtal hit o dit fick vi vårt fall godkänt och en ny motor satt i bilen.

Hm.

Nu har vi haft bilen i snart fyra år, och jag lovar att int en sak har förblivit orörd på detta AS. Han vet hur man djävlas. Han ser till att det blir punktering i värsta tänkbara läge, när jag är mitt ute på landet i full storm, och har glömt mobilen hemma och ska hämta barn inom en kvart...

han helt plötsligt bara dör i svängar så ratten låses så man inte kan styra,
han är ful
håller man på med den här bilen, då får man reparera samma sak si så där tre fyra gånger. vilket vi gjort med handbromsen. Den har väl kostat en elva tusen snart....
funkar den? näääää......

Dessutom är det bara idioter som har beige skinninredning i en bil när man har tre ungar en hund o en häst....lera hundhår tass avtryck o skit från golv till tak....

och vem fan skaffar en bil där bränsleförbrukningen är som på en grand voyager....jag bara undrar...
ingen ford på våran gård....
det finns nån som kommit på det uttrycket av en anledning liksom....

visst har våra andra bilar krånglat, det har varit bränslepumpar, motor ras, generatorremmar o annan skit som gått åt fanders,
men det är något SÄRSKILT med forden.
ett
Hat.
vi hatar varandra, forrden och jag, och vi har nog aldrig varit sams. Så jag är ju inte snäll mot den.
och han svarar med att tvärvägra öppna bagageluckan, dö på oberäknerliga platser när jag har bråttom, eller bara genom att helt enkelt STÅ där, på vår garageuppfart, allmänt ful och dum och trög...man blir så trött.

så nu SKA skiten bort. kosta vad det kosta vill. om jag så ska behöva skrota den för att slippa den.
bort bort bort.

glähjk.blärhk.

förresten, är det nån som vill köpa en bil? jag har en tillsalu bra köp nu-pris...

spök-dag

....näää inte så spännande som det låter. Men det är Det Okända på fyran idag, och vi brukar kalla onsdagar för "spök-dagar". Fast ett o annat spöke har vi faktiskt här hemma, i varje fall Ett. Det är en gubbe vi kallar för Gustav. Han lullar runt här i huset och tycker och tänker om vår renovering.

Det var inte så poppis i början, när vi först flyttade in och började riva väggar och golv och tak, då sprang (sprang, flög vad nu spöken gör) han omkring och öppnade dörrar, vred på vattenkranar, och gick runt och gjorde ljud för att skrämmas antagligen, eller i alla fall visa att han är här.

Flyttade runt på saker gjorde han med.

Det var väl lite si och så med att vi hade barn  som  kom in här i huset och ställde till liv, det var flera gånger som sonen (då fem år) sa att
- mamma jag VILL inte gå o lägga mej när det är DAG.
men gubben med skägg där uppe säger att vi ska vara tysta och gå o sova hela tiden.

Sen tror jag allt det blev lite lugnt här i stugan. Tills för nåt halvår sen, när lill-fisen talade om för pappa att
- du måste göra huset FIIINT annars blir gubben ARG på dej.
vilken gubbe sa pappa.
-han som bor här. Det är Hans hus. Han byggde det här huset och bor här med sina geggiga katter. men han går in med sina geggiga smutsiga skor. Det får man INTE göra.
...sa lillfisen.

Ett par dagar senare, berättade han för mig att gubben är i hans rum och rynkar på näsan åt videobandspelaren. ( nej vi har inte längre dvd. Dvd-skivor är överskattade till barn under tio år. de bara repas så vi gick tillbaka till videokassetter som kan spelas om och om igen två hundra gånger´utan att bli förstörda, men nu kom jag ifrån ämnet)

Sen försökte gubben stå på videon. Sa lillfisen. Men det gick inte så då fnissade gubben.

jag är inte spök-rädd, så om han vill bo här med oss, så fine by me. Vissa har väl känt obehag här, men jag tror man gör det på automatik om det är något okänt, osynligt.

Mycket kan man ju förklara bort. Men en del undrar man över. Vår nya ringklocka, som plötsligt ringer, nio fall av tio när jag lägger mig i soffan för en eftermiddagslur:-)
så springer man dit och öppnar... men ingen (synlig) där.

Det händer rätt ofta nuförtiden. Han kanske inte gillar såna nymodigheter vad vet jag.
När jag diskade i dag, tändes och släcktes lampan över diskhon medans jag stod där. Med själva knappen alltså, inte bara lampan som blinkade...

Många tror man är inbillningssjuk, och/eller överdriver.
Själv bryr jag mig inte. jag är ganska säker på min tro, och att spöken eller andar dröjer sig kvar i ett hus torde inte vara så märkligt eller konstigt.
jag har sett mycket mellan himmel och jord som är lite utanför det "normala" och mest som barn, så jag veet att det finns mer under solen än man kan se och ta på.

Det är ju någonstans lite trevligt, att det är någon MER i huset. Så man slipper vara rädd om man är ensam hemma, eller hur?

