tacksamhet

Jag funderar lite över tacksamhet. Satt innan och funderade över min situation, och mitt liv. Jag kom fram till att jag har enormt mycket saker att vara tacksam över.

Jag är tacksam, för varje dag jag får vakna, kliva upp ur sängen för egen maskin, mig veterligen frisk och kry. Jag är tacksam över att få sitta och bli uttröttad på store sonens eviga tjat om nintendo hit och dit, mellanpojkens tjatande om svampar, kartonger eller ankor.
Lille sonens tuff-tjat om spider-man och hulken och sina starka muskler...
Tacksam, för att jag öppnar kylskåpet och ser fullt med mat därinne. Tacksam för att ekonomin är stabil. Tacksam för att jag har ett fast arbete, som jag trivs med.
Tacksam för mina vänner, för min sambo, för min familj.

Snurrar man runt på begreppen lite, vänder man på steken och ser ur ett lite annat perspektiv, tror jag nog egentligen att jag lever i himmelriket.

För en mor som alldeles nyss förlorat sin son i en bilolycka. Hon hade väl kunnat ge mig vad som helst för att få uppleva sitt barns trista tjat om någon gubbe i ett spel, om så bara för en kort sekund.

För en männíska som fått ett cancerbesked, Som säkerligen skulle offra vad som helst, för att få vakna bara EN dag till bekymmerslös, svära över tidiga morgonar, att tvingas skrapa isiga rutor klockan halv sju en morgon...ett normalt liv, utan dödsångest eller begravningsplaner.

För en familj som sitter och väntar på ett socialbidragsbesked, om dom ska få några pengar till hyra och mat denna månad.

För någon som nyss blivit arbetslös och ska ut i en obefintlig arbetsmarknad och leta efter jobb som antingen kräver specialist-utbildning, eller som det är fyra hundra till som söker till...

TACKSAM.

Ibland i livets snurriga hjul, glömmer man sig. Jag lever i himmelriket, men klagar på att gräset är för grönt, himmeln för blå och luften för fläktande. Jag tror vi alla måste stanna upp  lite grann. Istället för att grubbla över vardagsting, reta sig på barnen för dom leker för vilt eller bara bråkar med varandra... Stanna upp och tänka efter. Ok kan man inte gå varje dag i en rosa bubbla och njuta av ens perfekta liv, men åtminstone några gånger i veckan. 

Vad har DU att vara tacksam över? Livet  vi lever är fantastiskt Men man GLÖMMER bort det. Man ser inte vad man har framför sig uppdukat. Jag har tittat lite på svts-dokumentär "Himmeln kan vänta" en förövrigt kanon bra serie i 8 delar om människor som mitt i livet får ett besked om en dödlig sjukdom. Plötsligt far ju alla önskningar och drömmar man haft ut genom fönstret och ersätts av EN enda: låt mig få LEVA.

Det är så enkelt, och ändå så svårt. Men jag tror att om man tillåter sig att vara glädjefylld och tacksam för det man faktiskt HAR istället för allt man VILL ha, så får man ett automatiskt mer lyckligare och harmoniskt liv.

så stanna upp ibland. fundera över vad ni har att vara tacksamma för, känn efter även om det på ytan kan vara saker som känns svåra i livet och jobbiga. Jag vet att det är vad jag ska fundera över ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0