Förressten, så är ju SPÖK-resan bokad! jag ska tillsammans med min kära svägerska och några andra, åka 88 mil uppåt landet, för att spendera en natt i Borgvattnets prästgård.

ja jag är en idiot som åker 88 mil för att se ett spöke när jag redan har ett hemma haha. Men det ska bli en sån där tjej-grej. vi ska ha med videokameror, vanliga kameror spela in ljud, gå på den närliggande kyrkogården, samt tillbringa natten i "gråterskornas rum" där det sägs spöka hejdlöst. har jag tur ska jag dela rum med en synsk tjej! Lovely!

Förövrigt gick allt som gick FEL igår på jobbet, RÄTT idag istället, så idag är huvudvärken borta, humöret på topp, solen har skinit och fåglar kvittrat och jag är dessutom lite nykär i min så sexiga snygga omtänksamma trevliga och bästaste sambo. Inte illa va?

nej nu ska jag ladda, spppöööök-dags om en 40 minuter.

huvudvärk och allmän skit

...man kan ju tycka, att när vårsolens första varma strålar äntligen hittat hit och det är en varm och skön dag med plusgrader, att humöret per automatik borde vara på topp....

men jag hade en liten gnagande känsla redan på morgonkvisten, att det var en av dom där dagarna när man ska ligga kvar i sängen och inte alls gå till nåt jobb eller göra någon nytta...

jag gick väl upp ändå, klockan fem, och vi tog vanliga rundan nicken och jag.  jag tog en lång skön dusch, och sen drack ett par koppar kaffe.

när jag åkt ut till jobbet var det grävning som stod på schemat, men allt som kunde krångla, gjorde det, och till slut var vi fulla av lera och lika sura både  jag o min jobbarkompis...huvudvärken kom som ett brev på posten och sen vägrade den försvinna på resten av dagen, så eftermiddag och kväll har tillbringats i liggande ställning i soffan, och jag har dirigerat resten av familjen  vad dom ska och inte ska göra..

Dessutom har jag varit tvärt vansinnig över griskokningen som var på nyheterna, och över min egen förbannade lathet/ dumhet som faktiskt äter djur som mass-avlivats och behandlats som skit och helt plötsligt känner jag avsky mot allt kött och vill bli vegetarian igen.

Men samtidigt tror jag att man ska äta allsidig kost, men att vi hädanefter får vara nogranna i vårt val av kött och enbart köpa närproducerat och kravmärkt kött, där det är garanterat utedrift och bra levnads-och-avlivnings-förhållanden....

......nu stinker här av tigerbalsam, har klenat in mina tinningar och nacke med detta då jag hört att huvudvärk kan bli bättre av det, och jag vete katten om det inte känns lliiiite bättre faktiskt....


jaja. nu är denna dag äntligen över och i mörra är en annan dag.
tack och prisa gud över sambon som köpte en go rockyroad-glass te oss, för att underlätta lite:-)

ledig dag

....ännu en av mina bättre bilder, jag vet verkligen i vilken vinkel man ska ta ett kort för att det ska bli så fint som möjligt, eller hur?



nåväl...idag har jag varit ledig, och jag har tillbringat dan med att städa på min glasveranda i hopp om att NÅNgång få den så där härligt bond-romantisk som man vill den ska vara, och där jag fantiserar om att sitta  och dricka en kopp the, och titta ut genom fönstrena, mellan alla pelargonior och mysa. eventuellt ska det regna, och strila ner för rutorna och det är så där mysigt.

Men även där sätter verkligheten stopp, för jag gillar inte the, och hela glasverandan är som en uppsamlingsplats för gubbens verktyg och så är den oisolerad, så antingen kokar man där inne eller fryser ihjäl, så de enda pelargonier som trivs där, bör vara av plast...och det är inte samme sak. ju.

idag har jag snott min vänninnas dotter och stuckit ut till stallet, så hon fick sig en ridtur, och jag lite sällskap. Det var mysigt att gå där bredvid hästen och småprata lite om allt och inget. Sen följde hon med hem till oss en sväng och då blev min mellanpojk lycklig, han vill så gärna spela mot henne på sitt nintendo, så han har varit nöjd han med...

nu experimenterar jag lite med att baka en ÄGG-fri, kladdkaka. Får se om den är ätbar, eller om den blir ens kladdig. spännande....

sen blir det nog "familjen annorlunda" på teve vid åtta...

nästa blivande yrke= fotograf!!

....detta kort tog jag sist vi var och bowlade, hela familjen. Jag tycker verkligen det fångat själva känslan i bowlingen, och lill-fisen kommer verkligen till sin rätt! Eller hur? visst är han SÖÖT....



det känns skönt att veta att man har talang för fler saker än gräva gravar och sköta ljudet på gudstjänster, om det är så man vill byta yrke nångång, så.......kanske kan bli sån där klassfotograf på photomic i framtiden???

skämt åsido. Nu har jag jobbat klart för den här veckan, och i morgon är jag leedig. gott.
Igår såg vi då melodifestivalen, och självklart ringde jag på Ugglan, för själva saken skull hon är ju så söt och lever sig in i sin låt.

Opera-mannen ger jag inte mkt för, tänker att vi förra året skickade transvestit-charlotte/ christer Lindarw, och detta året ska vi då skicka Malena-mannen, som ser lite lagom manhaftig ut. Vad tänker dom ute i europa egentligen om oss svenskar? Kanske att alla tjejer ser lite manliga ut...

Äsch vad vet jag. Hon/ han kanske vinner hela klabbet...

Nu ska jag kolla  in veckans inspelade avsnitt av övernaturliga fenomen a.k.a A Haunting....alltid kul.
Inte lika kul är att jag har en gräsligt sur snäsig sambo. Det går visst inte så bra för hans hockeylag, och när det går dåligt för Leksand, går det dåligt i vårt förhållande...och
när jag då börjar skoja om knäckebröds-käkande dala-dansande män med knätofsar, och sen börjar sjunga....
och mitt djurgårdshjärta brinner för det lag som alltid vinner....

.....så gör jag ju inte vårt förhållande BÄTTRE. Måste lära mig att det är på liv och död när det gäller sport här hemma. Och att jag lade till DIFs shopens hemsida på hans favoriter var inte HELLER emottaget särskilt positivt...suck. jag vill ju bara lätta upp stämningen lite grann, förstår han inte det...
kanske en håve-keps gör honom glad:-)

melodifestival-time

....och här har jag laddat upp med lite goodis inför ikväll, men NOTERA att det mest är skum-godis...sånt blir man inte tjock av så det så....




och om kvällen....vad ska man om det startfältet då? vad tror ni?

jag hejar nog NOG på .....Emilia. men Måns, Alcazaar, lilla söta Molly och  naturligtvis Ugglan, går med hem.
Jag vet helt enkelt inte. Emilias låt har jag missat att lyssna på innan, och när jag hörde den idag, satt jag och trallade med.

Malena Känns B så det skriker om det. B som i Blärk Bottennapp och Blurk.
Kämpe +halvtaskig operasångerska är så .....uuuu. Men bara för det så vinner hon väl och då kommer jag nog att skämmas värre än den gången vi skickade Martin Stenmark och den där Las Vegas-biten....

Söte rara älskade chillen ska steka lite hamburgare här hemma till oss och sen blir det nog lite film-duk som rullas ner...

snö försvinn.

till o med nicken räcker ut tungan åt snön numera. Jag är ingen vinter-tjej, och tycker jag varit tålmodig nog. Nu får det var slut med snö slask och kyla och isiga rutor och snöklumpar i pälsen efter varje hundrastning...





Nu har jag siktet inställt på VÅR min absoluta favorit-årstid...när allt är framför en, valborgsmässoafton, spirande grönska, skolavslutningar och så klart en efterlängtade semestern..

åh.

idag tog jag sovmorgon, så fem-promenaden fick stå inne. Tänker mig att den bara ska ske vardagar, helger har man mer tid på sig o kan ta en längre runda när som.

Denna helg är det jobb som gäller, och jag ska strax göra mig i ordning för att jobba några dop idag, älskar dop, det är mysiga tillställningar på något vis.

Mitt arbete under en gudstjänst eller dop eller vigsel, är att tända lite ljus, sätta upp psalmnummer, och se till att prästen hörs bra. Ja, jag ringer i klockorna med, och i den gamla elva hundratals kyrkan vi ska vara i idag, är det på det gamla sättet, dvs ut och hänga sig i repen som gäller...kul tycker jag. ilite mer moderniserade kyrkor bara ställer man sig i ingången o trycker på en knapp, så ringer det.

Så detta ska jag göra idag. I morgon jobbar jag med, två gudstjänster, men sen är jag ledig måndag i stället.
Nu är nog dags för dusch och lite uppfräschning.

snart jobbardags....


...en bild på min älskade trollskog så här på morgonkvisten...jag har båstad-absinens, och längtar till troll-skogen.
här uti finns både varulvar och snapphanar och annat....såå rogivande att ströva omkring där.



idag var jag uppe klockan fem, och Nicken o jag tog vår vanliga runda. Nu har det blivit lite av  ett måste, det är lite magiskt  att tassa runt o se hur husen sakta tänds upp här och var i kvarteren.

Väl hemma sätter jag på en stor kanna kaffe, och sakta börjar morgonbestyren.
jag börjar inte förrän kvart i nio om morgonarna, men just känslan av att att slippa stressa på morgonen, är GULD värt.
man blir på så bra humör, varje morgon, när man slipper stimma och stressa.
Fast nu måste jag visst börja stuva in saker och barn och hundar i bilen...

himmelriket

...om jag dör ikväll, dör jag  i total tillfredställelse och så nöjd man kan vara.
Nej jag har inte precis alldeles nyss haft sex och jag har inte heller vunnit på lotto.
Men jag har varit ute i stallet och tagit en härlig ridtur i vårvädret, och jag har kommit hem igen, och funnit min underbara sambo och blivande man i köket, bakandes inte mindre än TVÅ olika sorters kakor, varav en är förevigad nedanför:




jag kom hem från stallet, slängde av mej hästkläderna o hoppade i mysbrallorna, la mej i soffan framför " vänner" och fick lite tårar i ögonen av att höra sambon och barnen som höll på med baking o vispning i köket och allt kändes så totalt....perfekt. Så som man VILL ha det men aldrig ( i varje fall vad jag trodde) får.

Jag skulle lätt kunna vänja mej vid det här livet, fötterna på soffbordet och känna sig så där oförskämt bortskämd, lat och så o-kvinnlig, så icke-tjat-kärring....jag transformeras sakta tillbaka till en TJEJ igen, ingen gammal trist tjatig trebarnsmor som bara gnäller och gnäller om tvätt o städning och tvätt och städning....

jag trodde ÄRLIGT att det bara var en fas, att han skulle skärpa te sig i några veckor och sen gradvis gå tillbaka till grott-mans-stadiet, men icke!

ni män där ute...ni skulle bara veeta hur enormt sexigt och MANLIGT det är med en karl i ett förkläde i köket som lagar mat eller bakar....DET är att vara säker i sin manlighet, visa sin kärlek, att baka en kaka eller laga en god middag ( och säg inte att ni inte KAN, är ni läskunniga och kan läsa ett recept, kan det knappast gå så snett)
så betyder det tusen gånger meer, än bara ett flyktigt "jag älskar dej".

det är bara ORD, och ORD är aldrig svåra att säga, men att VISA i HANDLING att man älskar någon, det är svårare det...
min älskling har definitivt lyckats få mig känna mig älskad, mer än någonsin innan.

NU ska jag dricka kaffe och äta den nybakade ägg-fria kakan och se ghost whisperer på fyran...

dagens ännu mer onödiga vetande....

......visste du, att om du fiiser konstant i sex år, och nio månader, bildas tillräckligt med gas för att skapa en atombomb....inte illa va???

man har inte roligare än man gör sig, eller hur?

och så till drömmarnas land igen....

Detta hus gick jag förbi i somras när jag gick mellan Båstad och Hemmeslöv, och bara var tvungen att stanna och ta ett kort....HÄR vill jag bo, sitta på verandan och gunga i en gungstol och lyssna på havet som ligger bara några meter ur synfält för kortet......




jag är ju en sann sucker för amerikanska hus,och detta ja nu syns det kanske inte så väl ändå, men det är lite böjt hela huset, och så jäkla dröm-vackert att man smäller av. GE MEJ GE MEJ GE MEJ.

I dag har vi pysslat o donat, rensat ut ur lådor o skåp med mera. Inte för att jag är färdig, men jag ville ha paus o kaffe i magen, innan jag fortsätter..

Ikväll är det GREYS som gäller, och det okända, som  alla i familjen utan sambon bänkar oss framför. Lille-fisen tycker visserligen det är trist efter tio minuter, eftersom det aldrig kommer några spööken. Och, ett spöke för honom är ju naturligtvis ett stort vitt lakan med två hål i som ögon som svävar omkring och säger buuuu

och såna är det dåligt på i det okända tyvärr....men han väntar tålmodigt, och vem vet? nån gång kanske det dyker upp ett tvättäkta spöke med lakan o hela kittet...

nej paus över tillbaks till röran.

dagens onödiga vetande!

...visste du, att om du skriker konstant i åtta år, sju månader och sex dagar, har du producerat tillräckligt med energi, för att värma upp..............

........en kopp kaffe!



intressant va?

sommar-längtan....

....här brukar vi stå i kö för glass, godisremmar eller minigolfklubbor. Eller kan man köpa våffla med jordgubbssylt o grädde och en kopp kaffe, för 25 kronor.  Vi bor granne med forngården i princip så vi är hyfsat flitiga besökare sommartid.




nu är det inte sommar, ska gudarna veta..

... och Det är kallt ödsligt och igenbommat. Men jag längtar.
 
Det är sommar feeling när forngården öppnar för säsongen.,och vi bor ju så nära, så på söndagarna sitter jag under min hägg nere vid brygghuset i vår trädgård, och lyssnar till söndagsunderhållningen, ibland är det någon gospelkör, eller något hembygds-lag som spelar dragspel eller en vanlig liten orkester. Det är MYS-faktor och känns så där astrid-lindgren-aktigt.

Jag bor ju mitt i stan, men ändå på landet kan man säga. I ett litet renoveringshus med sliten glasveranda, vedbod och brygghus med fina spegeldörrar som jag i min fantasi redan inrett till ataljé.

Jag ska sitta där nere i mitt lilla brygghus, med illrött hår, en stor vid volangklol, med ett glas rött i handen, en cigarett och en pensel i den andra, och jag är omringad av halvfärdiga målardukar, och kanske har jag en liten grå katt som stryker sig kring mitt ben.

Bara NÅGRA små saker som sätter käppar i hjulet för min fantasi.

för det första, lär vi ha att renovera på boningshuset ett bra tag till framöver, innan jag ens kan tänka TANKEN på att börja riva i brygghuset...
för det andra dricker jag inte röd-tjut, jag tål inte garvsyran i vin, så jag får sån spränghuvudvärk o kräkanfall som om hela min kropp var fylld av antabus.
för det tredje har jag slutat röka.
och för det fjärde är chillen allergisk mot katter, så nån katt kommer jag jag inte skaffa.
och jag lär inte heller färga håret rött nåt mer, eftersom jag hade ett helvete när jag skulle färga tillbaka till blont hår igen...

(såg ut som en orangefärgad apa i huvudet ett bra tag i somras medans mina experiment med jane-hellen-blekningarna pågick)

men VISIONER och DRÖMMAR får man ha eller hur?

just nu njuter jag av min morgondag, jag är nämligen leeedig imorgon, och jag ska INTE upp klockan fem för att motionera, och inga barn ska till skola/ dagis, och jag har INGA planer alls. gott.

morgonstund har guld i mun!

......här sitter han och pustar, Nicken, efter en powerwalk-runda vid tio över fem i morse.....av någon anledning fick han för sig att följa med mig när jag skulle gå, och det fick han såklart!När vi kom hem slängde han sig i favo-platsen i soffan och jag kunde inte låta bli att föreviga honom, en riktig söting va???



Jag tycker ju det är jobbigt att gå upp vid femtiden, men å andra sidan, är man ju precis lika jäkla trött om man går upp en timme senare, jag menar sex är ju ingen sovmorgon direkt heller....jag har ju turen att snabbt bli morgonpigg, så när jag kom hem efter vår runda, var jag hur i varv som helst, och fick in en maskin med tvätt, plockade ur diskmaskinen, bäddade sängarna och SEN läste jag morgontidningen och drack en kopp kaffe.

På jobbet flöt det på bra, och i eftermiddags var jag ute i stallet och pysslade, släpade runt lille Loken i ett rep på ridbanan, det kallas väl för longering, och liite känner man sig som en sån där cirkus-princessa, när man står med sin piska och sin lina och sin lille häst. Han tuffade på runt-runt i ena varvet o sen åt andra hållet.

När jag kom hem från stall, stod sambon och lagade kalops! Vicken kille va? han håller måttet än faktiskt.

kvällen har jag tillbringat framför glamour.
I går skulle jag kolla in femmans nya program "Wipe-out" men herregud sånt B-program! kollade in "kalla fakta" istället, om fallet Mimmi, kvinnan som skulle genomgå en rutin-operation, men som slutade i att hon numera inte kan tala gå eller röra sig, och ingen vet hur hjärnskadad hon är.
Mkt sorgligt program, det allra värsta tyckte jag var, att man faktiskt inte veet hur mkt medveten hon är! Tänk om hon är hur klar som helst där inne, men kan inte styra sig själv eller sina kroppsliga funkioner, och tvingas se hur mannen och barnen kommer och hon kan inte förmedla vad hon känner eller tänker....huga.

nu ska jag snart gå och binga mig, imorgon ringer klockan återigen kl fem, så det så. bye bye fläsk och hej o tjena beach 2009!

söndag kväll

en inte så bra tagen bild på min bio-duk, men ändån väl värd att publicera då den är en KÄR ägodel och något  jag verkligen längtat efter länge.... vi köpte den och projektorn till oss i julklapp förra eller förrförra julen och hade sådant bestyr. Det var absolut tvunget och nödvändigt att den skulle vara motordriven, duken alltså.  jag är väl kapabel till att dra ner eller upp en duk, men det är själva grejen, själva känslan av lyx, sitta där i soffan o trycka på en knapp och ner kommer en härlig bio duk...



...det blev förresten Monster House, och Lillfisen satt och hoppade i soffan när det var spännande....jag skrattade åt honom för han hoppade verkligen en halvmeter i soffan när det var något oväntat.


IDAG ....blidde det inte HELLER en bantar dag, eftersom kära svärmor råkat baka sin underbara semlor igen, och då var det bara att äta och njuta. Dessutom hade hon svängt ihop en go kladdkaka med dumlekola i , vilken man naturligtvis med var sugen att smaka lite på....

VARFÖR är världen fylld av delikatesser för? varför kan inte jag utrustats med en grym ämnesomsättning, eller åtminstone ett ohyggligt intresse av att motionera hårt och länge varje dag.

jag kunde väl åtminstone tyckt att det var JÄTTEKUL att springa tre mil varje dag....
men nejdå.

Här är man en lat och flegmatisk gör gärna det minst ansträngande människa. Som inte gärna springer, förrän fläsket på en hotar att ta fullständigt överhand...

nej. nu är det måndag igen och DÅ ....ska jag vara seriös igen, har redan förberett min alarmklocka på FEM. Då blir det hälsorundan så det stänker om det, snöoväder eller ej.


söndag morgon

.......en inte helt ovanlig syn hemma hos oss. Lazytown är ett av favvo-programmen, det och "små einsteins" går för jämnan  hemma om ungarna får sin vilja igenom....




igår var ju chillen (sambon) iväg o bowlade med mitt ex o nåra fler, så vi resterande i familjen, bänkade oss framför teven för att kolla in andra chansen. Det gick en och en halv låt, sen tröttnade vi och rullade ner bio-duken och startade upp projektorn och hystade in "Monster house" och laddade upp med gott-gott-i gott-gott och lite påskmust på det.

Barnen har ju sin egen smak, och vad gäller storkillen Anton, så är det mintkrokant eller riesen som gäller, får lille-fisen välja ska det vara storpack med maoam-kolor och choklad där med vilken som går bra.
Ludden, gillar salta kryptoniter, salt turkisk peppar eller chokladrispuffar.
Ändå, brukar dom stå där på lördagseftermiddagen och plocka i smågodishyllan och det slinker ner geleråttor, söta hallon och allt möjligt, och det är det godiset som är kvar sen i påsarna dan efter.

Själv går det nog äta precis vad som, när sötsuget sätter in. anything med socker går bra, men visst, sockerbitar i skum är svin-gott. och riesen-kolor skrattar man inte åt heller!

Ludwig fick välja mat, och då skulle vi äta hemlagad pizza. Jag var lat, och köpte en färdig botten me tomatsås på, och sen bara la vi på vad vi ville ha, men hurk vad ÄCKLIGT det var med sån botten. Hur hård som helst, och allt slutade med att i varje fall jag skrapade av toppen dvs osten o skinkan och käkade, botten gav jag upp och lät vara.

nu ska jag ta tag i mitt liv och styra upp det med lite tvätt o annat krafs.

mitt nya behov....

det är väl så att jag lyckats byta ciggen mot något annat, nämligen dessa:




jag började ju med plåster, men tyckte det gick så bra att det var onödigt att pumpa i nikotin dygnet runt i kroppen, så då gick jag över till mint-sug-tabletter. Nej först så gick jag nog över till såna där tuggummin, men det var ju skit, så då gick jag över till nicotinette micro-taps som ska smälta under tungan, skit skit o bläh.
DÅ hittade jag dessa. mint tabletter med lite nikotin i. De funkade alldeles ypperligt, men nu kan jag ju inte vara utan DOM istället...

jag tänker som så: de kan ju vara omöjligt vara lika farligt att sutta lite på en mint-tablett, som att dra i sig över 4000 cancerframkallande ämnen ner i lungorna....så jag får väl köra på dom här ett tag till.

det kan man inte tro, men det är riktigt gott att ta en kopp kaffe på maten, och en liten mint-bit.

idag har vi lullat runt här i mys-dressar alla utan sambon som varit seriös och hjälpt min far med hans stuga.
Men vi andra dvs ungarna o jag, har lullat omkring och inte fått nåt riktigt gjort. Haft huvudvärk och ont i kroppen idag med, och hypokondrisk som jag är,
tänker jag ju genast att min sista stund är kommen.
Men antagligen är jag väl bara trött i den efter en hård vecka och inget annat....

ikväll ska sambon o mitt ex ut o bowla och äta mat i hop...lät väl inte gayigt alls va? nejdå, men de är fler, och ska fira att exet blivit 40, så jag blir hemma med barn och säkert kommer bioduken rullas ner och nån rulle in i dvdn....

barnen gillar bruce almighty, särskilt min Ludd, när han fiskar in månen och suddar ut stjärnorna i filmen. Den eller monster house lutar det åt.

OCH så är det ju "andra chansen" och jag vet inte ens vad det är för mening med....kunde de inte ens vinna sin delfinal så var¨väl inte låten bättre än så, eller?

fånigt.

fredag och allt är väl

...Den här mannen bor hemma hos mig....känns rätt skönt att veta att man har en superhjälte hemma, man vet aldrig när dom behövs. Idag tex, var jag hungrig när jag kom hem från jobbet, ja då hade han bakat en god kaka till oss på dagis!



så den har vi nu naggat lite på, medans vi sitter i soffan och funderar över middagen som borde lagas snart.
I morse var det ingen i det här hushållet i alla fall, som hoppade upp klockan fem för att gå ut o gå, jag hade ont i händer och leder, efter all grävning sannolikt, så jag tog vilodag.
När klockan ringde, kvart över sex, blev jag förbannad.
Varför ringer den för??? det är ju LÖÖRDAG och jag är LEEDIG... tittade mig omkring i rummet, såg att sambon fattades. Just det, han skulle bygga på stugan med svärfar idag.
Sen kom jag på att det inte alls var lördag, utan FREDAG och att jag hade fullt schema idag med på jobbet.....

Men även denna dag flöt på, och nu är det helg och jag är ledig..
det enda på agendan är att jag ska ut söndag morgon och mata hästarna på morgonkvisten, och mocka lite. Annars är schemat lagom tomt, vilket är skönt för man behöver återhämta sig ibland och inte har fullspäckade dagar.

redan torsdag...

...ännu en stimmig jobbig arbetsdag tillända, en dag som förövrigt återigen startade med att klockan pep 05.00, och en tok-trött men ändå vaken anna var ute och power-walkade/joggade i 45 minuter igen!

nedan, en vy man gärna har igen....älskar att flyga, och sitta o se klotet och veta att man är på väg någonstans.....varmt o skönt o härligt....




nångång skulle jag vilja hoppa fallskärm. jag bara tror det måste vara en ultimat grej att bara släppa taget om allt och falla. Frihet!

idag gick inte bantningen superbra...på jobbet fick vi landgång, och stoor tårta efter det, och när jag kom hem var jag sockersugen som en galning och snokade upp sambons snickers-förråd och bara drog i mig en hel snickers ( jag gillar inte ens kombinationen jordnötter/ choklad så va fan gör jag så för)

jaja jag har burit grävt pustat powerwalkat, och antagligen bör hunden ut i kväll igen, så lite mer motion får jag och lite till av snickersen o tårtan försvinner. Förresten åt jag bara halva landgången, för halvan me räkor gav jag till min jobbarkompis då jag inte äter skaldjur eller ägg.

nu ska jag kolla in vimmelmammans blogg, hon skulle få besked idag av läkaren, ett viktigt sådant så det måste jag kolla upp nu. Ska med kolla sabinas status, hon har ju opererats idag, och man vill gärna veta det gått bra för henne.

får inte glömma spela in dagens avsnitt av Glamour heller, det bara är ju så att man inte får missa. Särskilt kul tycker jag den sönderblonderade opererade tillgjorda och i roll-karaktär hur trög som helst- Donna är att titta på. En på väg upp på listan är även Stephanies galna psyk-syster som verkar ha klivit över gränsen totalt...

Igår var det GREYS anatomy igen, men jag vet inte om jag alltid tycker det är så bra längre. Denny är uttjatad, meredith kan vara en bitch ibland, och fallen så lika varandra att man tappar intresset.
Dr Bayley är min favorit, och Dr Burke var med en sådan...fast han fick ju sparken.

Ikväll ska vi försöka se lyxfällan, och du är vad du äter. om vi hinner....tack för vår inspelningsbara box.

HURT-BULLE= JAG!

.....I dag klockan tio över FEM på morgonen....var det JAG som drog på mig tränings-out-fit-en, och gav mig ut på power-walking i 45 minuter!


jag tvingade även med min stackars hund som försökte på alla sätt slippa undan, först genom att låtsas att han inte hörde mig alls när jag väckte honom.

Sen, genom att lägga sig på rygg i köket med alla fyra i vädret och vädja till mig snälla låt mig vara hemma o soova....
Sen, genom att efter tio meter om en det, helt sonika bara lägga sig platt ner på marken o vägra lyfta en fena.

men, skam den som ger sig, jag tjatade upp honom i stående ställning och sen bar det iväg runt kvarndammen så det rök om det. Nejdå, jag sprang inte, men jag gick väldigt fort. I alla fall i slutet när jag insåg att jag måste vara hemma för om fem minuter måste sambon åka till jobbet....

jag hann, nicken var pigg och glad, fullkomligt vräkte i sig sina vanligtvis äckliga hundpulor, till frukost, sen slängde han sig förnöjt i soffan o snarkade högljutt!

själv satte jag på en kanna kaffe, tog mig en välförtjänt skön dusch, satte mig med min kopp kaffe o mös i tevesoffan en stund, innan det var dags för barn-väckning och allmänt morgonstök.

Jag ska satsa på imorgon med, lika bra att köra medans järnet är varmt, och det är skönt efteråt, och för den delen ganska mysigt att lulla runt i morgonmörkret och se vilka andra som nyss stigit upp mer än en själv.

Längtar till vårmorgonarna när man är ute o går, fåglarna kvittrar, och man VET att det kommer bli en kanon-dag!

nu är det greys anatomy och den ilskne snickaren som gäller.
kram på er där ute!


nu är jag trött på slask

...jävla snöslask o elände. Nu är jag trött på skiten. Jag vill te bååstad igen. Fast just bilden neranför är tagen i vejbystrand i somras...



tänk när man ligger där vid stranden o funderar över livet igen....gott!
idag har jag grävt och jobbat och slitit med saker som är tunga leriga och allmänt eländiga, och det känns som om det inte är ett tjej-göra ibland, utan mer vältränade-karl-göra.

Huvudvärk och trött gjorde inte saken bättre men när jag kommit hem från jobbet tog jag faktiskt en powernap i soffan framför cartoon network ihop med killarna, och fem minuter senare var jag piggelin igen.

Jag åkte ut till stallet, och vi testade att longera några hästar, och det gick kanon. min lille tjock-Loke verkade tycka det var kul, så det gör jag nog nästa gång också.

Nu har jag kokat mig en stor gryta med bantar soppa! det vore ju faen om inte fläsket ska bort innan sommaren! Lite av det i alla fallen!

nu ska jag äta och sen ska storkillen o jag se ett avsnitt av ghosthunters som vi spelat in....spökgalningar som vi är!
och ni som glömt,
tänk på att be för Sabina och hennes familj, hon kämpar på rejält nu, och behöver allt stöd man kan få!
Vill  man går det även bra att skänka en slant till henne, det finns en insamling på facebook, We support Sabina Najjar".

ta hand om er alla !

ledig dag idag!

då var det måndag igen, och eftersom jag jobbade igår, var jag ledig idag.
Sambon blev klar med vår älskade garderob i går kväll, så HELA dagen, har gått åt att vika in alla kläder och fixa och dona. Jag är inte färdig ÄN men var tvungen till lite paus man blir ju stollig. Store killen var hemma idag från skolan med, han hade hosta och är förkyld.

Snart är sovrummet i alla fall klart herremin je vad skönt. Nu ska jag ALDRIG mer gnöla om att vika in tvätt.
fast det sa jag om diskmaskinen med, nu ska jag ALDRIG MER gnälla om disken, gud vad skönt att slippa diska för hand...
Nu gnölar jag istället om vem som ska plocka i eller ur den....aldrig är man NÖJD.
Nej nu är pausen klar, måste upp och fortsätta med kläderna.

IKEA BESÖK....

Igår var jag uppe tidigt, gick med hunden och åkte sen ut till stall för lite mockning pyssel och morgon mys. Jag kom väl hem framåt tio igen. Vi satt och tjatade en stund om allt och ingen, sen kom sambon på att vi kunde åka till IKEA och införskaffa en garderob, av större sort så vi får plats med alla kläder,
som det är nu, har vi ett garderobsskåp i tredelar, med spegel i mitten, från JYSK ( rent skräp) där hyllplanen lossnat, lådfronterna och skenorna till gått sönder..
jA sa jag som aldrig backar på IKEA, och vi styrde upp med lite barnvakt till större barnen och fixade släpkärra, och sen bar det iväg mot jönköping.

vi hade HEELT glömt bort att det var lönehelg, samt långlördag där, så man kan säga att vi var en rejäl skara människor som uppenbarligen tänkt samma tanke, kanske inte just att köpa garderob, men att sticka till ikea...

lille-fisen var ju helt salig, och det började genast kurra i hans mage och vi fattade att köttbullarna o chokladkakan efteråt satt i färskt minne hos honom liten som han är.

Så vi inledde med en varsin tallrik köttbullar och Simon som bara faktiskt ÄR tre o ett halvt, vräkte i sig hela tallriken köttbullar med några av mina på med, sen gav han sig på chokladkake-desserten, och efter det fick han nys om att barn fick glass efter maten...

När vi var färdig-ätna, tyckte han det var lagom att åka hem igen, men det var ju bara början på en ändlös sträcka....

Först gick vi och strosade lite, som man alltid gör,
sen gick vi till garderob-avdelningen, och vi skulle ha ett PAX-system med lite korgar hyllor och några enkla dörrar på.
Men vi fick syn på ett stort schabrak med skjutparti, och det fastnade vi för båda två. En spegel skjut dörr och en vanlig, och rejält med korgar hyllor  och allt man behöver.

SÅÅÅ. Vi bestämde oss för den istället, den var ju bara dubbelt så dyr, och man har ju ändå ikea-kort:-)
det absolut VÄRSTA med ikea är att allt är i plocksystem, denna kombination vi valt, hade en plocklista som en a4sida, och man springer runt där, letandes, på hylla 5 fack 13 och sen ligger det ändå på ett annat ställe....man är orolig att man fått med allt med...men tillslut hade vi plockat ihop det som behövdes.

när vi kommit ut från kassorna, var lille-fisen (som mååste ha världens största magsäck i världens minsta kropp)
hungrig igen....på korv så klart. Så det fick han så klart , man vill ju inte låta honom svälta :-)

Han var förresten glad som en speleman hela tiden, och gick där inne o tjoade i raderna av inredningsprylar...

Det var hem-resedags och framåt sju var vi hemma igen. Då drog vi i gång med att tömma och demolera den gamla garderoben och börja montera den nya, under sång av melodifestival-låtar.

Framåt tolv gick jag i däck, jag ska ju jobba två gudstjänster idag, så det var nog bra. Så idag blir det nog fortsättning på garderobs-byggeriet, köpte lite hyllor till storpojken med, som jag får sätta ihop.
nu ska jag fixa iordning mig så jag kan jobba..

RSS 2.0